background preloader

Flippad undervisning

Facebook Twitter

Flipping. 5 Videos on Making Flipped Video Lessons. Lärarkvällarna - Flipped Classroom – det omvända arbetssättet. Flipp. Förändrad undervisning. Under det senaste ett och ett halvt året har jag ändrat min undervisning totalt.

Förändrad undervisning

I min blogg kommer jag att berätta och reflektera över det jag gör och hur arbetet och mina tankar fortskrider. Genom att skriva om det här hoppas jag att jag också kommer att få kommentarer från andra och att på så sätt kunna utveckla mitt sätt att arbeta vidare. Utbildningsväsendet står idag inför det kanske största paradigmskiftet någonsin. Att vara lärare nu är något av de mest spännande yrken man kan jobba med.

Traditionell undervisning Jag har varit lärare i större delen av mitt liv. År efter år kändes det som att eleverna bara läste för proven. Detta kändes inte helt bra. Jag försökte på olika sätt variera undervisningen och lyckades hyggligt i många fall men ändå kändes det inte helt rätt. Hur jag själv lärt mig Det var inte så jag själv lärt mig om naturen. Jag försökte att gå över till oförberedda läxförhör i några av mina klasser men det fungerade inte. Global profil. What is flipped classroom. Avsnitt 8 Daniel Barker & Karin Brånebäck.

En metod för undervisning som snabbt fått spridning i samband med ökad tillgång till digitala verktyg är Flipped Classrooom.

Avsnitt 8 Daniel Barker & Karin Brånebäck

I detta avsnitt samtalar vi med Daniel Barker (@barkersthlm på twitter) och Karin Brånebäck (@braneback på twitter) om bland annat vad Flipped Classrooom egentligen är och vilka vinster det finns för elevernas lärande. Fråga till lyssnare Berätta om andra sammanhang där du använder flipped classroom i andra sammanhang än till en klass? Maila en mp3:a på 1-3 minuter till plugget@craftpod.se Podcast: Play in new window | Download. Camtasia, Screen Recorder and Video Editor. Flippande lärare. Flippa ditt klassrum – innan någon annan gör det! Sista matematiklektionen med språkintroduktionen innan jullovet.

Flippa ditt klassrum – innan någon annan gör det!

Vi har pratat om grundpotensform, och en tjej som känner att hon inte riktigt greppat allt säger till mig efter lektionen att hon gärna vill försöka jobba på egen hand på jullovet. Därför undrar hon om jag kan visa henne bra filmer på Youtube som hon kan titta på för att lära sig. Och jag påminns igen om att eleverna tack vare de digitala verktygen har alla möjligheter i världen att ta ansvar för och driva på sitt eget lärande. Som lärare på 2000-talet är jag inte deras enda informationskälla. För bara femton år sedan hade jag (om jag vore lärare då) fått önska henne lycka till bland bibliotekets hyllor och facklitteraturens boksidor, och det hon hade hittat hade hon inte kunnat förstå. Och jag tänker på att en lärare i dagens skola måste inse att hela skolkonceptet håller på att flippas. Copyright CC BY-SA: Casey. Barkersthlm.

Förstelärarblogg på Östra Real, med fokus på svenska och IT. Vi ses i skolan. Läroplaner. Nybörjarguide. Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra!

Nybörjarguide

Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Jag intervjuades av Ålands Radio när jag var där och föreläste. Dessutom har jag med i radioprogrammet Skolministeriet när det handlade om det flippade klassrummet. Här kommer Aaron Sams och Jonathan Bergmanns föreläsning från BETT 2013. Här är ett blogg inlägg som heter The Flipped Classroom Guide for Teachers.Flippat London - del 2 Sen föreslår jag att du gå vidare med att titta igenom en del länkar: Den första är Salman Khans föreläsning på TED från 2011.

Så nu har du ett begrepp om vad Flippa klassrummet innebär. Men om du nu står på steget"Hur gör jag det? ". Blogga Det finns flera blogghotell, men jag rekommenderar att du använder Blogger, Wordpress eller Moobis. Roliga besöksräknare har du här och i form av en jordglob här. TextReadSpeaker - Gör så att dina blogläsare kan få texten uppläst.Blogbooker - gör din blogg till en bok. Om upphovsrätt. I huvudet på en slöjdlärare. Sportlov och ett litet andningshål med tid för eftertanke.

I huvudet på en slöjdlärare

Jag väljer att lägga den tiden på att fundera över vad året med flippad slöjdsal har gett eleverna och mig. Jag har ju gjort en del inlägg i min blogg om detta såsom Lärandet skall in i eleven, Videofilmning utvecklar tekniker, Hur ser min undervisning ut egentligen eller QR-koder öppnar fönster och många många fler. Det har varit ett omvälvande år för mig och ett nytt sätt att se på innehållet i lektionen för mig och eleverna. En del elever har faktiskt inte utnyttjat denna resurs och en del elever har fullständigt anammat tankesättet. Och det kanske inte spelar så stor roll eftersom jag inte använder den flippade slöjdsalen anpassad för varje elevs behov. Särlaskolan slöjdar och genom att jag är där i verkligheten.