background preloader

IKT

Facebook Twitter

Skolburken. IKTsidan | Lust, motivation och lärande. Word Mosaic. Tagxedo - Word Cloud with Styles. Digitalalarresurser.wikispaces. Lägg på berättarröst och musik på Keynote. Nu har jag "lekt" med appen Keynote på iPaden och lagt på berättarröst och musik. För att kunna göra det behöver du förutom appen Keynote även apparna Explain Everything och iMovie. Så här gör du: När din Keynotepresentation är klar knackar du på skiftnyckeln(högst upp i högra hörnet) och väljer Delning och utskrifter - Öppna i annat program - Välj formatet Keynote - knacka på [Välj program] - Välj Öppna i Explain Everything. När Keynoten har laddas klart kan du börja prata in till din presentation om du önskar, se bilden nedan. Och för att lägga på musik går du till ikonen Export movie längst ner i högra hörnet när du är i Explain Everything och välj Movie to Camera Roll, se bilden nedan.

Gå nu och öppna appen iMovie, knacka på + och välj Nytt projekt. Simsalabim så har du en Keynotepresentation med både berättarröst och musik : ) Book Creator nu med funktion för att e-posta med bild, text, video och ljud. Jag har sökt med ljus och lykta efter en funktion där man kan e-posta hem dokumentationen från appen Book Creator till vårdnadshavare som inte har tillgång till appen via ett digitalt redskap; nu har den kommit! Detta möjliggör att vi kommer kunna använda dokumentationen via iPaden på ett mycket mer kreativt sätt. Nu kan vi dokumentera tillsammans med barnen/eleverna både bild, text, ljud och video och sedan kunna e-posta boken/filen till hemmet. Detta blir en levande dokumentation med multimodala medier. För att kunna läsa boken/filen via dator: Installera webbläsaren Google Crome-www.google.com/chrome.Installera appen Redium.

För att skicka Book Reader-filer: Observera att filerna från Book Creator ofta blir för stora för att e-posta direkt från iPaden utan behöver föras över via sladd till iTunes på datorn innan du kan e-posta den där ifrån: För att läsa Book Reader bok/fil på dator: När du installerat appen kommer den att dyka upp när du öppnar ny flik i webbläsaren Google Chrome. iPads i Eskilstunas skolor. Handbok för IKT-pedagoger. Skolväskan. 26 iPad Apps to Transform Your Teaching. Ipad.

Källkritik

Drive - Supportsida Google Apps. Upphovsrätt. Digitala verktyg. Gör din långa länkar korta | korta.nu. Presentation. Bildbyrå Pix Gallery - en av sveriges mest erfarna bildbyråer. Appar. IT i skolan - Förstasidan. Länkskafferiet. Lägga till ljud i Google-dokument. IKTsidan | Lust, motivation och lärande. Book Creator nu med funktion för att e-posta med bild, text, video och ljud. Google Apps som lärplattform – Del 1 Mappstruktur i Drive | Fler och fler skolor börjar använda Google Apps som plattform för kommunikation och kollaboration. Om man tidigare har jobbat i någon av de mer skolanpassade lärplattformarna saknar man kanske till en början kursspecifika sidor, inlämningsmappar kopplade till klasslistor och specifika fält för omdömen t.ex. i Google Apps. Men med lite tanke bakom mappstruktur, delningar och kommentarsfunktioner kan Google Drive tillsammans med de andra Google-tjänsterna fungera som en lärplattform med många fler möjligheter.

Jag har utgått från en viss förkunskap i Google Drive i detta inlägg och fokuserar på hur själva mappstrukturen skulle kunna se ut för en lärare samt arbetsgången för att både nå ut med kursmaterial och ta emot elevarbeten. Det första förslaget på mappstruktur utgår från en klass. Det andra förslaget på mappstruktur nedan utgår från en tanke om effektivisering och tidsbesparing och passar bäst när man som lärare undervisar flera klasser/undervisningsgrupper i samma kurs. Så Använder Du Socrative. Den här serien visar vad Socrative är, och hur du använder det. I korthet: Socrative är ett onlineverktyg för att låta ens elever svara på frågor – vanligtvis genom sina mobiltelefoner – och därigenom göra dem mer aktiva och få en snabb koll på deras kunskapsläge.

Du hittar Socrative på socrative.com. Tjänsten är gratis. Serien består av ett antal korta videor, 2–3 minuter långa: Så ser Socrative ut för eleverna Så ser det ut för läraren när man kör en quiz Så ser rapporter ut efter en quiz Så skapar du en quiz Så sätter du igång en quiz Lite blandade småtips Det finns också några övningsuppgifter inlagda. Klicka höger för att sätta igång! Webbtips och övningar i källkritik. Vill du ha idéer och inspiration till källkritiska diskussioner i skolan? På den här sidan har Kolla källan samlat övningar, kurser, filmer, källkritiska exempel och annat material som du kan prova tillsammans med eleverna.

Lärartips för källkritiskt arbete Många lärare och skolbibliotekarier vill dela med sig av sitt arbete med källkritik i klassrummet. Här är deras viktigaste råd till kollegor ute i landet. Lärartips för källkritiskt arbete Checklista för källkritik Hjälp elever att vara källkritiska. Beställ checklistan för källkritik Beställ affischen om källkritik Checklista för sociala medier Hjälp dina elever att vara kritiska när de använder sociala medier. Beställ checklistan för sociala medier Beställ affischen om sociala medier Källkritik med reflexionsfrågor och lektionstips Statens medieråd har skapat Lär om medier (f d MIK-rummet) som är en interaktiv utbildning för lärare, elever och bibliotekarier. Källkritik - en utmaning Kurs i källkritik Är det sant? Är det sant? IKT att upptäcka. Digital kompetens och lärande. IKT-GUIDEN - HEM.

Tülays IKT-sida. Skolväskan.