background preloader

Εκπαίδευση

Facebook Twitter

Έκθεση Λυκείου: Τα είδη των συλλογισμών (κατά το είδος της συλλογιστικής πορείας) Τα είδη των συλλογισμών (κατά το είδος της συλλογιστικής πορείας τους) Τρία είναι τα είδη των συλλογισμών ως προς την πορεία που ακολουθεί ο νους για να φτάσει στο συμπέρασμα: Ο Παραγωγικός, ο Επαγωγικός και ο Αναλογικός. 1) Ο παραγωγικός συλλογισμός ή παραγωγική μέθοδος:

Έκθεση Λυκείου: Τα είδη των συλλογισμών (κατά το είδος της συλλογιστικής πορείας)

Photodentro-ugc: Θεματικές Περιοχές. Μυστικά της ανάγνωσης. 12 άνθρωποι χωρίς πτυχίο που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Χένρι Φορντ μέχρι τον Ταραντίνο. News247: Από μικρό σου λένε να τα πας καλά στο σχολείο για να μπορέσεις να μπεις στο πανεπιστήμιο.

12 άνθρωποι χωρίς πτυχίο που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Χένρι Φορντ μέχρι τον Ταραντίνο

Μόλις μπεις πρέπει να διαβάσεις για να μπορέσεις να πάρεις γρήγορα το πτυχίο σου και ίσως κάνεις και κάπoιο μεταπτυχιακό. Τόσο διάβασμα, τόσα βιβλία, τόσος χρόνος όλα αυτά για να πετύχεις. Είναι όμως απαραίτητα ; Δείτε 12 ανθρώπους που δεν είχαν την ανώτατη ακαδημαϊκή μόρφωση ή ακόμα και τη βασική και όμως κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στο κόσμο: 1. Ο Ed Ricketts, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο »Doc», είχε αποφασίσει να παρατήσει το κολέγιο προκειμένου να ασχοληθεί με την θαλάσσια οικολογία που πάντα αγαπούσε. 2. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τους αδερφούς Wright, καθώς ήταν αυτοί που έφτιαξαν το πρώτο αεροπλάνο. 3. Η Jane Goodall έγινε διάσημη παγκοσμίως χάρη στην ενασχόληση της με χιμπατζήδες. Πρόταση σχετικά με το εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δείτε την πρόταση Συντάκτης: Σχολικοί Σύμβουλοι Οικονομολόγων Περίληψη:Η ενίσχυση της Οικονομικής Εκπαίδευσης μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη/περιορισμό (ή/και ακόμη και στην πρόληψη) της οικονομικής ύφεσης και συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Πρόταση σχετικά με το εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τα τελευταία χρόνια, αν και η οικονομική εκπαίδευση θα έπρεπε να ενισχυθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρατηρείται μια σταθερή υποβάθμισή της. Η παρούσα πρόταση αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του υπάρχοντος συστήματος εξετάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, αρχής γενόμενης από το επόμενο σχολικό έτος. Μια σειρά αλλαγών στο ισχύον ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου και στο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων για την Ανώτατη Εκπαίδευση προσφέρει στους υποψήφιους κάθε Ομάδας Προσανατολισμού περισσότερες επιλογές και καταφέρνει να ενισχύσει το ρόλος της οικονομικής εκπαίδευσης σαν ουσιώδη μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Συνέντευξη με τη μαθήτρια που έβγαλε 19.065 μόρια κι επέλεξε να σπουδάσει Αισθητική - Publishit Magazine. Σίγουρα κάπου πέτυχες την είδηση που «δίχασε» το διαδίκτυο.

Συνέντευξη με τη μαθήτρια που έβγαλε 19.065 μόρια κι επέλεξε να σπουδάσει Αισθητική - Publishit Magazine

Η Μαρία Χούσου με 19.065 μόρια και τη δυνατότητα να σπουδάσει σ’ όποια Σχολή επιθυμεί (ακόμα και Ιατρική), επέλεξε το Τ.Ε.Ι. Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Μάλιστα. Ένα νέο κορίτσι απ’ τα Χανιά καταφέρνει το στόχο του και θα κάνει πραγματικότητα τ’ όνειρό του και την ίδια στιγμή όλοι οι υπόλοιποι «μαλώνουμε» διαδικτυακώς για το αν πρέπει να γίνει μια εγκλωβισμένη γιατρός με σταθερή δουλειά ή μια ευτυχισμένη και δημιουργική αισθητικός. Η Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση στην Ελλάδα το 2017. Σε συνέχεια των παλαιότερων ενημερωτικών για τις επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση σας παραθέτω κάποια νέα στοιχεία: 1.

