background preloader

Mattetalanger

Mattetalanger

http://mattetalanger.ncm.gu.se/

Related:  MatteOm särbegåvningResurser

Elever med fallenhet i matematik Karlshamns kommuns handlingsplan för elever i årskurs F-9 med fallenhet i matematik Kriterier för en elev med fallenhet i matematik: – Kan tänka abstrakt och se generella mönster – Kreativ problemlösare som har många olika lösningsmetoder – Nyfiken på att lära mer och fördjupa sina kunskaper med kvalité Matematik på svenska – en utmaning Det är en språklig utmaning för elever som har svenska som andraspråk att lära sig matematik på svenska. En utmaning som både lärare och elev måste göras uppmärksam på. Madeleine Löwing, filosofie doktor i matematikämnets didaktik, har skrivit ett flertal böcker om matematikens språkliga dilemman. Madeleine Löwing menar att lärare som undervisar i matematiken kan vara omedveten om att matematiken innehåller ett flertal olika språkliga dimensioner. Lärare måste vara medveten om de språkliga nivåer - fackspråk, vardagsspråk och symbolspråk som utgör matematiken för att förstå de språkliga utmaningar som det innebär att undervisa språk- och kunskapsutvecklande. Fackspråket i matematiken är oftast helt avgörande för att lära sig matematik, allt filtreras genom fackspråket.

Vardagsmatematik - Matematiska rörelseproblem Dethär paketet innehåller 22 olika uppgifter. En del av uppgifterna är synnerligen krävande. Lycka till ! Nivå ANivå BNivå C Nivå A Logiska matematiska tankar : LärandeLek Vägen till matematikens värld går genom den inre motivationen att vilja stilla sin nyfikenhet och förstå sin omvärld. Du som förälder kan i samtal och lekar stimulera ditt barns logiska matematiska tankar och ge ditt barn ett matematiskt språk. Målet för ditt barns logiska matematiska tankar är att hon ska kunna räkna och förstå sammanhang mellan mängder och tal. Ett annat viktigt mål är att hon ska våga dra egna slutsatser och ta egna beslut.

Roland S Persson om särbegåvade elever ”Lär känna dina högpresterande och särbegåvade elever”, en presentation av Roland S Perssons föreläsning i Stockholm den 21 maj 2014. – Många särbegåvade döljer sin begåvning. De låtsas vara som alla andra. Särbegåvade är således långt ifrån så privilegierade som många vill göra gällande – tvärtom, säger Roland S Persson. Roland S Persson är professor i psykologisk pedagogik vid Högskolan för lärande o kommunikation i Jönköping. Truls Matte och NO » MA-material Truls Matte och NO MA-material MatematikmatrisMatematikmatris för mellanstadiet – pdf Träna addition och subtraktion:Om att testa elever och WinnetkakortLilla additionstabellen WinnetkakortStora additionstabellen WinnetkakortLilla subtraktionstabellen WinnetkakortStora subtraktionstabellen Winnetkakort

Matteappar för barn - en översikt Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn. Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du våra bästa tips på matteappar, uppdelade på egenskapar och sorterade efter popularitet.

IT förändrar skolan Det är så roligt att så många lärare från Västerbotten vill lära sig Geogebra – vi har nästa 80 anmälda till vår Matematikdag i Lycksele torsdag 31 mars. Mattelärare behöver kvalificerad ämnesspecifik fortbildning när det gäller att använda IT i undervisningen – och lärandet! Nu behövs handledare för att våra workshoppass i Geogebra ska fungera, så jag har bestämt mig för att titta lite närmare på programmet Geogebra och har därför samlat ihop lite webbresurser som en startpunkt. och är du en fena på Geogebra – hör av dig – vi behöver din hjälp 31 mars! Länkar för att lära sig Geogebra Geogebras officiella webbplats – Här laddar du ner programmet och hittar manualerSvenska Geogebraisntitutet – Thomas Lingefjärd samlar resurser kring GeogebraMaths and Multimedia – Blogg med många bra Tutorials (genomgångar)Geogebras Youtubekanal – Ett hundratal klipp av skiftande svårighetsgradMalin Christersson – Bra, enkel kurs på svenska om Geogebra

montessorimaterial - Ett material i tre delar om de arabiska (indiska) siffrorna. Namnkorten är på arabiska och ett set med namnen med translitteration (hur man uttalar dem med latinska bokstäver). Materialet innehåller siffrorna 0-10.

Related: