background preloader

Digidel 2013 - En kampanj för digital delaktighet i Sverige

Digidel 2013 - En kampanj för digital delaktighet i Sverige
Vi vill att alla ska våga, vilja och kunna använda Internet! Dela med Kampanjen Digidel 2013 är nu avslutad - se vår film och kom i kontakt med Digidelnätverket! Postad: 2013-12-20 11:37 Nu är kampanjen Digidel 2013 slut, vi har med gemensamma krafter lyckats nå vårt mål att få ytterligare 500 000 svenskar ut på nätet. Här kan du se filmen om hur det icke-hiearkiska nätverket byggdes upp och även komma i kontakt med Digidelnätverket.

http://www.digidel.se/

FRONTLINE: digital nation: watch the full program I wanted to wait a bit because it seemed like it'd be more interesting to listen to all of you. There used to be a name for what I was doing, "lurking" -- it dates back to a very different time in the net's history, when usenet and mailing lists were the main forms of communication. It was hard to talk about lurkers then, for the obvious reason that no one knew much about them; it hasn't gotten much easier since. The idea of lurkers has all but vanished now, buried by a succession of ways to try and slice and dice them: "eyeballs," pageviews, users, subscribers, friends, followers, etc, etc. I think these changes are relevant in this context because Doug's initial questions put a lot of emphasis on expression: participation and activism on the one hand, and a concern that "social networks" (as if there were any other kind) might be diminishing the quality of people's engagement, on the other. That's good and bad.

Kristianstad kommun Kristianstad nominerad till Årets Stadskärna 2014 Kristianstad är en av två nominerade i Sverige för utmärkelsen Årets Stadskärna. Utmärkelsen går till den stad som på gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete med både privata och offentliga aktörer. Läs mer Databaser « Interaktion, kunskap och gemenskap – Upptäck bibliotekets digitala resurser! E-bok Låna en e-bok istället för en vanlig bok! Ett tips till dig som vill lära dig ett nytt språk: Biblioteket erbjuder ett brett utbud språkkurser i e-boksformat, som du kan ladda ner till din dator med ditt lånekort! Lyssna och träna!

Digital delaktighet .SE tror att internet kan bidra positivt till såväl individers som samhällets utveckling. Alla människor i Sverige ska ha samma rätt och möjligheter att utnyttja internets tjänster. I allt högre grad krävs i dag grundläggande internetkunskaper exempelvis på arbetsmarknaden eller för att kunna ta del av samhällets service. De som av olika anledningar saknar nätkompetens riskerar att hamna utanför, vilket kan få konsekvenser såväl för demokratin som för samhällsekonomin. Nödvändigt för en fungerande demokrati Även i ett land som Sverige, där utvecklingen ligger långt framme, finns många människor som inte är digitalt delaktiga och som därmed ställs helt eller delvis utanför när samhällsnyttiga funktioner flyttar ut på internet.

re:flex: På vägen Tänk om allt material vi använder i skolan kunde finnas tillgängligt på nätet, i format man kan öppna på vilken dator som helst, och i telefonen och iPad också. Böcker, stenciler, kalendrar, lektionsgenomgångar, hemuppgifter, allt! Då skulle man kunna passa på att läsa på om man har en stund över. Samarbeta online Det fanns en tid, för inte alls så länge sedan, då Internet främst sågs som en arena för att söka information. För dem som var någorlunda slängda i teknik var det dessutom möjligt att publicera information. Så är det inte längre. Med sociala mediers framväxt har vi gått från ett informationssamhälle till ett interaktionssamhälle. Eller för att vara noga, så står vi kanske med en fot i varje del. Internet Andra temapodden från No Hate: Näthat i gamingvärlden 2014-04-09 | Ämnen: Internet , Datorspel , Nätmobbning Är onlinespelvärlden ett laglöst land eller är det bara överdrivet? Vem kan göra vad för att motverka kränkningar och hat? I No Hates andra temapodd hyllar deltagarna spelkulturen, pratar strategier för den som spelar och ger tips till föräldrar som inte riktigt förstår storheten i att spela online. No Hate Speech Movement får förlängt uppdrag

Vad är Twitter och hur använder man det? Kort så kan man sammanfatta Twitter så här: “Twitter är en tjänst för mikrobloggning och kommunikation som går ut på att dela med sig av korta uppdateringar samt genom att följa andra personer ta del av deras uppdateringar.” This product is the best medicine I have tried. It works well if taken 3 times a day, before each meal. Buy levitra online. Forma en idé Illustration av Martin Ander CC by Det första steget när du ska skapa en webbplats är att ha en idé. Du behöver ha en tanke om vad du vill göra med din sida. En idé behöver inte vara färdigutvecklad för att du ska kunna komma igång, men det underlättar att ha något att spinna vidare på. 20 anledningar till varför IT i skolan misslyckas IT införs överallt och inte minst inom skolan. Detta sker på olika sätt och tyvärr hör man oftare om vilka problem som har uppstått snarare än alla fördelar som kan uppstå med IT i skolan. Orsakerna är många och jag har tillsammans med Marie Linder författat en lista över vanliga problem som ligger till grund för att man misslyckas eller får problem med införandet av IT i skolan. Denna lista är inte heltäckande och det finns en del som kanske inte känner igen sig alls. Detta är vi medvetna om men utifrån de möten vi har haft i olika sammanhang med skolledare, skolchefer, lärare, elever, föräldrar och politiker så ser vi att det finns mycket som går att göra bättre.

Kursmaterial « Lär mer om IT – i Katrineholms kommun Kursmaterialet nås via webbtjänsten Issuu där du kan bläddra i materialet direkt. Vill du ladda ner det som en Word-fil väljer du ”Download” i sidans överkant, knappen markeras av en grön pil. Dator grund Internet grund Sociala medier Informationssökning Välkommen till Webmajjen - WebmajjenWebmajjen Ett ansikte bakom webbplatsen Denna webbplats handlar om IKT iskolan, dvs. hur man kan använda datorer som ett pedagogiskt redskap. Mitt namn är Mats Öström och jag har arbetat med IKT-utveckling på Ross Tensta Gymnasium i Stockholm under mina 10 år där. Unde de sju första åren arbetade jag som lärare och de tre sista åren som IT-pedagog (med enstaka kurser). Under mina år som lärare planerade jag ofta utifrån hur jag skulle kunna använda IKT i undervisningen.

Related:  RUT