background preloader

1940-World War II

Facebook Twitter

Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου. Σε αυτό το αφιέρωμα συγκεντρώνουμε υλικό, σχολικές γιορτές συναδέλφων, χρονικά, δραστηριότητες, ποιήματα, πεζά, ταινίες που αφορούν το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό (1940 – 1944). Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση σχολικών γιορτών την 28η Οκτώβρη, για την καλύτερη οργάνωση της διδασκαλίας που αφορά τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων για τα γεγονότα της εποχής. Αναμένουμε τις προτάσεις και το υλικό των συναδέλφων καθώς το αφιέρωμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Εννοείται πως η ποικιλότροπη αξιοποίηση ή διασκευή των υλικών που δημοσιεύεται εδώ είναι ελεύθερη από όλες και όλους τους συναδέλφους με μοναδικό περιορισμό να μην γίνεται χρήση για εμπορικούς λόγους.

Α. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΑΦΙΣΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Β. Γ. Β) «Ψηλά τα χέρια Χίτλερ«, του Ροβύρου Μανθούλη Δ. Στ) i. ΣΤ. Μια εναλλακτική πρόταση σχολικής γιορτής για την 28η Οκτωβρίου -υλικό | Anna ' s Pappa blog.

Γράφει: Άννα Παππά Μία εναλλακτική πρόταση για σχολική γιορτή, που μπορεί να ετοιμαστεί από τα παιδιά της Στ΄ τάξης, βιωματικά και αυθόρμητα, συντονίζοντας για ένα διάστημα τα γνωστικά αντικείμενα, τις μεθόδους και τους στόχους διδασκαλίας επιμέρους μαθημάτων της τάξης, δίνοντας μια διαφορετική, δημιουργική πνοή. Με κατευθυνόμενη αναζήτηση, ομάδα των παιδιών αναλαμβάνει τη διερεύνηση του ιστορικού πλαισίου της περιόδου. Ως πηγή άντλησης πληροφοριών χρησιμοποιούνται βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης και το διαδίκτυο.

Στη συνέχεια η ομάδα πληροφορεί τους υπόλοιπους για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου, ώστε να πληροφορηθούν τι γιορτάζουμε αυτή τη μέρα. Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση ποιημάτων και πεζών κειμένων στο γλωσσικό μάθημα και με τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής, οι μαθητές θα κληθούν να γράψουν τα δικά τους κείμενα. Ο ενθουσιασμός, η πρόσκαιρη χαρά της νίκης, η απογοήτευση της ήττας και το φοβερό, αναπάντητο “γιατί”. Διαβάστε την εισήγηση της κ. Like this: Like Φόρτωση...

You tube

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Δημητριάδης. 1940-1945. 28η Οκτωβρίου - Η Επέτειος του ΟΧΙ. Επίκαιρα - Εθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου. Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου 1940 - Μέγας Οδηγός Εκπαίδευσης. Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Παιδικοί Σταθμοί, Ιδιωτικά Σχολεία... “ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” σκετσάκια και αφηγήσεις για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου | όταν ήμουν δάσκαλος. Θεατρικό για την 28η Οκτωβρίου. Λίγα λόγια για το έργο: Το έργο αποτελείται από διάφορα σκετς και αφηγήσεις που καλύπτουν την περίοδο 1939-1944. 1) Ξέσπασμα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου (αφήγηση) 2) Τορπιλισμός Έλλης (αφήγηση) 3) Παραμονές πολέμου (σκετς) 4) Τελεσίγραφο Ιταλών – Όχι (αφήγηση) 5) Οι στρατιώτες μας φεύγουν για το μέτωπο (σκετς) 6) Προέλαση ελληνικού στρατού (αφήγηση) 7) Γυναίκες της Πίνδου (σκετς) 8) Επίθεση Γερμανών – κατάληψη της Ελλάδας (αφήγηση) 9) Ήταν μια φορά ένας πόλεμος (θεατρικό που αναφέρεται σε κατοχή, αντίσταση και απελευθέρωση.

Αριθμός μαθητών: αφήγηση (1): 3 μαθητές/τριες αφήγηση (2): 3 μαθητές/τριες αφήγηση (4) και (6): 3 μαθητές/τριες αφήγηση (8): 3 μαθητές/τριες σκετς (3) και σκετς (5): 5 μαθητές (στρατιώτες που πάνε στο μέτωπο) σκετς (7): 5 μαθήτριες (Γυναίκες της Πίνδου) θεατρικό (9): 3 μαθητές (Γερμανοί στριατιώτες) + 6 μαθητές (οι 5 μπορεί να είναι οι ίδιοι με αυτούς που έπαιξαν στα δύο προηγούμενα σκετς ή διαφορετικοί ανάλογα με την απόφαση του δασκάλου) ΑΦΗΓΗΤΗΣ 1: 1939.

Ναζισμός. Μνήμες της Κατοχής. Zootnikos' blog » Εικονική αναπαράσταση των πολεμικών επιχειρήσεων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ο φασισμός και ο ναζισμός στην Ευρώπη. “ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” σκετσάκια και αφηγήσεις για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου | όταν ήμουν δάσκαλος.