background preloader

Fotosyntes och cellandning (NO)

Fotosyntes och cellandning (NO)

http://vimeo.com/52188059

Related:  piddan90KemiBiologiNO

Utmaning 1 - Mot nya höjder Mot nya höjder – med en PET-raket! Det här behöver du: En liten PET-flaska, 50 clEn vinkork som passar och sluter tätt i flaskanEtt sugrör med stor diameter och en blompinnePacktejp, helst ofärgadEn servett eller näsdukÄttikspritBikarbonatPapper, gärna i olika färger och lite mer stabilt än vanligt papperSmältlim eller tejp. Gör så här: Ta bort etiketten från flaskan. Sockerchockerande! Hur många sockerbitar innehåller... - Skrolla Hur mycket socker innehåller egentligen våra livsmedel? Är det mer socker i vitt vin än i rött? Är bananchips nyttigare än choklad? Hela listan här! …ett glas apelsinjuice (2,5 dl)? Svar: 8 sockerbitar Ekologiska fotavtryck - Lärarrum - Utbildning För Årskurs 7-9 » Sätt spår i framtiden NU - att minska de ekologiska fotavtrycken Sätt spår i framtiden NU! är ett strukturerat och ämnesövergripande projekt för åk 7-9, där kunskap, motivation och handlingskompetens för hållbar utveckling står i centrum. Projektet eller temaarbetet innehåller ett historiskt perspektiv som underlättas av samarbete med hembygdsförening, museum eller naturskola.

Utbildningsmaterial om eld och brand För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Nobelmuseum.se De senaste årens Nobelpris och nobelpristagare Sammanfattningar av nobelprisen, lämpligt för lärare och gymnasieelever: Kort information om Nobelpris

Vår droginformation på Youtube! Våra utbildningsfilmer om droger Vi har sysslat med inspirerande och motiverande droginformation för ungdomar och vuxna i över 20 år. Över 650 000 har sett och hört våra populära drogföreläsningar. Här kan ni se några av våra kortfattade filmavsnitt om droger och alkohol. Matteappar för barn - en översikt Det här är en helt unik sammanställning över de populäraste matteapparna för barn. Filtrera resultatet för att hitta fler appar för en viss åldersgrupp eller plattform. Vi är föräldrar och pedagoger som testar och rekommenderar bra och roliga appar för barn. På denna sida hittar du våra bästa tips på matteappar, uppdelade på egenskapar och sorterade efter popularitet. Är du intresserad av en viss app kan du trycka på den för att ta del av vår recension.

Sweden Solar System - Institutionen för astronomi Obs! För att navigera inom sidorna för Sweden Solar System, använd endast länkarna i denna spalt. In English Översikt över stationer Vägbeskrivningar och karta Nyheter Webbresurser för att öva engelska I dag presenterar iktsidan webbresurser för att öva engelska för er som har elever med datorer men de flesta webbresurser fungerar också på iPad och mobiler:) så det är win win Om du upplever problem med webbresurs på iPaden kan det betyda att sidan innehåller så kallade Flashfiler. Ladda då ner till exempel Puffin free-appen och öppna sidan i denna app. Det brukar lösa problemet:) Akinator– Tänk på en person och låt anden gissa:) Tror du inte att det fungerar, testa!

Fossila energikällor Olja, kol och naturgas kallas fossila bränslen och består av organiskt material innehållande kol-, och väteföreningar, som lagrats in i bergrunden. De fossila bränslena olja och gas har sitt ursprung i små vattendjur och växter som dött och blivit liggande på bottnen av hav och insjöar. Så småningom har dessa organiska rester täckts av allt tjockare sedimentlager och därmed utsatts för ökande tryck och temperatur. Tillslut ombildas det organiska materialet till flytande och gasformiga kolväten, råolja och gas.

Related: