background preloader

Sosiaalinen media

Facebook Twitter

Kurio somemarkkinoinnin trendit 2018 raportti. Facebook-ryhmät yritysten käytössä pian huhujen mukaan. Twitter-keskusteluissa ja nyt myös SocialMediaTodayssa liikkuu mielenkiintoisia huhuja Facebookin testistä, jota he tekevät ryhmien parissa.

Facebook-ryhmät yritysten käytössä pian huhujen mukaan

Social Media Revolution - Did You Know by Erik Qualman. Ammattimaiset työkalut somekuviin — myös mobiilisti. Julkaisimme hiljattain blogitekstin helpoista ja ilmaisista työkaluista somekuvien tekoon.

Ammattimaiset työkalut somekuviin — myös mobiilisti

Vinkit saivat todella hyvän vastaanoton, joten päätimme seuraavaksi kertoa parhaimmista mobiilisovelluksista, joilla somekuvat syntyvät käden käänteessä. Joskus vain tarvitsee julkaista tyylikästä grafiikkaa nopeasti vaikkapa Instagramiin, ja tällöin tietokoneella väkertämiselle ei välttämättä ole aikaa. Tässäpä siis Kuulun graafikon seitsemän suosikkiappia somekuvien tekoon! 1. AfterLight Saatavuus: iOS, Android, Windows Phone Hinta: 0,99€ Kenelle: Näpertelijöille, jotka haluavat säätää kuvan värisävyjä, kirkkautta ja kontrasteja monipuolisesti AfterLight on monipuolinen sovellus kuvankäsittelyyn. 2. Tee somekuvasi kuin ammattilainen – ilmaiset ja helpot työkalut. Haluaisitko tuottaa näyttäviä somekuvia vaikka Facebookiin tai Instagramiin, mutta graafisen suunnittelun työkalut ovat sinulle täysin vieraita?

Tee somekuvasi kuin ammattilainen – ilmaiset ja helpot työkalut

Ei hätää, sinun ei tarvitse olla Photoshop-mestari tuottaaksesi näyttävää grafiikkaa nettiin. Tässä blogitekstissä esittelemme seitsemän työkalua, jotka ovat sekä ilmaisia että aloittelijalle sopivia. Näiden työkalujen avulla kuvien tuottaminen someen on helppoa ja nopeaa! 1. Facebook-mainosten sijoittelupaikat. Tiesitkö, että kun teet mainoksia Facebookin mainostyökalulla, voit tehdä mainoksia samalla kertaa sekä Facebookiin, Instagramiin että lukuisiin muihinkin sovelluksiin?

Facebook-mainosten sijoittelupaikat

Suurin osa mainostajista tekee mainoksia Facebookin valmiiksi asettamilla oletusasetuksilla, eikä ole mainosten sijoitteluun kiinnittänyt huomiota. Sijoittelulla on kuitenkin paljon merkitystä, sillä tietyt sijoittelut saattavat ärsyttää mainosten näkijöitä tarpeettomasti ja hintaerot voivat olla merkittäviä eri sijoitteluiden välillä. Jos et ole tehnyt vielä mainostusta Facebookissa, lue ensin kirjoituksemme: Mainonta Facebookissa. 4 vinkkiä tehokkaampiin Facebook mainoksiin. Päivitetty 20.2.2017 1.

4 vinkkiä tehokkaampiin Facebook mainoksiin

Käytä mainostustyökalua Koulutan usein Facebook-mainontaa yleisölle, joka sanoo tehneensä paljon Facebook-mainontaa. Heti koulutusten alussa käy kuitenkin ilmi, ettei kukaan ole käyttänyt Facebookin omaa mainostyökalua mainostukseen, vaan on luonut mainokset nopeasti ja helposti "Mainosta julkaisua" napilla yrityssivun kautta. Tämäkin on tyhjää parempi tapa mainostaa, mutta valitettavasti kohdennusmahdollisuudet ovat hyvin rajattuja tällä metodilla. Mainostustyökaluun pääsee käsiksi klikkaamalla Facebookin etusivun oikeata yläkulmaa 2.

Mainonta Facebookissa. Päivitetty 16.12.2016.

Mainonta Facebookissa

Livestriimauksen ABC osa 1: Facebook Liven perusteet ja 7 tehovinkkiä. Livestriimauksen ABC blogisarjassa käymme läpi parhaat striimauksen käytännöt ja markkinointikikat suosituimmissa striimausalustoissa (Facebook, Instagram ja Youtube), sekä tutustumme edistyneisiin tekniikoihin ja kalustoon jolla erotut massasta!