Η Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση στην Ελλάδα το 2017

Ένα πρώτο μεγάλο πρόβλημα που σχετίζεται και με την οικονομική κρίση είναι η σοβαρή μείωση του αριθμού των γεννήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από 100.371 γεννήσεις το 2012, το 2016 είχαμε μια μείωση κατά 7,5% φτάνοντας στις 92.898. O Δείκτης γήρανσης του πληθυσμού από 132,9 το 2011 παρουσίασε μια αύξηση 9,5% για να φτάσει το 2015 στο 145,5%. Ο δείκτης γήρανσης είναι η αναλογία γεροντικού πληθυσμού (ηλικίας 65 ετών και άνω) προς τον ηλικιακά νεότερο (0-14 ετών). 2.Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση στην Ελλάδα (2017), εντός των επόμενων 10 ετών ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5 ετών (ηλικία έναρξης της υποχρεωτικής σχολικής φοίτησης) αναμένεται να μειωθεί κατά 27%! Οι έμποροι στο Άργος είναι φανερά εκνευρισμένοι με το shopping που έκαναν μαθητές στην Ερμού.

Τον εκνευρισμό του εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ο οποίος με μια ειρωνική ανακοίνωση έσπευσε να σχολιάσει την εκδρομή μαθητών Λυκείου στην Αθήνα.

Οι έμποροι στο Άργος είναι φανερά εκνευρισμένοι με το shopping που έκαναν μαθητές στην Ερμού

Οι μαθητές προφανώς επέστρεψαν στην πόλη τους με τα ψώνια που έκαναν και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το 2ο Λύκειο Άργους , τον Λυκειάρχη και τους συνοδούς καθηγητές, για την συνεπή στήριξη της εμπορικής αγοράς της ΕΡΜΟΥ στην ΑΘΗΝΑ για άλλη μια χρονιά.

Η αποβίβαση σχεδόν όλων των μαθητών με τα χέρια γεμάτα ψώνια είναι αψευδής μάρτυρας της επιτυχίας του σκοπού της 'εκπαιδευτικής' εκδρομής. Άλλωστε είναι ολοφάνερο ότι το shopping είναι το βασικότερο ζητούμενο μιας 'εκπαιδευτικής' εκδρομής των εκπαιδευτικών μας μονάδων. Ευχόμαστε του χρόνου ακόμη καλύτερα ψώνια στην ΕΡΜΟΥ και σε άλλους ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ προορισμούς της Αθήνας στην καθιερωμένη ποια ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ'' εκδρομή. Έγραψα 11.900 μόρια. Γονείς και καθηγητές έκαναν λόγο περί αποτυχίας. "Όλοι νομιζαν από τους καθηγητές μου έως και τους γονείς μου ότι ήμουν μία αποτυχία όταν έγραψα 11.900 μόρια" λέει στο Spoudase 2017 ο Βαλεντίνος Τζέκας που έκανε όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτόν μόλις στα 20 του χρόνια καθώς έφτιαξε την εφαρμογή fightHoax μια παγκόσμια καινοτομία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις.

Έγραψα 11.900 μόρια. Γονείς και καθηγητές έκαναν λόγο περί αποτυχίας

Ο αλγόριθμός του, ο ίδιος το χαρακτηρίζει πολυεργαλείο, FightHoax έχει τη δυνατότητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να «σκανάρει» κάθε είδους πληροφορία που είναι γραμμένη στο διαδίκτυο και να αποκρίνεται κατά πόσο η είδηση είναι πραγματική ή ψεύτικη, προστατεύοντας έτσι κοινό, αναγνώστες, δημοσιογράφους, εταιρίες, χρήστες των social media. Ο Βαλεντίνος σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μελετώντας Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Ξεκίνησε να γράφει κώδικα στα 12, έμαθε βασικές γνώσεις hacking στα 15 και στα 18 δημιούργησε την πρώτη του startup (το Near) , η οποία πήρε αρκετή προσοχή από τη παγκόσμια σκηνή (Forbes, SXSW κλπ.) και τελικά εξαγοράστηκε από Αμερικανούς.