background preloader

Kristendomen del2 xtranormal

Kristendomen del2 xtranormal
Related:  Religion

Religion och medkänsla: Karen Armstrong om världsreligionerna Medkänsla är kärnan i alla världsreligionerna. Det säger författaren Karen Armstrong. I sju år levde hon som nunna. 24 år gammal lämnade hon klosterlivet och klev ut i samhället utanför. Idag räknas hon till världens viktigaste religionshistoriker. Karen Armstrong pendlar i sina resonemang fram och tillbaka mellan de olika religiösa tänkarna. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Kristendomens grunder ovh riktningar Dokumentärer och film För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. SO-rummet ansvarar inte för andras användning av webbplatsens material. Vi vill gärna att SO-rummet används som kunskapskälla, till exempel av elever och lärare i skolundervisningen. *För användning av texterna i avsnitten om Världens länder (hi, ge och sh) hänvisar vi till Landguiden som drivs av Utrikespolitiska institutet.

Guru lurifax Regissören Vikram Gandhi växte upp i Indien med hinduismens religiösa ritualer, men började ifrågasätta guruernas motiv och andliga krafter. Behöver människan andliga ledare? Eller kan alla bli sin egen guru? Vikram Gandhi bestämmer sig för att göra ett experiment. Han ikläder sig rollen som gurun Kumaré, börjar undervisa i yoga och skapar en egen meditation. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Nyandlighet är nya religionen | Trend | Wendela Gud är ute. Men populärreligionen växer. Healing, yoga och kristallterapi har till och med letat sig in på vårdcentraler och skolor. – Yoga! Det har väl inte ett dugg med religion att göra? utbrister du. Just den reaktionen är ett tecken på hur nyandligheten har blivit så accepterad att vi inte längre förknippar den med övernaturliga tankar. Läkare kan rekommendera yoga, visserligen i medicinsk förpackning men förmodligen utan en tanke på att det har sina rötter i hinduismen. När du går till frissan eller massören får du inte längre bara en ny frisyr eller mjuka muskler, utan även lite new age i form av en snabbanalys av dina ”energier”. Och nyligen rapporterades att flera dagis och skolor i Oskarshamns kommun köpt in en antistresskurs där barnen gör heliga hälsningar och tar emot kraften från träden. ”Sipprar in överallt” – Idéer som för 15 år sedan var konstiga är i dag avdramatiserade och sipprar in överallt. Healing mot stress Men önskan om en högre mening finns kvar.

Tarot: Jag ska möta en snygging om tio år | Trend | Wendela Hur ska det här gå? Tänk om jag får veta att jag ska få sparken, till exempel? Jag väljer en korthög och spådamen Elisabeth Xindra Norman lägger upp figurerna i ett mönster. – Jag kan se att du är djärv, men du låter intellektet ta över, säger hon. – Du bör låta din intuition få ta mer plats. Men jag kan se avancemang, även om du kämpar i lera nu. ’Leran’ tolkar jag raskt som min löneutveckling. Kärleken då? – Vad hette din man sa du? – David, David, David… mumlar hon för sig själv. Här någonstans börjar jag få egna bilder, nämligen av min mans gapskratt. Den bilden visar sig i alla fall vara 100 procent sann.

Aurafoto: Jag får en roande bild av mig själv | Trend | Wendela Uppväxt i en familj med vissa hippietraditioner är det här inte första gången min aura granskas. Morbror har mätt omkretsen, den var stark och stor på den tiden. Nu är det dags igen. Ett klick och tre minuter senare ser jag att min aura är starkt gul och orange. - Du är analytisk, äventyrlig och har bra självförtroende, säger terapeuten. Den orange färgen antyder att kreativitet snart kommer in i mitt liv, förmodligen i arbetslivet. På nästa familjemiddag drar jag upp bilden och vi laddar genast ner en gratis-app. Den som gör en aurafotografering får förmodligen höra något trevligt om sin personlighet.

Spådam: Hon ger en obehagligt exakt beskrivning av min moster | Trend | Wendela Britt hälsar milt. Vi börjar med att prata om kärlekslivet. – Jag känner att ni inte riktigt har tid för varandra, ni kanske jobbar för mycket. Den känslan kom direkt, det är inte så mycket i din relation som är ett problem utan mer din livssituation, säger hon. No shit, Britt, tänker jag. Det gäller nog ungefär resten av Sveriges vuxna befolkning också. Lika svävande svar får jag om jobbet. – Det jag känner är att jobbet tar lite väl mycket energi från dig. Vi byter ämne till min döda moster. – Hon kommer till mig som ett pirrande. – Hur ser hon ut? – Jag ser ett ganska stort ansikte. En obehagligt exakt beskrivning. Trots detta tror jag att det här blir både första och sista gången jag och Britt hörs.

Se Kristendomens historia i SVT Play Professor Diarmaid MacCulloch vägleder oss i denna prisbelönta BBC-serie genom kristendomens historia. Första avsnittet tar avstamp i frågan om kristendomen verkligen uppstod i och med att aposteln Paulus reste till Rom från Jerusalem för att förkunna Jesu lära. Enligt MacCulloch pekar mycket på att kristendomens ursprung snarare låg mycket längre österut och att dess högsäte kan ha funnits i Bagdad i stället för i Rom. Se Kristendomens historia 7.8/1054 votes Populära program inom kategori Dokumentärfilm

Related: