background preloader

Ulrhar

Facebook Twitter

Kooperativt lärande

Utmanande undervisning. Frågebatteri. GOTD. Textgenrer. Att skapa högkvalitativa frågor för att skapa belägg för elevers prestationer. Checklista-infc3b6r-samtal-rev. GratisSkole.dk: Velkommen til gratisskole.dk. 22 Appar för att öva engelska! Jag får ofta frågan om appar för att öva engelska.

22 Appar för att öva engelska!

Det har varit ganska magert utbud på dessa men nu när jag grävde lite mer har det faktiskt kommit flera bra appar att testa. Här kommer 22 appar i olika svårighetsgrader. Ett flertal av apparna är gratis, och det kan räcka långt. I en del av dem har du också möjligheter att köpa fler övningar så kallat in-app-purchase. Har du fler förslag eller favoriter kommentera gärna inlägget. I mitt nästa inlägg kommer webbsidor där du kan öva engelska både på dator och via surfplatta, håll utkik! Bitsboard Spelling Bee Bilderna ovan är tagna från denna app. English ladders Använd din engelska för att matcha rätt svar, och klättra upp på stegar eller falla ner till ormarna. Relaterat SFI-appar öva svenska del1 I "Allmänt" 20 appar för åk4-9, öva engelska En fråga som jag ofta stöter på är appar för äldre elever. Språkutvecklande appar i förskolan. Gissa mitt ord! Två språkutvecklande aktiviteter – den här gången i matematik.

I det här inlägget beskriver jag två aktiviteter som är mycket elevaktiva, språkutvecklande och roliga!

Två språkutvecklande aktiviteter – den här gången i matematik

De går att göra i alla ämnen, men just i det här inlägget handlar det om matematiska begrepp. Den här terminen har jag börjat med något som jag kallar ”Veckans matteord”. Så här går det till när jag presenterar ett nytt ord (en lektion som ursprungligen kommer från Anne-Marie Körling: Språkberikarlektion). Jag väljer ut ett av begreppen från mina begreppskort som jag vill fokusera lite extra på eller om det är ett nytt begrepp som jag vill introducera. Just den här gången valde jag ”likhetstecken”, eftersom vi ska arbeta med det i vår modul i Mattelyftet. Därefter är det dags att bilda meningar med orden. Därefter är det dags för mig att läsa upp beskrivningen på baksidan av kortet. Ord och begrepp i alla ämnen – en länksamling. Recension av Quizlet - Arbeta med ord och begrepp på flera nya sätt. Användningsområden och funktioner Quizlet-appen är hemsidans förlängda arm.

Recension av Quizlet - Arbeta med ord och begrepp på flera nya sätt

En enorm samling av flashcards som miljoner av användare tillsammans skapat. I appen har du tillgång till allt detta, även om du behöver arbeta offline. Ska man vara kritisk är det inte mängden av färdiga flashcards som gör Quizlet bra, snarare tvärtom. Som vanligt så finns det en hel del mindre bra material. Språkutvecklande arbete med begrepp. Såhär tänker jag prova att arbeta med begrepp i matematik och NO!

Språkutvecklande arbete med begrepp

Inom varje arbetsområde listar jag viktiga begrepp när jag gör min pedagogiska planering för området. Begreppen skrivs ut och lamineras och blir begreppskort. För att arbeta med begreppen finns sedan några fasta, återkommande övningar. Tanken är att eleverna ska känna igen sig och så småningom kunna arbeta självständigt med begreppskorten. Träna på ord och begrepp – skärmkorsord. Under veckan har jag fått möjlighet att hoppa in i flera grupper på skolan eftersom de elever jag jobbar tillsammans med är iväg på resa.

Träna på ord och begrepp – skärmkorsord

Jag skulle repetera ord och begrepp i en år 4 grupp. De hade precis börjat med atomlära och vi skulle prata om vad de hade gjort sist. Världens 12 häftigaste övergivna städer. GratisSkola.se. Elevledda utvecklingssamtal. Checklista-infc3b6r-samtal-rev. Tips och material från lärare. Läs- och skrivportalen. Think-Pair-Share. #Språklyftet: Cirkelmodellen och Moodle i #skolan. En modell som har kommit upp på twitter och diskuterats där en del är Cirkelmodellen.

#Språklyftet: Cirkelmodellen och Moodle i #skolan

I den här artikeln kommer jag att försöka visa på hur Moodle kan användas i kombination med denna modell. Men först lite om Cirkelmodellen för den som inte hört om den förr. Vad är Cirkelmodellen? Cirkelmodellen är en modell som tar med eleverna på en resa kan man säga genom fyra olika faser. Den första fasen innebär att man bygger upp kunskap. Fas 1. Ullis skolsida. Svenska Verb: lär dig verbformer i svenska språket online! Changes: Now you can select yourself which verbs you want to practice!

Svenska Verb: lär dig verbformer i svenska språket online!

Please read below about how to do it. I should thank Laura for some inspiration. Minor CSS issues in IE7 have been fixed. Www.plugga24.se. Digitala spåret - Länkar för SFI - Svenska för invandrare - Språkövningar och grammatik. Orka plugga, studieteknik. Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder. Du kan använda Compfight för att leta efter bilder som du snabbt behöver.

Bästa sajterna för att hitta högupplösta bilder

Om du vill ha slumpmässiga bilder, klicka bara på "Show me what compfight can do? "-knappen. Du kan hitta gratis högupplösta bilder utan copyrightbegränsningar. Nya bilder läggs också upp varje vecka. Upphovsrätt, källkritik. Europeisk språkportfolio - pedagogisk verktyg för lärare. Språkportfolion hjälper eleven att bli mer medveten om sitt eget lärande.

Europeisk språkportfolio - pedagogisk verktyg för lärare

Både eleven och läraren får syn på vilka kunskaper eleven har och vad han eller hon behöver lära sig mer om. Praktisk pedagogik i klassrummet. Bokpratsspel ny version. Checklista-infc3b6r-samtal-rev. Utvecklingssamtal. Trafiken i skolan - Brädspelet Trafikant. Checklista-vt-14-åk-1.pdf. Trafiken i skolan - Reflexer till klassen. Stödinsatser/anpassningar. Stöd för att utveckla undervisningen. Skolan ska ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.

Stöd för att utveckla undervisningen

Undervisningen i skolan ska vara välplanerad och utgå från skollagen, skolförordningen, läroplanen och kursplanerna med tillhörande kunskapskrav. Genom att planera undervisningen kan man skapa en struktur för såväl lärare som elever. Planeringen ska vara ett stöd för läraren, så att hon eller han kan försäkra sig om att undervisningen leder mot de nationella målen. Läraren ska även kunna använda planeringen för att utvärdera elevernas kunskaper och den egna undervisningen samt för att kommunicera med elever, föräldrar, rektorn och andra lärare. Använd Skolverkets Planera ett arbetsområde och klicka + för att läsa mer om planering. Vid planeringen bör läraren: – Skolverket. Gratis i Skolan - Kostnadsfritt material för lärare och ledare. SO. Mitt öppna klassrum. Digitala läromedel för grundskolan. Språklek.

