background preloader

Texter

Facebook Twitter

Fandom powered by Wikia. Av Ray Bradbury Kön hade bildats på stadens torg klockan fem på morgonen, medan tupparna gol långt ute på den rimfrosttäckta landsbygden, och det fanns inga eldar.

Fandom powered by Wikia

Först hade dimtussar klängt sig fast överallt bland de förstörda byggnaderna men när solen gick upp vid sjutiden började de skingras. Nere på gatan samlades människor i små grupper på två eller tre till marknadsdagen, till festdagen. Den lille pojken stod alldeles bakom två män som hade samtalat högt i den klara luften och allt de sade lät dubbelt så högt på grund av kylan. Den lille pojken stampade med fötterna och andades på sina röda nariga händer och tittade upp på karlarnas smutsiga kläder av säckväv och längs den långa raden av män och kvinnor framför honom. Äntligen stod de ute på torget. Sci/fi-novell Ray Bradbury – Savannen – Terese klassrum.

Idag kommer du att få läsa Ray Bradburys novell Savannen.

Sci/fi-novell Ray Bradbury – Savannen – Terese klassrum

Men först! Minns du vilka de fem typdragen för en novell är? Uppgift: Läs novellen Savannen – Ray Bradbury och fundera samt ge svar på i ditt skrivhäfte eller via Google formulär nedan på följande frågor: 1.Ett kännetecken för genren sci/fi är modern teknik och vetenskap. 9861_einar_oekland__black__amp__decker.

Kärlek

Idolhysteri 2.0. När Benjamin Lasnier postar en bild på Instagram är det som när vem som helst gör det.

Idolhysteri 2.0

Vilket foto blev bäst? Vilket filter? En väl vald och skenbart spontan kommentar. Sedan klart. Men vad som händer härefter skiljer honom från de flesta andra som använder sociala medier. Benjamin Lasnier sveper direkt med tummen över skärmen för att visa oss reaktionerna. Inom ett tiotal sekunder har över 100 personer gillat bilden från gitarrlektionen tidigare under kvällen. – Jag vet inte vad jag ska tycka. Det är så här den danske 15-åringen har byggt sitt kändisskap. Hundratusentals, framför allt tjejer kring nedre tonåren, följer varje digitalt steg han tar. Han får mängder med brev och teckningar skickade till sig. Uppståndelsen påminner om den som funnits kring en typ av masskulturella popfenomen ända sedan tv:s genombrott på 1950-talet. Det som finns är först och främst Benjamin Lasnier själv – en dansk pojke med gladbusig uppsyn, keps och spretig frisyr. – 1 902, 1 966 … och 2 000.

Tacksamhet kan vara Sveriges tröttaste ord. Tacksamhet.

Tacksamhet kan vara Sveriges tröttaste ord

Det kan i nuläget vara Sveriges tröttaste ord. Den har helt tappat innebörd och är för mig inte längre lika slagkraftigt. Jag slår upp synonymer och hittar erkänsla, uppskattning, tillfredsställelse, erkännande, tack. Efter den senaste tidens diskussioner bör ännu ett ord läggas till: privilegium. Svenska noveller - August Strindberg - Ett halvt ark papper.

Läs Daniels vackra hyllning till Sverige som fått nätet på fall: "Jag blir tårögd" Daniel Mendoza skrev under onsdagen ett långt och känslofyllt inlägg på Facebook där han hyllar Sverige och tackar alla som byggde detta land.

Läs Daniels vackra hyllning till Sverige som fått nätet på fall: "Jag blir tårögd"

Nu rör han nätet till tårar. ”Stum….blir så berörd…finner inte ord…..så stark….säger taack från mitt hjärta”, skriver en person under journalisten Daniel Mendozas status som gillats och delats omkring 50 000 gånger på Facebook. ”Jag blir tårögd”, skriver någon annan. Inlägget, som handlar om Daniels egen uppväxt och jämför den med hans son, kan enklast beskrivas som en lång hyllning till Sverige. Tove Jansson läser ur Granen. OBS: Tillfälligt tekniskt avbrott.

Tove Jansson läser ur Granen

Försök ladda om sidan eller kom tillbaka om en stund. Om du använder Arkivet utanför Finland, kontrollera om mediefilen på grund av våra rättighetsavtal endast är tillgänglig i Finland.

Genombrott

Krönikor. Brennu-njals_saga.se.pdf. Junior - Svenskanoveller Wiki. Av: Anna Gavalda Tänk dig en situation där du olovandes har tagit familjens nya bil för att köra en sväng.

Junior - Svenskanoveller Wiki

Du råkar ut för ett litet missöde och återvänder med en tillbucklad bil. Hur reder du ut det problemet? HAN HETER ALEXANDRE Devermont. Det är en alldeles rosig och alldeles blond ung man. Han fyller snart tjugo år. Precis som brodern och kusinerna tog Alexandre körkort under sommarlovet på farmors egendom eftersom det är lägre priser ute i landsorten än i Paris. Alexandre får använda mammas Golf under förutsättning att hon inte behöver den, annars får han ta den gamla Peugeot 1o4:an som står i ladan. Sommarlovet närmar sig sitt slut. Vår lilla gullegris har verkligen förändrats under sommarmånaderna. Svenskanoveller Wiki. Sagan om busschauffören som tänkte att va fan - Svenskanoveller Wiki.

Av Tage Danielsson NU SKA NI höra en saga som handlar om bussförare Hugo Berglund.

Sagan om busschauffören som tänkte att va fan - Svenskanoveller Wiki

När sagan börjar har han just tagit emot avgiften av den sista påstigande passageraren vid Skanstull, och nu startar han buss numro 144 på sin elfte resa för dagen via Gullmarsplan ut på Huddingevägen mot Örby och Älvsjö till Herrängen och Fruängen. Klockan är halv tolv på dagen, Hugo Berglund är 47 år, månaden är juni och vädret är strålande vackert. Hugo Berglund verkar inte glad. I 23 år har han farit en liten bit ut från Stockholm och in igen, som en jojo, och med tiden har hans ansikte skakat ner mot hakan så han ser riktigt ordentligt lessen ut. "Det blev rätt bra med kosing", säger Hugo Berglund. Nu vänder bussen näsan söderut med sin dyrbara last av svenska medborgare. Nu kör bussen äntligen in i Paris och fram till stranden utav floden Seine. Nu är det morgon i Paris. Noveller - Läs, publicera och recensera noveller.