background preloader

Lärarbloggar

Facebook Twitter

Åk 1. En lärare under ständig utveckling. Info om hur det fungerar. Viktig info för dig som vill vara med och skriva här på bloggenSuperkul att så många har anmält sig och vill skriva på bloggen under året (den 3/1 var det 377 st).

Info om hur det fungerar

För att göra klart din anmälan behöver du gå in via länken som du fått och skriva upp dig på ett datum. Vi kommer att hålla anmälan öppen (även om det är fler än 366) tills alla datum är bokade. Om du ej har länken, mejla oss på mailskola365(@)gmail.com eller kontakta oss via Facebook eller Twitter så skickar vi den till dig.Du som har anmält dig efter den 1/1 får inget mejl utan du får all info (inkl länk till datumformuläret) direkt som bekräftelsesvar när du skickar in din anmälan. Välkommen till initiativet 365, en blogg om skola i årets alla dagar under 2016. Pedagog Västerbotten. Förstelärare bloggar som stöd för det kollegiala lärandet. Alla inlägg på Förstelärare bloggar är tänkta att kunna användas i kollegiala samtal och kan också användas som ”mini-lärmoduler”.

Förstelärare bloggar som stöd för det kollegiala lärandet

Kollegialt arbete utifrån ett inlägg på Förstelärare bloggar: Välj ett blogginlägg som intresserar er eller som tar upp något som ni behöver förändra i undervisningen.Moment A: Samtliga lärare i lärlaget läser blogginläggetMoment B: Ni träffas i lärlaget och börjar med att diskutera frågorna längst ner. Efter diskussionen planera ni en aktivitet utifrån bloggtexter att genomföra i undervisningen.Moment C: Var och en genomför aktivitetMoment D: Sammanfattning och lärdomar i lärlaget.

Förstelärare bloggar som underlag för det kollegiala lärandet. Saralovestam. Blogg. Flexenheter och SU-grupper Publicerat av Admin, 6 december, 2015 Nu länkar jag till en PDF om Flexenheter och SU-grupper HÄR.

Blogg

Jag har bollat mina tankar med och hämtat inspiration från Flexenheten Kärnan på Bosgårdsskolan, Tvååker och Flexteamutvecklarna Anna-Lena Åkerlind och Gunnel Hentilä i Varbergs kommun, samt specialpedagog Annika Grenhage, Resurs Autism i Arvika. Ni andra som får, eller redan har tankar och erfarenheter kring denna fråga får gärna höra av er till mig med dessa. Skicka till ulrika@aspeflo.se. Aspeflo om Autism – finns nu att köpa igen! Publicerat av Admin, 20 november, 2015 ASPEFLO OM AUTISM kom ut 2010 och bygger på olika föreläsningar jag hade haft fram tills dess. I boken finns kapitel som beskriver Autismspektrumtillstånd och vad som kännetecknar ett bra förhållningssätt till personer med Autism.

I slutet av boken finns åtskilliga kartläggningsformulär som främst kartlägger området kommunikation på olika sätt. … i förskoleklass. Vi skriver om stort och smått. Annasklassrum. Igår pratade vi om vad en kompost är.

annasklassrum

Där hade de flesta barnen full koll. Många hade en kompost hemma. Vi såg en kort film om kompost och plockade sedan fram vår jord och våra maskar. Bokstavssortering till barn. Arbeta praktiskt med grej of the day. Jag har kört några grej of the day nu och tycker det är jätteroligt.

Arbeta praktiskt med grej of the day

Och som vanligt är det så att för att få se resultat måste man ge det tid. Med grej of the day lär sig eleverna samband, likheter och mönster. Kopplingar mellan olika saker, människor, historiska händelser är stor. Bästa gratis bildsajter. Skolfröken fräken. Pedagogiskt material. Här lägger jag upp det pedagogiska material som presenteras på min blogg.

Pedagogiskt material

Det mesta är mitt eget och mycket är fritt att använda själv, då är det länkar direkt till dokumentet i inlägget. I de fall där jag använt material från andra bloggar och hemsidor finns länkar direkt dit. Om du använder något av mitt material, skriv gärna en kommentar! Det vore oerhört roligt! Bild. Tankar och reflektioner om min undervisning. Storylinebloggen.

Nya språket lyfter! - följ elevens språkutveckling. Som stöd för lärarens bedömning i ämnena svenska och svenska som andraspråk finns Nya Språket lyfter!

Nya språket lyfter! - följ elevens språkutveckling

Materialet är ett stöd för läraren att följa elevens språkutveckling. Nya språket lyfter! Är i enlighet med Lgr 11 och har byggts ut för att nu kunna användas i årskurserna 1-6. Nya Språket lyfter! Är ett redskap för lärare och elever som tydliggör progressionen i elevernas språkutveckling med särskild tonvikt på läsutveckling. Lärarhandledning Materialet består av en vetenskaplig bakgrund och ett underlag för observationer. Lärarhandledning till Nya språket lyfter! Studiehandledning Till materialet finns också en studiehandledning som kan användas i lärargrupper av olika slag. Studiehandledning till Nya språket lyfter! Beställ eller ladda ned materialet Du beställer bedömningsstödet Nya språket lyfter! Lärarhandledningen. Ninas Språkrum. Stödstrukturer för läsandet. Eight sticky notes cool ideas. 1. 3D cube – made of 12 different coloured sheets 2.

Eight sticky notes cool ideas

Flower – sun, made by paper funnels, stick on a cardboard paper into a circle. Tecken som stöd. Starta med färglära i åk 3 v.12 2015. I dag har vi startat upp ett litet tema om färglära med åk 3.

Starta med färglära i åk 3 v.12 2015

Vi började med att prata om de fantastiska färgerna RÖD, GUL och BLÅ. Magiska färger som kan skapa alla andra… nästan! Annas Klassrum. Nu börjar vårt arbete med sagor lida mot sitt slut och jag tänkte skriva ihop en liten sammanfattning om hur mina tankar gått när jag planerade upp det här arbetet.

Annas Klassrum

Jag har tagit min utgångspunkt i cirkelmodellen som ni kan se här nedan, även om ni kommer märka att jag frångår den lite. Bilden är tagen från Anna Kayas film kring cirkelmodellen som jag länkat till i tidigare inlägg. Bilden kommer återkomma på fler ställen i inlägget. Tanjas mammablogg. Skoltips Våren 2015 1. Temafåglar. Ullis skolsida.

I huvudet på en fröken… IT-Anette - en "tipsblogg" för förskolan. Anne-Marie Körling.