background preloader

Kensukes rike

Facebook Twitter

Råttfångaren i Hameln. Hur uppstod skrönan om råttfångaren i Hameln?

Råttfångaren i Hameln

Syftar den månne på digerdöden eller barnkorståget? För den som inte har handlingen i färskt minne följer här en kort resumé. Staden Hameln i Tyskland hemsöktes av råttor, och invånarna misslyckades ideligen att bli av med skadedjuren. Till slut anlände en flöjtspelare, klädd i en färgglad dräkt, som lovade att klara av problemet åt borgarna. Genom att spela på flöjten för råttorna lurade han ned dem i floden Weser, där de drunknade.

När bröderna Grimm nedtecknade sagan hade den varit känd i hundratals år. Något har alltså hänt, men vad? 1. 2. 3. 4. Katsushika Hokusai. Katsushika Hokusai[2][a] (japanska: 葛飾北斎?)

Katsushika Hokusai

, född 31 oktober 1760 i Honjo i Edo (dagens Sumida i Tokyo), död 10 maj 1849 i Asakusa i Edo, var en japansk konstnär. Han verkade under Edoperioden i genren ukiyo-e och är kanske mest känd för sina träsnitt med vyer över berget Fuji. Han är allmänt känd under namnet Hokusai. Ten Green Bottles - Nursery Rhymes. Ladda ner bok Kensukes rike - Michael Morpurgo PDF, kindle, epub. När elvaårige Michaels föräldrar blir arbetslösa bestämmer sig pappan för att sälja allt de äger och köpa en segelbåt, Peggy Sue, för pengarna.

Ladda ner bok Kensukes rike - Michael Morpurgo PDF, kindle, epub

Familjen ger sig i väg på en jorden runt-seglats. Under en förfärlig storm ramlar Michael och hunden Stella Artois över bord. När de till slut vaknar är de strandsatta på en ö. Michael är övertygad om att han kommer att svälta ihjäl, men det visar sig att han och hunden inte är ensamma på ön… Michael Morpurgo är en brittisk barn- och ungdomsboksförfattare, som har givit ut mer än 100 böcker. Kensukes rike. Kensukes rike är en ungdomsroman av den engelska författaren Michael Morpurgo, skriven 1999.

Kensukes rike

Handlingen kretsar kring en pojke (Michael) som är 12 år, då han hamnar på en öde ö i samband med en jorden runt-segling. Boken är skriven i jag-form. Kensukes rike utger sig för att vara en sann historia; Mopurgo har dock sagt på sin webbplats att boken är fiktiv, men baserad på verkliga händelser. Kensukes rike betraktas som kanske det största av Mopurgos verk. ⭐Kensukes rik. Text Michael Morpurgo Bild Michael Forman Översättning Ylva Kempe. Se-på-påse: Förskolan kan själv!

⭐Kensukes rik. Text Michael Morpurgo Bild Michael Forman Översättning Ylva Kempe

Ikaros fall Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten i en visning Läs mer 6. Läs mer Vargbröder, lärarhandledning Vargbröder, lärarhandledning Vargbröder utspelar sig under folkvandringstiden långt uppe i norr. Läs mer Dags för ramadan Özlem Sara Cekic SIDAN 1 Boken handlar om: Det är dags för ramadan.

Läs mer Tilla ggsrapport fo r barn och unga Tilla ggsrapport fo r barn och unga 25 mars 2014 Vad berättar barn för Bris om hur de mår? Läs mer Lärarhandledning Svanens trumpet E.B. Lärarhandledning Svanens trumpet E.B. Läs mer Häxprovet Lärarmaterial Lärarmaterial sidan 1 Författare: Mårten Melin Vad handlar boken om? Läs mer Värderingsövning -Var går gränsen? Textkopplare – Kensukes rike – Grupp 7 – Fatimah. Boksamtal. För att samtala om böcker med eleverna krävs oftast en hel del förberedelse.

Boksamtal

Givetvis fungerar även de spontana samtalen men ibland vill man ha frågor att utgå ifrån och förslag på arbetssätt och uppgifter kring boken. Här finns länkar till förlag som har egna lärarhandledningar till sina böcker, lärarhandledningar gjorda av pedagoger och bibliotekarier som jag har hittat via nätet, samt det material jag som skolbibliotekarie själv har arbetat fram.

Generella frågor för samtalsledaren. Uppdelat med en sida per samtalsinriktning: huvudperson och andra karaktärer, miljö och problem samt sammanfattning.Chambersfrågor på lappar som eleverna får dra när boken är färdigläst och svara på. Observera att detta är ett .docx-dokument och därför automatiskt sparas ner på din dator när du klickar på länken. Läsnycklar och handledningar av skiftande karaktär. Bilderböcker Glöm inte att bilderböcker med fördel kan användas långt upp i åldrarna. Främst lågstadiet (Hcf) Främst mellanstadiet (Hcg och uHc) Läslogg - Kensukes rike. En läslogg är en text som du ska skriva under tiden som du läser en bok.

Läslogg - Kensukes rike

Det innebär att du ska stanna upp ibland och fundera kring boken du läser. När du har besvarat alla frågor och jobbat med alla uppgifter sammanställer du din logg till en recension av boken. Syfte • få kunskaper om skönlitteratur från olika tider och skilda delar av världen• möte med olika typer av texter• utveckla förmågan att läsa och analysera skönlitteratur• utveckla förmågan att formulerar egna åsikter och tankar• utveckla förmågan att skapa och bearbeta egna texter Centralt innehåll Läsa• lässtrategier för att förstå, tolka och analysera texter från olika medier.• att urskilja texters budskap, tema och motiv samt deras syften, användare och sammanhang. Sammanfattning: Kensukes rike av Tomasine. Kensukes rike är en bok som handlar om en pojke från England som heter Michael.

Sammanfattning: Kensukes rike av Tomasine

Hans familj består av en hund som heter Stella, en mamma och en pappa. Dem ska ut och segla jorden runt på en segelbåt som heter Peggy Sue för att hans föräldrar har förlorat jobbet. Så en natt när dem har kommit för bi Australien så ramlar Michael och Stella av båten. Dem har så tur att dem kommer i land på en ö mitt ute ingen stans. Kensukes rike - Litteratur.