GratisSkola.se. Utvärderingslappar till eleverna. Plocka 1-2 lappar och utvärdera din dag. Bra komma-igång-träning tänker jag. Känslor och konflikt. Material att skriva ut. Almanacka, kalender. Halloween MASKS. These are our Halloween masks – they are merry rather than scary! They were copied on colored cardboard from the KROKOTAK templates, then they were cut out and colored by the kids. We added pom-pom noses to make them even funnier. Halloween masks: Scroll down to view all documetns. Click on an image to enlarge and print. Färglägg Ritmallar och Pyssla. Att lära tillsammans. Skapa och upptäck. Nattens barn - Avsnitt 1 av 4. Arkivtext: En TV-serie om Kim och Juliane, två tonårstjejer som längtar efter något annat här i livet än att välja rätt färg på läppstiftet och att tråna efter skolans snyggaste kille. Det handlar, kort sagt, om blodigt allvar; vänskap och kärlek, avundsjuka och svart magi. I rollerna: Kunskapsbanken, Grekisk mytologi - Unga Fakta. Grekisk mytologi Vår målsättning och syftet med Kunskapsbanken är att tillhandahålla bra, användarvänligt studiematerial för användning i skolår F-9. att med hjälp av sajten Unga Fakta kunna överföra kunskapen och delar av materialet till konkreta klassrumsprojekt i grupp eller enskilt. att med hjälp av text, bild, film och utskriftsvänliga förslag på klassrumsprojekt, skapa en kreativ skolmiljö med ett upplevelsebaserat lärande som både är lärorikt, utvecklande och roligt.

Vi har gått ifrån föregående års upplägg med tre olika handledningar indelat på skolåren F-3, 4-6, 7-9. Sagor och ramsor - Unga Fakta. Kåldolmar och kalsipper - Avsnitt 1 av 4. Moderna spökhistorier - svenska som andraspråk: Sopmonstret. Lektion_se_24744_Dramaovningar. Lektion-se_22888_Olika_ar_bra. Lektion_se_26342_Pjäs_Det mystiska huset. Webbmagistern. Skriva sig till läsning. Elevspel.se - Kunskapsspel för barn. SO. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område.

Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik. LÄSNING & SKRIVNING. Pärmar/Kopieringunderlag - utdrag.

Värdegrund

Tips och idéer för lärare. På mina fysiklektioner har jag börjat använda ”exit tickets” – lappar där studenter svarar på ett par frågor om hur de upplevt lektionen. Jag använder mig av tre frågor: Tre saker jag lärt mig på lektionen.Något jag inte riktigt lärde mig på lektionen.Något som inte var med, som jag önskar att jag lärt mig. Tanken är både att jag som lärare ska få lite återkoppling på min undervisning, men ännu mer att eleverna ska reflektera över vad de lär sig (eller inte). Hittills har det fungerat utmärkt – det tar någon minut i slutet på lektionen, och utgör dessutom en bra rutin för att avrunda ett lektionspass. Om att kombinera ”No hands up” och ”Think pair share” I höstas bestämde jag mig för att införa några små förändringar i min undervisning inspirerad av allt jag läst om bedömning för lärande, formativ bedömning, synligt lärande. Alla dessa begrepp…jag kände att allt jag läst bara snurrade runt i huvudet och tänkte att jag får väl börja i någon ände och prova mig fram…med små steg i ständig utveckling!

Jag började med tre olika saker jag läst om under hösten; exit tickets, no hands up och think pair share eller EPA (eget, par, alla) som är Göran Svanelids variant. Här tänker jag berätta om hur jag arbetar med de två sista teknikerna. NO HANDS UP innebär att ordet i klassrummet fördelas med hjälp av slumpen och inte genom handuppräckning.

Dagens 5

Skriva. Folkhälsan - Hitta lekar i databasen : Språkstimulerande lekar. Bilaga_5.pdf. ZickZackPedagogPlanering_ak5. Skolburken. Viskickarvidare. Skrytlappar. Jag slängde ut elefanten Jante förra måndagen. Det var en lättnad. På något sätt har den där elefanten inte riktigt lämnat byggnaden. Det kan man kanske inte förvänta sig efter en vecka. Jag hade nog hoppats iofs.

En 5 matris.pdf. Regler i klassrummet knutna till lärande och utveckling...

Planering

Samarbete kan vara väldigt många saker. Förmågorna. SO. Kollegialt lärande. Lärmoduler. Läsning. IKT. Språkutveckling. Bedömning. Bloggar. Andras träd.