background preloader

Att söka jobb

Facebook Twitter

Egenskaper för jobbintervju - Arbetsförmedlingen. Ett bra video-cv. Innan sommaren gick William Sjögrens vikariat ut.

Ett bra video-cv

Han har därför lagt en stor del av sommaren åt att skicka iväg jobbansökningar till arbetsgivare inom marknadsföring och pr. – Men ofta fick jag inte ens några svar, säger han. När sommaren gick mot sitt slut övergick frustrationen i kreativitet. En dag när han satt på tunnelbanan började han tänka på hur han skulle söka jobb på alternativasätt. Videopresentation – DiSara Bemanning & Rekrytering. Videopresentationen är ett mycket bra komplement i rekryteringsprocessen vid tillsättningar av serviceyrken och säljtjänster.

Videopresentation – DiSara Bemanning & Rekrytering

Du anger i sin kravprofil kompetenser som inte kräver någon större erfarenhet inom yrket. Om kunden istället efterfrågar är hög social kompetens i form av servicekänsla eller säljdriv. Därmed är det genast väldigt mer intressant att kunden får se något mer av kandidaten än dennes cv i det första urvalet. När vi presenterar slutkandidater för tjänster till våra kunder får de förutom CV och ansökningsbrev även en videopresentation om sådan är gjord av varje kandidat.

Den spelas in i slutet av den intervju som görs här hos oss. Som kandidat får du redan i välkomstmailet till intervjuen en instruktion om hur det hela går till och kan avböja om du vill alternativt spelar du in videon själv om det känns bättre. Integritet. Video cv – här för att stanna? Video cv är en inspelad video där du som jobbsökande presenterar dig själv, som ett komplement till ditt cv i textform.

Video cv – här för att stanna?

Idén till Video cv:n började redan på 80-talet och då i VHS-format men slog aldrig riktigt igenom. Med de tekniska förutsättningar som finns idag erbjuder ett flertal företag video cv:n eller videopresentationer, vilket spekuleras vara potentiellt revolutionerande för jobbsökarprocessen. Ett praktikfall där videopresentationen är ett lyckat komplement i rekryteringsprocessen hittar vi ofta vid tillsättningar av serviceyrken och säljtjänster. Kunden anger i sin kravprofil kompetenser som inte kräver någon större erfarenhet inom yrket.

Det kunden istället efterfrågar är hög social kompetens i form av servicekänsla eller säljdriv. För kandidater med begränsad arbetslivserfarenhet öppnar sig möjligheter att få presentera sig direkt för kunden och visa på sin sociala kompetens, vilket i dessa fall är kandidatens ess i rockärmen. Spela in en film om dig själv – få jobbet - Shortcut : Shortcut. Att använda videofilm i rekryteringsprocessen har blivit allt vanligare.

Spela in en film om dig själv – få jobbet - Shortcut : Shortcut

Senast ut att plocka in video i sin rekryteringsprocess är företaget Goexcellent. De är en av Nordens största arbetsgivare för ungdomar under 26 år, och är aktiva inom bland annat telemarketing och teknisk support. För att öka sina chanser till jobb på företaget kommer det att finnas möjlighet att komplettera sin ansökan med en film om sig själv. Dessutom kommer rekryterare kunna skicka ut intervjufrågor som kandidater kan besvara via sin webbkamera. – Videorekrytering har varit på gång ett tag nu men har inte slagit igenom på allvar för den breda allmänheten. Youcruit & videorekrytering. Videopresentationer. Videopresentation för dig som söker jobb När vi presenterar slutkandidater för tjänster till våra kunder får de förutom CV och ansökningsbrev även en videopresentation av varje kandidat.

Videopresentationer

Den spelas in i slutet av den intervju som görs här hos oss. Filmen är ca 1 minut lång och du får svara på 3 relevanta frågor om tjänsten du söker. Vi har många års erfarenhet av att arbeta med videopresentationer, och det hela går snabbt och smidigt. De flesta tycker att det är kul och bra att få träna på att uttrycka sina drivkrafter och egenskaper inför en kamera. Som kandidat får du redan i välkomstmailet en instruktion om hur det hela går till. Så gör du en videopresentation till ditt CV - lernia.se. Vad är en videopresentation och varför borde du ha en?

