background preloader

Digitalization/Tech

Facebook Twitter

Dansk hack: Tracker dine søvnvaner via Facebook-data.

Digital Cities

Digitalisering med eller uden ånd? Det er ikke muligt at benytte pen og papir, hvis man skal udvikle, kommunikere eller uddannes i dag.

Digitalisering med eller uden ånd?

Det foregår digitalt, og skolen skal forberede til mødet med den digitale verden. Men det begynder før, for den digitale verden begynder ved vuggen, og vi må derfor tænke digitaliseringen, som en integreret del af børns liv, fra de fødes. Når Emil begynder i skole, har han allerede en række forkundskaber, som skolen ikke har givet ham, men som er kommet via børnehave og hjem. Derfor møder folkeskolen eleverne, på en anden måde end vi tidligere har været vant til. Og med det udgangspunkt skal skolen forberede eleverne til den digitaliserede verden.

I bund og grund drejer hele digitaliseringsdebatten sig om skolens fundament? Uddannelse er vigtigt, centralt for et velfungerende voksenliv, og målsætningerne om at 95% af en ungdomsårgang skal have en uddannelse er både rigtig for den enkelte og for samfundet. Digital dannelse Mere innovation Nye krav. Farerne lurer i cyberspace: Sådan lærer du digitalt selvforsvar - Digital. Harddisken: Spil-data - bedre oplevelser, bedre forretning? - 22. jan. 2016. Harddisken: De fjerner det grimme fra nettet Det moderne web sprudler af indhold fra brugerne - på Facebook, YouTube, Twitter, etc - men ikke alt er lige stuerent.

Harddisken: Spil-data - bedre oplevelser, bedre forretning? - 22. jan. 2016

Rundt om i verden sidder folk og sorterer i vold, sex, hadske beskeder og andet indhold, de helst ikke vil have på deres site. Men det er ikke uden konsekvenser for de ansattes psykiske velbefindende. Vi ser også på en finsk mini-computer og på et svensk firma, der bygger web-butikker til fremtidens netbrugere i udviklingslandene, og så hylder vi den danske datalog Peter Naur. Tilrettelæggelse: Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen. www.dr.dk/harddisken (Sendes også lørdag 20.03, søndag 16.03 mandag 19.03 og onsdag 5.03). Hør nu Udsendelsesside. Datatilsyn: Beskyt dig mod Facebooks overvågning. Facebook skal stoppe med at overvåge folks færden på nettet, medmindre folk tydeligt har givet Facebook lov.

Datatilsyn: Beskyt dig mod Facebooks overvågning

Så kontant lød meldingen fra det belgiske datatilsyn fredag, efter at tilsynet gennem længere tid har lagt arm med virksomheden om blandt andet overvågning og sporing af folks adfærd på de estimeret omkring 13 millioner netsteder, der har monteret de berømte blå 'like' eller 'synes godt om'-knapper. Når man ser en sådan knap kan Facebook registrere, at man har besøgt en given artikel, video eller andet webindhold, uanset om man har klikket på den eller ej. Rapport: Facebook overvåger europæerne ulovligt.

Når du surfer rundt på nettet og støder på Facebooks 'like' - knapper, kigger Facebook dig med over skulderen, uanset om du har trykket på knapperne eller ej, og endda selv om du slet ikke har en konto på det sociale medie.

Rapport: Facebook overvåger europæerne ulovligt

Og i nogle tilfælde bliver du sågar tracket, selv om du slet ikke kan se knapperne. Men selskabets praksis er sandsynligvis i strid med gældende EU-lov på området, konkluderer en stærkt kritisk belgisk rapport, der netop er udkommet i en opdateret udgave. Sådan beskytter du dig Selv om kommerciel overvågning er et allestedsnærværende problem på nettet, findes der gode værktøjer, der kan hjælpe dig fri af problemet med en meget lille indsats. Facebook overvåger også dig, der ikke er på Facebook. Hver måned bruger 3,5 millioner danskere Facebook.

Facebook overvåger også dig, der ikke er på Facebook

Alle har de umiddelbart accepteret, at Facebook indsamler personlige oplysninger om hver enkelt brugers adfærd på det sociale medie. Med et lille kryds i brugerbetingelserne har de tilsyneladende givet grønt lys til, at det børsnoterede selskab må bruge og sælge personlige data til at skræddersy indhold og annoncer. VIDEO Sådan stjæler apps dine private sms'er. 'Terms and conditions' eller på jævnt dansk 'brugervilkår'.

VIDEO Sådan stjæler apps dine private sms'er

Vi kender dem allesammen, men de fleste af os trykker per automatik bare 'accepter' så vi kan komme i gang med at bruge de apps og services, som gør livet lidt lettere og sjovere. Nogle af de ting vi accepterer er 70 sider lange tekster, der er svære at gennemskue, mens andre brugervilkår blot er bekvemme at lukke øjnene for - fx. hvad vores apps beder om tilladelse til. For hvorfor skal en lommelygte-app have tilladelse til at se dine billeder? Og hvorfor har Facebooks Messenger ret til at hente og tilmed rette i alle dine sms'er? Og hvad vil det egentlig sige i praksis? Det kan du se i videoen ovenfor, hvor DRs teknologiekspert Nikolaj Sonne får app-udvikler Mads Frandsen fra firmaet Shape til at vise, at dine tekstbeskeder fysisk bliver overført til udviklerens server, som herefter kan læse al din private kommunikation.

Android er mere vidtgående end iPhone Her er der dog stor forskel på Android og iPhone. Jurist: Internetovervågning krænker privatlivet. Aral Balkan - Privacy, Data, Democracy. "We need to move beyond the Silicon Valley model.

Aral Balkan - Privacy, Data, Democracy

" Aral Balkan is the founder and lead designer of Ind.ie, a social enterprise creating independent alternatives to Spyware 2.0. Aral insists that we as individuals must have ownership and control of our digital selves. We are the products that companies and corporations sell to their customers. Armbånd måler på dit helbred gennem sveden. Helbredsovervågning er hottere end nogensinde før.

Armbånd måler på dit helbred gennem sveden

Smart-ure holder allerede styr på pulsen hos mange og fortæller fx hvor mange skridt, man har taget på en dag. Nu er forskere fra University of California Berkeley tæt på det næste store skridt for de såkaldte wearables. Fremtidens smartphones ved hvordan du virkelig har det. Digitale mobil-assistenter som Siri, Google Now og Cortana er for alvor ved at blive brugbare.

Fremtidens smartphones ved hvordan du virkelig har det

De kender dine vaner, de ved hvilke apps du bruger, og de følger med dig hele døgnet på din færd rundt i verden. EU-undersøgelse: Danmark er det mest digitaliserede EU-land. Digitalisering er ikke altid godt, men stadig nødvendigt - Opinion. Nogle ord ændrer hurtigere betydning end ordbøgerne kan følge med, eksempelvis ”digitalisering” som af mange opfattes som både velfærdssamfundets og de enkelte virksomheders frelser.

Digitalisering er ikke altid godt, men stadig nødvendigt - Opinion

Per Palmkvist Knudsen, it-direktør i JP/Politikens Hus. Ifølge Den Danske Ordbog er digitalisering ”omsætning af f.eks. data, lyd eller billeder til digital form”. Ikke megen revolution i den beskrivelse. Men digitalisering er meget mere. Det er en altomfattende proces, hvor de mange nye teknologier bruges til at forandre organisationer, virksomheder og hele brancher.