background preloader

Egyebek

Facebook Twitter

Elektronikus Bérjegyzék szolgáltatás. Tudnod kell – 200 oldalt megtanulni két óra alatt úgy, hogy nem felejted el? Lehetséges! Egy budapesti kávézóban találkoztunk Lantos Mihály egyetemi oktatóval, aki a hazai villámolvasás-oktatás egyik vezető alakja, tankönyvszerző.

Tudnod kell – 200 oldalt megtanulni két óra alatt úgy, hogy nem felejted el? Lehetséges!

Egy nagy kupac könyvvel a hóna alatt érkezik meg, pontosan és mosolyogva. Örökmozgó ember, minden érdekli a népzene-gyűjtéstől a sportokon át a filozófiáig. Innen is ered, hogy elkezdett villámolvasást tanulni. L. M.: Túl sok mindenre voltam kíváncsi egyszerre és úgy éreztem, túl rövid az életem ahhoz, hogy mindennel behatóan tudjak foglalkozni, ami érdekel.

Cikkek - Így kezeld, ha számítógépfüggő a gyerek! 2016. május 12. — Pagony Berci szülei időpazarlásnak tartanak minden egyes képernyők előtt eltöltött másodpercet, ezért úgy döntöttek, a nagymamájánál tölti a nyarat, vidéken, a jó levegőn.

Cikkek - Így kezeld, ha számítógépfüggő a gyerek!

Persze az apja tabletje nélkül. A fiú tehát egy végtelenül unalmas, kütyümentes vakáció rémét látja maga előtt... Nagyobbat nem is tévedhetett volna. Berci nagymamája hihetetlenül vagány: tud internetezni, szerinte is király dolog a számítógép, ráadásul van egy szupermodern tabletje, amin engedi is játszani a fiút. Igaz Dóra könyve ugyan gyerekekről szól gyerekeknek, de igazán tanulságos lehet szülők számára is: hiszen rengetegen szembesülnek azzal a hétköznapi problémával, hogy a gyerek minden percét a monitor előtt tölti. Szóval hogyan kezeljük a túl sokat kockuló gyereket? A legfontosabb az, hogy az ilyen fiúk és lányok útmutatást kapjanak. KERET / “Szeretnénk, ha látszódna, hogy beleadunk mindent” Carson Coma “Szeretnénk, ha látszódna, hogy beleadunk mindent” Négy fővárosi gimnazista srác összeállt egy éve zenélni komoly ambíciókkal, tiszta víziókkal és egy csomó pszichedelikus hatással, hogy nyomot hagyjanak a könnyűzenei életben, és megmutassák, ők nem egy tipikus gimis zenekar.

KERET / “Szeretnénk, ha látszódna, hogy beleadunk mindent”

Nyilván ezt leellenőrizni csak koncerten lehet, épp ezért el is látogattunk a Carson Coma áprilisi Müszis koncertjére, ahol két dolog lett világos számunkra. Egyrészt tizenhét évesen sivatag ihlette rockot nyomni rohadtul irigylésre méltó dolog, másrészt meg ha jobban összecsiszolódnak a srácok, pár éven belül marha menő koncerteket fognak adni. Izgultunk is, hogy mi lesz velük, lesz-e producer a hátuk mögött, aki összefogja a kísérletezésre hajlamos fiúkat, aztán hamar megtudtuk, hogy az itt debütáló ‘The Outsider’ című számukat Beke Istvánnál vették fel még áprilisban.

A zenekar bemutatását a basszeros, Ati kezdi. Ahogy egyre több hatás érte őket, a pszichedelikánál kötöttek ki. Mezítlábas park, ami mindig nyitva van és ingyenes! Olyan jó programot találtam!

Mezítlábas park, ami mindig nyitva van és ingyenes!

A gyerekek alapból élvezni tudják, ez nem kétséges, de nekünk, felnőtteknek is sok örömet nyújthat újra megtapasztalni, milyen is mezítláb érzékelni különböző anyagokat a talpunk alatt. Elengedni a higiénia utáni ellenállhatatlan vágyunkat, kiszakadni a nagy büdös civilizációból. Lerántani a csukát, zoknit, és bátran dagonyázni a sárban is akár, majd kemény kukorica csutkákon, süppedős tőzegen, folyami kavicsokon, vagy éppen fenyőtobozokon gyalogolni. Mi az, hogy Mezítlábas park? Ott mezítláb lehet ? Igen mezítláb lehet sétálni nyárban kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellet. Meseszép fotósorozat két világ között, érdemes ide kattintanod!

Rendben, ez nem hangzik rosszul de miért éppen mezítláb? Nem megkönnyebbülés levenni a cipőt egy fárasztó nap után? Tudtad, hogy nem messze tőlünk, Ausztriában vagy egy függőhíd és lépcső a semmibe? A kis falu Tabajd 45 km távolságra fekszik Budapesttől. Kedves Látogató! Kattints! 20 stílusos frizura, amelyet még egy gyerek is el tud készíteni - MindenEgyben. Össze vissza áll a hajad és nem tudod mit kezdjél vele ,pedig a hosszú haj nagyon szép és vonzó tud lenni, azonban sok odafigyelést igényel.

20 stílusos frizura, amelyet még egy gyerek is el tud készíteni - MindenEgyben

A nyári... Össze vissza áll a hajad és nem tudod mit kezdjél vele ,pedig a hosszú haj nagyon szép és vonzó tud lenni, azonban sok odafigyelést igényel. A nyári kánikulában pedig kifejezetten nyűg, ragad, melegít, és sokszor van útban. Nézzünk 20 kényelmes és praktikus megoldást, hogy elviselhető legyen a vonzó hajzuhatag.Nem ígényel sok időt és energiát sem. Kövesd az alábbi képeken lévő utasításokat! CSOK-ot érintő 16/2016. (II. 10.) Kormány rendelet – Az új lakás építéséhez, vásárlásához... A Kormány 16/2016.

CSOK-ot érintő 16/2016. (II. 10.) Kormány rendelet – Az új lakás építéséhez, vásárlásához...

(II. 10.) Korm. rendelete az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról A Kormány az Alaptörvény 15. cikk (3) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 60. § tekintetében az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény 90. § (5) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. § A gyermekvállalás és gyermeknevelés támogatása, a családok új lakáshoz jutásának elősegítése és az új lakások építésének ösztönzése érdekében az e rendeletben meghatározott feltételekkel Magyarország területén új lakás építéséhez vagy vásárlásához az alábbi lakáscélú állami támogatások vehetők igénybe: a) vissza nem térítendő állami támogatás (a továbbiakban: családi otthonteremtési kedvezmény); b) adó-visszatérítési támogatás; c) három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása.

Mostantól mindenki azt épít, amit akar. A Magyar Közlöny december 16-i számában jelent meg a 2015. évi CCXII. törvény, amely várhatóan hamar el fog híresülni.

Mostantól mindenki azt épít, amit akar

Ez tartalmazza – egy kőkemény bekezdés erejéig – a magyar építésügy legfontosabb változásait. Fenekestül felfordul minden, a kockázat óriási, de még az is lehet, hogy jól sül el a dolog, csak kéne egy kísérőtörvény is, de azonnal. Miről van szó? Új törvényt kaptunk az arcunkba. Anyakönyvezhető keresztnevek 2014. január 1-től.