Så gör du en videopresentation till ditt CV - lernia.se

Kärt barn har många namn, en videopresentation kallas även video-CV eller visumé. Med en videopresentation till ditt CV får arbetsgivaren en tydligare bild av din personlighet – röst, utstrålning, blick och tal spelar ofta stor roll i en rekryteringsprocess. Sök jobb med en film om dig själv. Svenska företag anser att ett av de största problemen när de ska anställa ny personal är att bedöma personer utifrån ett cv.

Sök jobb med en film om dig själv

Det visar en undersökning som Mistat utfört på uppdrag av Yobber där 447 arbetsgivare och arbetssökande ingår. – Video-cv ger arbetssökande möjligheten att tala om vem de är. Det går oftast inte att förklara det genom att bara skicka ett cv på papper. Och som arbetsgivare ger rörlig bild någonting mer jämfört med att gå igenom 300 nästan identiska A4-papper, säger Peter Röseberg, vd på Yobber, ett företag som utvecklat ett rekryteringsverktyg kopplat till video-cv. IT-företaget Externit är ett av de företag som valt att lägga ut en jobbannons där de sökande får skicka in en video och presentera sig själva. Edward Rassmus ansvarar för nyanställningar på Externit. . – Förra gången vi anställde höll vi en rad intervjuer innan vi ­hittade rätt. Ulrika Nybleus är seniorkonsult på Lernia och har arbetat med karriär­rådgivning i tio år.

Fakta. 1 Träna flera gånger. Kalle rappar sig till drömjobbet - Nyhetsmorgon (TV4) Tips för att söka jobb - så gör du för att lyckas. Att söka jobb kan vara knepigt.

Tips för att söka jobb - så gör du för att lyckas

Du får ett begränsat utrymme i ett brev och ett cv för att få arbetsgivaren intresserad av dig – förstå att du har rätt meriter. Sedan ska du under en intervju ge en bredare bild av dig som anställd och person för att få intervjuaren att bli ännu mer intresserad. Helst imponerad. Lyckligtvis finns det lösningar om du tycker att det känns svårt. Att söka jobb inte är någon nedärvd färdighet du antingen har eller inte har. Genom att förbereda dig väl inför alla steg i arbetssökandeprocessen har du större chans att faktiskt få jobbet i slutändan. 1. Först och främst ska du hitta lämpliga arbeten som något så när matchar dina tidigare yrkeserfarenheter och din utbildning.

Vi är den största sökmotorn för offentliga jobb i Sverige, så om ditt mål är att arbeta inom offentlig sektor börja här på sidan - Sök lediga jobb här. 2. I ett cv ska du beskriva dina tidigare arbeten och utbildningar på ett till två A4-sidor. 3. 4. Konsten att skaffa ett jobb - Att gå på intervju. Konsten att sälja in dig själv vid en intervju. Youtube. Youtube. CV-mallar i Word-format för gratis nerladdning - CV-mallar.se. CV-handboken - Så skriver du en felfri ansökan. Har du koll på svenskan när du söker jobb?

CV-handboken - Så skriver du en felfri ansökan

Väljer du rätt väg genom särskrivningsträsket, synonymöknen och förkortningsdjungeln? Campus språkakut rycker ut och guidar rätt. Särskrivning ”Mina karriär mål är...”Stavningskontrollen i datorn är stum, men de språksinnade skriker inför ännu ett utslag av särskrivningssjukan. Du bör vara medveten om att det ger ett obildat intryck, även om det är vanligt. – En del säger att det här beror på influenser från engelskan, andra menar att det har att göra med hur barn i dag lär sig att skriva.

Ett tips är att läsa sin ansökan högt för sig själv, ord för ord. Titulering ”Det som framförallt tilltalar mig med tjänsten som traineeingenjör hos Er är…” Ibland är ett Ni och ett Er helt på sin plats, och ibland visar det att man inte alls har fattat koden som gäller på arbetsplatsen. – Här får man känna sig för. Är man tveksam ska man försöka hålla en så neutral ton som möjligt.

Bindestreck ”Som person är jag både djur och naturintresserad.” Stora bokstäver. Academic Work. Du kommer en bra bit på vägen till intervju i jobbjakten om du har ett bra och strukturerat CV och ett säljande personligt brev, som framhäver dina förmågor och talanger.

Academic Work

Men vilken information ska vara med egentligen?