background preloader

Ocells

Facebook Twitter

Què fer si trobes un ocell ferit? En primer lloc s’ha d’agafar amb molta cura, per tal de no fer-li mal i que ella tampoc ens en faci a nosaltres, sobretot amb el bec i les urpes.

Què fer si trobes un ocell ferit?

La millor solució és cobrir-la amb una tovallola, anorak o similar, i posar-la dins d’una caixa, amb els corresponents forats per respirar. A continuació s’hauria de portar en un lloc tranquil i fosc. No s’ha d’intentar donar-li menjar. A Espanya, totes les comunitats autonòmes tenen “centres de recollida de fauna salvatge”. Podeu consultar les pàgines: Vida Silvestre IbericaGrefa (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat En el cas de Catalunya es pot trucar al telèfon 93.574.00.36 del servei d’agents rurals que el passaran a recollir, o bé portar-lo al centre de Recuperació de que tingueu més a prop: Crta. Camí de Vallcalent, 63 25003 Lleida – Tel.- 973267990 Mas del Cortalet – 17486 Castelló d’Empúries (Girona) Tel.- 972454222 Plaça 20 de maig s/n 43580 Deltebre (Tarragona) – Tel.- 977489511 Perills. Limiting Wildlife Impacts through Green Design - County Solutions Blog. Written by Rob Pressly, NACo Program Manager.

Limiting Wildlife Impacts through Green Design - County Solutions Blog

Credit: Flickr User S.Zelov. Buildings like the Aqua Tower in Cook County, Ill. use bird-friendly design to minimize collisions. The building’s wavy balconies and fritted-glass windows reduce the risk of collisions by breaking up reflections that can attract and confuse birds. Developing wind and solar power projects are a great way for counties to generate clean, renewable sources of energy. While much focus has been given to the positive financial and environmental impacts renewables can have—e.g., energy cost savings and reduced carbon dioxide emissions—some of the unintended consequences of renewable energy projects are less known by the general public.

Ornithos – Birding Brazil – Birdwatching at the Atlantic Forest of Brazil's South region – Morretes – Antonina – Guaraqueçaba. Guia de cants. SIOC - Servidor d'informació ornitològica de Catalunya. Suoni & Canti degli uccelli d'Europa. Aproximació al coneixement d’alguns ocells de Catalunya. Nom científic: Gallinula chloropus.

Aproximació al coneixement d’alguns ocells de Catalunya

Família: Ràllids. La polla d’aigua és un ocell que fa 33 cm de llargada i 55 cm amb les ales obertes. Pesa uns 400 grams. Té tot el plomatge de color fosc, excepte una taca vermella al front, damunt del bec, que també és vermell amb la punta groga. A la part inferior de la cua hi té plomes blanques, que es veuen quan es desplaça per damunt de l’aigua. Les potes són curtes i de color verdós amb una franja vermellosa a la part superior. Fa el niu amb tiges i fulles de plantes aquàtiques en aigües tranquil·les entre els canyissos o en arbustos o arbres. Viu en zones aquàtiques tranquil·les com basses, estanys, marges de rius i aiguamolls. Quan vol aixecar el vol, a més de batre fortament les ales, s’impulsa amb les potes damunt de l’aigua. Cant i més fotos de la polla d’aigua. Més informació: Servidor d’Informació Ornitològica de Catalunya (SIOC). Bird Collision Tracker. Institut Català d'Ornitologia.