background preloader

Villeeronen

Facebook Twitter

Ville Eronen

Editor's Choice: The Best Educational Apps For iPad In 2014. The 30 Best Educational Apps For iPad In 2014 by TeachThought Staff So 2014 is almost over, and it’s time to start looking back at what’s happened in the last year.

Editor's Choice: The Best Educational Apps For iPad In 2014

Today, we do that in the form of the best educational apps for iPad in 2014. One way to think of this list (thematically) is as a kind of editor’s choice for TeachThought staff and contributors. Every single one of these apps is special, and worth a spot on every iPad in every classroom. The Trends As a staff, we speculated about, downloaded, and tested each one of these apps within classrooms and on on our own tablets and smartphones to get a sense for where the trends in mobile learning apps are headed. Within the 30 apps below there is some of that, but some other apps you may not expect to see in what is a comparatively short editor’s choice list for educational apps. What will you see? NLVM 9 - 12 - Algebra Manipulatives. Viikon pulmatehtävät. LUMA.fi: Viikon matikkatehtävä 16/2015: Mancala.

Viimeinen viikon matikkatehtävä eli matikkapeli Mancala on kylvöpeli, jossa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman monta pelimerkkiä omaan kotipesään ja tyhjentää vastustajan kolot.

LUMA.fi: Viikon matikkatehtävä 16/2015: Mancala

Mancala on kaksinpeli, joka aloitetaan kylvämällä jokaiseen koloon kolme pelimerkkiä. Kummallakin pelaajalla on laudalla oma puoli ja kotipesä. Kumpikin pelaaja valitsee vuorollaan jonkin oman puolensa kolon ja kylvää kolossa olleet pelimerkit seuraaviin koloihin. Kun jomman kumman pelaajan kolot ovat tyhjiä, peli päättyy. Pelimerkkejä kannattaa aina mahdollisuuden tullen kylvää omaan kotipesäänsä, sillä pelin loppuessa voittajaksi julistetaan se, kummalla on enemmän merkkejä omassa kotipesässään.

Peli sopii kaiken ikäisille ja pelilaudankin voi askarrella itse vaikka munakennosta. Viikon matikkatehtävät jäävät Mancalan myötä kesätauolle, mutta jatkuvat uusin aihein taas ensi syksynä. OuLUMA - Pohjois-Suomen LUMA-toiminnan foorumi. Välineet matematiikan opetuksessa: Yläkoulu, lukio ja ammatilliset opinnot. 1.

Välineet matematiikan opetuksessa: Yläkoulu, lukio ja ammatilliset opinnot

Välineitä yläkouluun ja ammattiopetukseen (pdf-tiedosto) Välineet sopivat erityis- ja tukiopetukseen. Lista geometrian välineistä. 2. Välinelaukku luokille 7–9 Hankinta- ja lisätietoja:www.tevella.fi, suora linkki välinelaukkuun 3. Interactives. Peruskoulun tuotoksia. Roller Coaster Model Interactive. ICTmagic – Science – Chemistry. Young scientists. Teimme kokeellisia vetytöitä kolmannella Lulu-tunnilla, eli tunnin aiheena oli kaasut.

Young scientists

Vappupallo sisältää heliumia. Ensimmäinen työ; Vedyn valmistus: 1. Google Sheets - create and edit spreadsheets online, for free. Math and science explanations, examples, and practice problems. iPad opetuksessa: Kokeellisia tutkimuksia fysiikan tunneilla. Olen käyttänyt kouluumme hankittuja yhteiskäyttötabletteja fysiikan ja kemian tunneillani kohtuullisen paljon.

iPad opetuksessa: Kokeellisia tutkimuksia fysiikan tunneilla

Tabletit tuovat luonnontieteiden oppitunneille loistavan materiaalipankin teoriasisältöineen, opetusvideoineen ja havainnollistavine kuvineen. Esimerkiksi sähköturvallisuuteen löytyy verkosta kansantajuisia "ammattisivuja" pilvin pimein. Yhdeksännen luokan fysiikassa päätimme kokeilla tabletteja myös kokeellisen tutkimusten tallentajina, ja julkaisualustana omille opiskelumateriaaleille sähkömagnetismissa. OuLUMA – Pohjois-Suomen LUMA-toiminnan foorumi. Materiaalit. Aarteenetsintä Aarteenetsintää voidaan leikkiä vaikkapa koulun liikuntasalissa tai ulkona hyvän sään sattuessa.

Materiaalit

Aarteen etsiminen on takuuvarmasti hauskaa puuhaa, mutta opettajalta tehtävä vaatii esivalmisteluja. Ihan oikeanlaista kemiaa. ICTmagic - Science - Section 3. Open OnEdu » Oppiaineet ja kurssit. VELHO > Kummikoulutoiminta. Kummikoulutoimintaan osallistui yli 1600 oppilasta 48 koulusta.

