background preloader

Adventtikalenteri 2015

Facebook Twitter

Tiesitkö, että jokaisella adventtikynttilällä on oma merkityksensä? Adventtityöskentely avaa kynttilöiden merkitystä oppilaan oman elämän kautta.

Ohjeet työskentelyyn. Adventtina aletaan valmistautua joulun aikaan. Oppilaiden kanssa voi tehdä yhdessä adventtikynttilöitä ja miettiä niihin liitettyjä merkityksiä. Ohessa kerrotaan hieman adventin taustasta ja esitellään muutama työskentelytapa, joiden avulla voi yhdistää kädentaitoja, kulttuurintuntemusta ja vuorovaikutustaitoja. Sana adventti tulee latinasta (adventus Domini) ja tarkoittaa ”Herran saapumista tai tulemista”. Tutummassa merkityksessään adventilla tarkoitetaan neljää viikkoa, erityisesti neljää sunnuntaita ennen joulua.

Adventtikynttilät Adventtikynttilöiden käyttö tuli Suomeen 1900-luvun alkupuolella Ruotsista. Jokaiselle adventtikynttilälle on annettu oma merkitys. Toivon kynttilä (hope) Rauhan kynttilä (peace) Rakkauden kynttilä (love) Ilon kynttilä (joy) 1. Ensimmäisenä adventtina lauletaan virsikirjan ensimmäistä laulua, Hoosiannaa. Oppilaiden kanssa voidaan askarrella ensimmäinen adventtikynttilä ja kerätä kynttilän alle heidän ajatuksiaan: Mitä toivot teidän luokallenne? Ohjeet: 1. 2. 3. KynttilaVaritys. Kynttilä. Kehykset.