Livestriimauksen ABC osa 1: Facebook Liven perusteet ja 7 tehovinkkiä

Livestriimaus Facebook Liven avulla on helppoa ja vaivatonta! Tässä blogissa esittelemme Facebook-liven perusteet ja jaamme seitsemän mahtavaa tehovinkkiä, joilla saat kaiken irti Facebook Livestä. Suurin potentiaali livelähetyksissä verrattuna muihin julkaisumuotoihin on välitön mahdollisuus vuorovaikutukselle seuraajiesi kanssa. Livevideot Facebookissa keräävät keskimäärin 10 kertaa enemmän kommentteja, kuin tavalliset videot. Sisäinen viestintä on ulkoista tärkeämpää pamfletti. Facebookin iso algoritmiuudistus - mitä se tarkoittaa? Facebook tiedotti viime torstaina uutisvirran algoritmin uusimmasta päivityksestä, joka toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan on ”a major change to how we build Facebook”.

Facebookin iso algoritmiuudistus - mitä se tarkoittaa?

Päivityksen taustalla on Facebookin kehittäminen merkityksellisempään ja sosiaalisempaan suuntaan – ihmisten kerääminen yhteen. Tavoitteena on nostaa uutisvirrassa esille oikeasti merkityksellisiä sisältöjä ja sellaisia, jotka herättävät aitoa vuorovaikutusta. Oma ensimmäinen reaktioni tähän uutiseen oli: ”mikä tässä on uutta?”. Facebook on jo pidemmän aikaa kehittänyt uutisvirran algoritmia siten, että se suosii perheenjäsenten ja kavereiden päivityksiä yrityssivujen julkaisujen sijaan.

Yrityssivujen on ollut lähes pakollista käyttää jonkin verran mainoseuroja näkyvyyden ylläpitämiseen ja kasvattamiseen. A Guide to Decoding the Social Media Algorithms - Ste Davies. Intro We now live in a world where bite-sized chunks of mathematical data have become central to how we live our daily lives.

A Guide to Decoding the Social Media Algorithms - Ste Davies

When you search online, scroll through your social feeds or receive song recommendations from Spotify, you are being guided by an algorithm that understands your consumption habits perhaps more than you do. Each day you are influenced by an algorithm in guiding your decisions and choices. Mathematical calculations are influencing your purchasing decisions on Amazon, your flight in an airport and even whether your supermarket has your favorite cereal in stock. As if by magic, you may be completely unaware of when an algorithm is at work. Social media algorithms are becoming central to everything you do. How you and most of society consume news and information can be attributed directly to algorithms. Whether searching on Google or scrolling through Facebook, the news and information presented come from a mathematical equation based on two factors: Jaajo Linnonmaa perusti kavereilleen viestiringin, jonka avulla he tekevät toisistaan suositumpia Instagramissa – eivätkä he ole ainoita, jotka hyödyntävät suosittua Instagram-kikkaa - Nyt.fi.

Jaajo Linnonmaa perusti kavereilleen viestiringin, jonka avulla he tekevät toisistaan suositumpia Instagramiss Keskustelu alkoi tammikuussa yksittäisen käyttäjän tekemästä huomiosta Jodelissa.

Jaajo Linnonmaa perusti kavereilleen viestiringin, jonka avulla he tekevät toisistaan suositumpia Instagramissa – eivätkä he ole ainoita, jotka hyödyntävät suosittua Instagram-kikkaa - Nyt.fi

Hän oli huomannut, että muun muassa radiojuontajat Jaajo Linnonmaa ja Anni näyttelijä Aku ja Duudsoneista tuttu Jarno kommentoivat Salatuista elämistä tunnetun näyttelijän Johanna Instagram-kuvia hyvin nopeasti kuvien julkaisun jälkeen tasaisin väliajoin. Mainos (Teksti jatkuu alla) Sosiaalisen median katsaus 12/2017. Uusin some-tilastokatsaus valmistui eilen, olkaa hyvät: Avaa esitys SlideSharessa Katsauksen osiot / sisällysluettelo: Suomalaiset somessa vuonna 2017, s. 2Sosiaalisen median käytön kehitys, s. 14Nuorten somen käyttö, s. 21Senioreiden somen käyttö, s. 29Eri somepalveluista tarkemmin, s. 34Some uutisten ja valeuutisten kanavana, s. 41Some kansalaisten osallistumisympäristönä, s. 50Some ja yritykset, s. 56…ja vielä!

, s. 66 Esityksen sekä tässä postauksessa olevien kuvien jakaminen, näyttäminen ja käyttäminen kaikin tavoin on paitsi sallittua, myös toivottua. Koko katsaushan perustuu tiedon jakamiseen: siihen, että eri tahot ovat tutkineet ja selvittäneet somen käyttöä Suomessa ja muualla.