background preloader

Virkat

Facebook Twitter

Victorian Lattice Square på svenska! Se hit – här kommer goda nyheter!

Victorian Lattice Square på svenska!

Vi på Järbo Garn har fått tillstånd att översätta mönstret till den super-populära rutan Victorian Lattice Square. Virkade tallriksunderlägg / mandala. Jag har länge haft en idé om att virka färgglada tallriksunderlägg, typ mandala, av mina restgarner i bomull och nu har det äntligen blivit av.

Virkade tallriksunderlägg / mandala

Jag letade länge på nätet efter något bra mönster, men kunde inte hitta något jag gillade. Så då blev det en egen design. Jag tänkte jag skulle gjort ett diagram, men eftersom jag inte hittat något bra program för virkdiagram, så kommer här mönstrer som en vanlig text. Storlek: ca 40 cm i diameterGarn: Blandade bomullsgarner passande för virknål 2,5Virknål: 2,5 Första stolpen på varje varv virkas som 3 lm. Lägg upp 6 lm och slut till en ring.V1: 12 st runt ringenV2: 2 st + 1 lm i varje stV3: 3 st + 1 lm i varje lm-bågeV4: 1 st i varje st + 2 st i varje lm-bågeV5: 2 st i samma st, 1 lm, hoppa över en st.

Amigurumi Råtta Bokmärke Virkmönster - Supergurumi. Translation by Heike: En skärskild lärd och beläst typ av råttor är en läsråtta.

Amigurumi Råtta Bokmärke Virkmönster - Supergurumi

Den finns alltid att hitta i biblioteker och/eller i privata bokhyllor och brukar vara fördjupade i en aller annan bok, att den ibland missar när någon slår igen boken … och därmed blir mosade. Trots hennes nu en aning lite smalare form förblir hon trogen böckerna och hjälper från och med nu med sitt förvånade ansiktsuttryck i kampen mot hundöron och glömskan, att hitta den sida, där du senast läste, innan du stängde boken. Hon är inte bara hjälpsam, utan ser genialt ut, din egna virkade Amigurumi bokmärkeråtta, helt enkelt en läsråtta.

Råttan virkas i båda spiralrundor och i rader. Bordstabletter mandalastyle! English here Ville ha tabletter till mitt ommålade köksbord och surfade runt efter mönster men lyckades inte hitta något jag gillade.

Bordstabletter mandalastyle!

Men rätt var det var snubblade jag på den här beskrivningen, Little Spring Mandala, som jag blev alldeles kär i! Bestämde mej för att försöka förstora mönstret så att det blev bordstabletter istället och tycker faktiskt att jag lyckats rätt bra för att vara första gången jag ökar på ett mönster och nu vill jag dela det med er! Måste vara ärlig och säga att kanten blev lite vågig men det gick utmärkt att blocka bort.

Jag använde en annan rund tablett som “mall” och slätade ut mandalarna (hur böjer man ordet “mandala”???) Har mejlat Barbara Smith som gjort mönstret till Little Spring Mandala och bett om lov att översätta hennes beskrivning till svenska men inte fått något svar. Med bomullsgarnet Catania och virknål nr 3,5 blir den färdiga tabletten ca 37 cm i diameter. 365 saker att slöjda » #172 Virka en sittlapp. Här kommer ytterligare en beskrivning på hur du gör en sittlapp.

365 saker att slöjda » #172 Virka en sittlapp

Se #26, 12 juni, för hur du tovar en sittlapp. Perfekt att använda för att inte frysa häcken av sig. Varmt, mjukt och mycket roligare än de i plastmaterial. Använd det garn du har, men det ska vara i ull. Då får du ett underlägg som värmer även om det skulle bli lite fuktigt tack vare ullens naturliga egenskaper. Gör så här: Virka 6 lm slut till en ring med en sm (Börja varje kommande varv med att virka två lm istället för den första fm. 1. #1 MIDSOMMARKRANS. Virkmillans glasunderlägg - Järbo Garn AB. Pärlverkstan - Gör egna smycken av pärlor, swarovski och smyckestillbehör. Bokmärken är ett roligt pyssel som passar bra att göra tillsammans med barn.

Pärlverkstan - Gör egna smycken av pärlor, swarovski och smyckestillbehör

Gör ett monsterbokmärke eller varför inte ett lite sötare bokmärke till mormor eller farmor. #109 Virka ett monsterbokmärke. Den här beskrivning kommer från Annika Messing som just i dagarna har släppt boken Välkommen till Virkligheten, en mönsterbok fullproppad med figurer. 10 vill slöjda detta Loading ...

#109 Virka ett monsterbokmärke

Dela detta tips Dagens beskrivning kommer från Annika Messing som just i dagarna har släppt boken Välkommen till Virkligheten, en mönsterbok fullproppad med figurer. Så här virkar du ett monsterbokmärke: Använd förslagsvis virknål 2,0 och ett bomullsgarn typ Safran eller Bambino Cotton. Huvud: Lägg upp 2 lm. Munnens insida: Virka varv 1-4 lika som ovan. Fler roliga figurer att virka hittar du på Annikas blogg Virkverket Boken välkommen till virkligheten ges ut av förlaget ordalaget bokförlag.

Kungen & majkis. DIY – Virkade rosor som bokmärken. … eller, Ullas bokmärken PS.

DIY – Virkade rosor som bokmärken

This pattern is now translated to English (13.12.2013)! Jag vet ingen som läser så många böcker som min Mamma. I mitt föräldrahem har de böcker överallt. Min Mamma förvarar dem t o m i utdragbara lådor under sin säng för att bokhyllorna är fulla… Virkade ugglor. När jag kikade runt lite bland alla inspirerande bloggar som jag följer så hittade jag en liten söt uggla hos Fru Persson på Pälsärmen (tack för att Du delar med dig av mönstret).

Virkade ugglor

Den lilla ugglan var så rolig att göra och det passade alldeles utmärkt som virkprojekt att ha med sig i bilen när vi var på semester i södra Tyskland nu i slutet av september och första veckan i oktober. Säkert är det fler än jag som tycker att det inte är så roligt att åka på Autobahn, trafiken blir värre och värre för var år som går, det kändes som om alla 80 miljoner innevånare i detta land var ute på vägarna samtidigt som vi .

Ugglorna förökade sig under den långa resan dit och hem, självklart så fastnade vi i en flera kilometer lång bilkö och då var det bara att gilla läget virka på och ta det lugnt. Jag har virkat mina ugglor med Tilda garn och virknål nr 3. DIY – Virkade rosor. DIY – Virkade rosor Posted at 17:06 by BautaWitch Mar 31 Jag älskar blommor!

DIY – Virkade rosor

Jag skulle kunna ha hur många som helst! Levande blommor är givetvis de vackraste och jag har delat med er mina drömmar om trädgård och växthus. DIY – Virkade afrikanska blommor (hexagoner) Jag är med i flera av de handarbetsgrupper som en massa kreativa och inspirerande människor har startat upp på Facebook. Vi byter idéer med varandra, visar upp våra alster och tipsar om var man hittar mönster, material osv till våra projekt.

I ett av dessa forum fick jag syn på denna helt fantastiska fjärillskudde, Tess the Butterfly Pillow. Den är gjord av afrikanska blommor och mönstret kan du köpa på Ravelry (på svenska och engelska) men innan man klickar på köper står texten – ”Du bör veta hur man virkar afrikanska blommor, både hexagoner, pentagoner och kvadrater”. 120212.