VELHO > Kummikoulutoiminta

Mielenkiintoisinta koululaisista oli tutkia vedenalaista luontoa. Kuva: Kati Saarni Hankkeessa järjestettiin 2011 - 2013 alakoulujen 3.-5. -luokkalaisille toiminnallisia vesistöopetuspäiviä. Toiminnan ensivaiheessa tehtiin yhdessä koulujen ja Pyhäjärvi-instituutin sekä Valonian kanssa opetuspaketit, joissa opastetaan huolehtimaan vesistöjen kunnosta, tutustutaan vesieliöihin ja veden laadun tarkkailuun sekä kerrotaan esimerkein omien toimien ja käyttötottumusten merkityksestä vesiensuojelussa. Sekä lapset että opettajat pitivät valmiiksi suunnitelluista ja toiminnallisista vesikoulupäivistä. Yhden alakoululaisten vesikoulupäivän järjestämiseen kuluu kahdelta vetäjältä 15 työtuntia. Go-Lab. GameSalad - Make Games for iOS, Android & HTML5 - Drag & Drop - No Coding Required. Game creation for everyone.

Mikä on Koodaustunti? Koodaustunti on yhden tunnin johdatus tietojenkäsittelytieteeseen, joka toteutetaan haluamanasi ajankohtana.

Mikä on Koodaustunti?

Koodaustunnin tarkoituksena on tutustuttaa "koodaamiseen" ja tehdä sitä arkipäiväiseksi Ja vähentää aiheeseen liittyvää "mystiikkaa" tarjoamalla mahdollisuus oppia perusteita pienellä kynnyksellä. Koodaustunnin (Hour of Code) idea on peräisin Yhdysvalloista ja projektia tukevat monet merkittävät tietotekniikka-alan vaikuttajat kuten Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, Microsoftin perustaja Bill Gates, Twitterin Jack Dorsey ja Dropboxin Drew Houston.

Tänä vuonna Hour of Code vietetään 8.-14.12.2014. Tämän suomenkielisen sivuston tarkoituksena on madaltaa suomalaisten käyttäjien kynnystä perehtyä aiheeseen. Tavoitteena on osoittaa, että kuka tahansa voi oppia perusasiat: olla TEKIJÄ, KEKSIJÄ, INNOVAATTORI! Ohjelmoinnin opetusta yläkoululla: lokakuu 2013. Toisella tunnilla oppilaat tiesivät mihin ovat ryhtymässä.

Ohjelmoinnin opetusta yläkoululla: lokakuu 2013

Annoin tehtäväksi akvaarion, eli tarkoituksena on muokata esiintymislava akvaarioksi ja laittaa siihen uiskentelemaan kalahahmoja. Harjoitus on hyvin pitkälti sama kuin ensimmäiselläkin tunnilla, mutta nyt oppilaat pääsevät muokkaamaan hahmoja ja tekemään useampaa liikettä hahmoille. Scratchissa on vedenalainen maisema, mutta taustaan voi käyttää myös mitä tahansa kuvahaussa löydettyä akvaarion kuvaa tai tietokoneen kameralla otettua kuvaa.

Tässä esimerkissä käytän Scratchin omaa kuvaa. Kissa ei kuulu akvaarioon vaan sinne pitäisi saada erilaisia vedeneläviä. Asemointiesimerkki 1. Tehtävä 1 (Ensimmäinen oma HTML-sivu) linkki teoriaan Tee omiin tiedostoihisi uusi kansio nimellä "Nettisivut".Avaa jokin tekstieditori (Muistio, Notepad tms.) ja naputtele tai kopioi siihen alla oleva HTML-merkkaus (kehyksen sisällä).

Asemointiesimerkki 1

<html><head><title>Tämä näkyy selaimen yläpalkissa</title></head><body><h1>Eka oma sivu</h1><p>Tämä on ensimmäinen kappale. </p></body></html> Tallenna tiedosto nimellä "ekaomasivu.html" Nettisivut-kansioon. Tallennuksesta on ohje kuva alla. Materiaali. Opiskelumateriaaleihin kerätään erilaisia tapahtumia ja kursseja varten tuotettua materiaalia. Koodauspaja - Scratch-pajoja Vantaan kirjastoissa. Koodauspajan materiaalit on tehty 7 yksittäistä tunnin käyntikertaa varten. Kunkin kerran peli on sopiva nimenomaan aloittelijoille. Koodauspaja järjestettiin Vantaan kirjastoissa loppusyksystä 2014. Paja järjestettiin samanaikaisesti kolmessa eri kirjastossa, Myyrmäessä, Pointissa ja Tikkurilassa, kuutena peräkkäisenä viikkona.

Kullakin koodauspajakerralla ohjattiin sama peli kahdesti peräkkäin eri ryhmille. Osa osallistujista ilmoittautui useammille viikoille, mutta kullakin kerralla joukkoon liittyi myös ihan aloittelijoita. Scratch/Scratch.pdf at master · avoimet-oppimateriaalit-ry/scratch. Ohjelmoinnin perusteet Python-kielellä. 1 Huomautus lukijalle Tämä materiaali on tarkoitettu Suomalaisten lukioiden yhteiskäyttöön. Materiaali pohjautuu Helsingin yliopistossa tietojenkäsittelytieteen laitoksella keväällä 2011 järjestetyn Ohjelmoinnin perusteet -kurssin materiaaliin. Korjaus- ja parannusehdotuksia saa ja tuleekin lähettää sähköpostitse osoitteeseen arto.vihavainen@helsinki.fi. Materiaalia saa käyttää vapaasti lukiokurssien järjestämiseen ja itseopiskeluun, muu käyttö vaatii luvan. Kevään 2011 ohjelmointikurssien materiaaliin on vaikuttaneet useat tahot: Arto Vihavainen, Matti Paksula, Matti Luukkainen, Antti Laaksonen, Pekka Mikkola, Juhana Laurinharju, Martin Pärtel.