background preloader

Vonalkód

Facebook Twitter

Létre vonalkód QR DataMatrix. You can encode either a link to a website, a message to a friend, or your contact details.

létre vonalkód QR DataMatrix

Then turn the information into a mobile barcode, one that can be printed on stationery, advertising or packaging, a t-shirt, or even built into a website or a Facebook page - and read by an i-nigma enabled mobile device. Creating a mobile barcode is easy. Select what kind of barcode you want to create (QR Code or Data Matrix), then type in the web address (URL) or text you want to encode, and watch the mobile barcode being created, instantly. QR-kód. A Wikipédia magyar nyelvű főlapjára mutató QR kód: MEBKM:URL:http\://hu.wikipedia.org/wiki/Kezdőlap;; A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód (tulajdonképpen pontkód), amit a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1994-ben.

QR-kód

Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre, és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra. Rendkívül népszerű Japánban, ahol számos plakáton, hirdetésen szerepel és a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni. Tulajdonságai[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése] Jó tulajdonsága, hogy bármilyen irányból készülhet róla fénykép vagy szkennelt kép, nem kell törődni a kód helyes tájolásával. ePoint Rendszer. Tesco: Homeplus Subway Virtual Store (Movie)