background preloader

Natural cosmetics

Facebook Twitter

Νέα Διατροφής: ΓΥΝΑΙΚΑ. Eco cleansers. Προϊόντα ήμερης κάνναβης (Cannabis sativa) Σπιτικό υγρό σαπούνι για τα πιάτα « enter2life.gr. Το απορρυπαντικό για τα πιάτα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι.

Σπιτικό υγρό σαπούνι για τα πιάτα « enter2life.gr

Με όλα αυτά τα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά του εμπορίου είναι σαν να πλένουμε τα πιάτα μας με δηλητήριο. Πολλές συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο και τις δοκιμάσαμε περιέχουν σαπούνι και ξύδι ή λεμόνι. Το αποτέλεσμα είναι το μείγμα με το σαπούνι και το ξύδι ή το λεμόνι να αφήνει έλαια πάνω στα σκεύη και θαμπάδα στα ποτήρια. Αυτό συμβαίνει γιατί το ξύδι όπως και ο χυμός λεμονιού είναι όξινα και αντιδρούν με το σαπούνι. Οι ιδιότητες των δυο αλληλοεξουδετερώνονται και το αποτέλεσμα είναι λιπαρότητα και θαμπάδα στα σκεύη μας. Το υγρό σαπούνι που φτιάξαμε για το πλύσιμο όλων των οικιακών σκευών έχει ρευστή υφή, καθαρίζει τα λίπη, δεν αφήνει έλαια πάνω στα σκεύη και μυρίζει όμορφα.Χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου (δείτε εδώ τη συνταγή).

Η σόδα πλύσεως έχει καθαριστικές ιδιότητες, βοηθάει να διαλυθούν τα λίπη και διαμορφώνει την ρευστότητα του μείγματος. Υλικά Εκτέλεση. ΜΥΡΟΒΛΗΤΟ. Υπολογιστής συνταγών σαπουνιού & καυστικής σόδας. Το NaOH (Καυστική σόδα ή Υδροξείδιο του Νατρίου) είναι μια χημική ουσία που ανήκει στα αλκάλια και η οποία χρησιμοποιείται στην παρασκευή στερεού σαπουνιού.

Υπολογιστής συνταγών σαπουνιού & καυστικής σόδας

Τσεκάρετε το αντίστοιχο κουτάκι αν η συνταγή που φτιάχνετε είναι για στερεό σαπούνι. Αν θέλετε να φτιάξετε υγρό σαπούνι, τσεκάρετε το κουτάκι δεξιά από το "KOH". Το KOH (Καυστική ποτάσσα ή Υδροξείδιο του Καλίου) είναι μια χημική ουσία που επίσης ανήκει στα αλκάλια και η οποία χρησιμοποιείται στην παρασκευή υγρού σαπουνιού. Σημαντική παρατήρηση: Η διαδικασία για την παρασκευή υγρού σαπουνιού ΔΕΝ είναι η ίδια με την παρασκευή στερεού σαπούνιού. Συμβουλευθείτε ένα βιβλίο ή οδηγίες που θα βρείτε στο internet για να μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε υγρό σαπούνι. Συμπληρώματα Διατροφής. Αιθέρια έλαια - Φαρμακείο της Φύσης. Τα αιθέρια έλαια βρίσκονται σε συμπυκνωμένη μορφή στα άνθη, τα φύλλα, τον καρπό ή στις ρίζες του φυτού. προσλαμβάνουμε με απόσταξη ή με μηχανική πίεση.

Αιθέρια έλαια - Φαρμακείο της Φύσης

Είναι ιδιαίτερα διεισδυτικά και μπορούν να φτάσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, όπου περνούν στο κυκλοφορικό μας σύστημα.Επίσης είναι πτητικά, δηλ. εξατμίζονται γρήγορα και φτάνουν μέσω της όσφρησης στα διάφορα κέντρα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να επιδρούν στον ψυχισμό μας και να επηρεάζουν τη διάθεση μας.Τα αιθέρια έλαια τα επιλέγουμε ανάλογα με τις ιδιότητες τους. Όταν απορροφηθούν από τον οργανισμό, χαλαρώνουν και ηρεμούν ή τονώνουν και αναζωογονούν. Οδηγίες για την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων Απλές εφαρμογές αιθέριων ελαίων στην καθημερινή ζωήΥπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια για τις καλλυντικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, όπως: Μασάζ, Μπάνιο, Ποδόλουτρο, Εισπνοές, Κομπρέσες, Γαργάρες και στοματικά διαλύματα, Αρωματισμός χώρου. Αγιόκλημα Βασιλικός Βιολέττα Γαρύφαλλο Μέντα. Product Category: Κασετίνες - Στάντ. Αιθέρια Έλαια και Φυτικά Λάδια. Για καλλυντικές εφαρμογές Καταγωγή- Είδη- Ενδείξεις- Αντενδείξεις – Συνέργεια Τι είναι το αιθέριο έλαιο; Το αιθέριο έλαιο είναι η εξαιρετικά συμπυκνωμένη , αρωματική και λιπαρή ουσία που ενυπάρχει σε ποικίλα μέρη των φυτών, βοτάνων, καρπών και δένδρων.

