background preloader

1. adventti

Facebook Twitter

Ohjeet työskentelyyn. Joulukalenterissa syvennymme joulun kuvaperinteeseen sekä kuvanlukutaitoa tukeviin moniaistisiin työskentelyihin, jotka voit toteuttaa oppilaiden kanssa joulun alla.

Ohjeet työskentelyyn

Kalenterissa on työskentely jokaiselle adventtiviikolle, mutta voit hyödyntää Jouluikonista tehtyä interaktiivista Thinglink-kuvaa myös muuten opetuksessa. Tässä blogissa on adventtikalenterimme 1. ja 2. luukku. Jouluikonin on maalannut Ulla Vaajakallio. Sen symboliikkaa meille on avannut Sirpa Okulov, joka toimii kasvatusasiain koordinaattorina ortodoksisessa kirkkohallituksessa. Interaktiivinen Thinglink-kuva (klikkaa uudestaan verkkosivu auki) Taustakuvan oikeudet Kuvan oikeudet omistaa Ulla Vaajakallio.

Interaktiivinen Thinglink-kuva (klikkaa uudestaan verkkosivu auki)

Saat vapaasti käyttää kuvaa opetus- ja kasvatustarkoituksiin. Kuvan muokkaus ja käyttö kaupallisiin tarkoituksiin on kielletty. Oikeudet tämän interaktiivisen kuvan sisältöihin omistaa Opintokeskus Agricola yhdessä tekijöiden kanssa. Voit käyttää kuvaa vapaasti opetuksessa. Tehtavia kuvien moniaistiseen tarkasteluun (pdf) Mitä joulupaasto tarkoittaa? Kalenterivuoden viimeiseen paastojaksoon hiljennytään 15. marraskuuta.

Mitä joulupaasto tarkoittaa?

Neljäkymmentä päivää ennen joulua. Joulupaaston kaari on toisentyyppinen kuin suuren paaston. Se ei ala viikkojen valmistautumisella, vaan kerralla ilman mitään sen kummempia ilmoituksia jumalanpalvelusteksteissä. Paasto ikään kuin syvenee matkallaan, mutta toisaalta jouluun valmistautuminen välähtää jumalanpalveluksissa silloin tällöin.