Αιθέρια Έλαια και Φυτικά Λάδια

Καλείται «αιθέριο» γιατί το έλαιο αυτό είναι πτητικό, δηλαδή εξατμίζεται πολύ γρήγορα στον αέρα. Πως παράγεται το αιθέριο έλαιο; Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι παραγωγής των αιθέριων ελαίων. 1) Απόσταξη με ατμό: Είναι ο πιο κοινός και οικονομικός τρόπος επεξεργασίας ενός φυτού για την παραγωγή του αιθέριου ελαίου του. 2) Εξαγωγή με την χρήση διοξειδίου του άνθρακα: Μια πιο πρόσφατη μορφή επεξεργασίας του φυτού για την απόσπαση του αιθέριου ελαίου του, η οποία απαιτεί την χρήση ακριβού και πολύπλοκου μηχανήματος. Αρωματοθεραπεία - Pharmacy7-Apteka. – Sensual Cosmetics & Accessories. Amamelis αιθέρια έλαια & φυτικά έλαια. Untitled. After shave με βότανα. Για την heart που θέλει να το κάνει δώρο στον φάδερ παρέα με το σαπούνι~κρέμα ξυρίσματος.

after shave με βότανα

Η παρασκευή του είναι πανεύκολη αρκεί να έχουμε φτιάξει πρώτα βάμμα από δύο βότανα,~ από καλέντουλα για τις αναπλαστικές της ιδιότητες και για την αντιμετώπιση των ερεθισμών, και~ από σύμφυτο για την επουλωτική και αιμοστατική του δράση. herbal after shaveΓια 150ml θα χρειαστούμε: ~1 κ.σ. βάμμα καλέντουλας~1 κ.σ. βάμμα σύμφυτου~2 κ.γ. καστορέλαιο (ενυδάτωση, προστασία)~2 κ.γ. γλυκερίνη (ενυδάτωση)~3 1/2 κ.σ. αποσταγμένο νερό~3 1/2 κ.σ. χυμό αλόης (ενυδάτωση)~20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο~20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ροδόξυλο (rosewood)~10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου • Αναμυγνύουμε το βάμμα των βοτάνων, το καστορέλαιο, τη γλυκερίνη και τα αιθέρια έλαια. Τα βάζουμε σε σκούρο γυάλινο μπουκάλι~σπρέι και περιμένουμε 3-4 μέρες να ενοποιηθούν καλά τα αρώματα. • Προσθέτουμε το χυμό αλόης και το νερό.

Ποιος τη χάρη του, του φάδερ :) Αβοκάντο, ένα καλλυντικό.. Για να μη γκρινιάζουν οι κόρες ότι δίνουμε μόνο δύσκολες συνταγές με σοφιστικέ υλικά, θα κάνουμε μια πρόσκαιρη στροφή στα καλλυντικά της κουζίνας!

αβοκάντο, ένα καλλυντικό..

Οι πρώτες ύλες γι’αυτά τα καλλυντικά βρίσκονται στα ράφια της κουζίνας, στο ψυγείο και τα πιο εξωτικά στο οπωροπωλείο! Με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε κυρίως θρεπτικές μάσκες για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, λοσιόν καθαρισμού, και ένα σωρό scrubs. Να δούμε τι δικαιολογία θα βρεί τώρα η delicieuse..Και εν αρχή ην το αβοκάντο...

Persea americana Το δέντρο του αβοκάντο που ανήκει στην οικογένεια των Δαφνιδών (Lauraceae) είναι εγγενές φυτό της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. SheBlogs.eu - Part 2. Χειροποίητον.