background preloader

Snickerskaka

Snickerskaka
En riktig läckerbit för den som älskar choklad. En lite kladdig browniebotten toppad med en blandningen av salta nötter och smält chokladen. En riktig fullträff!!! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola Ca 12 bitar Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en ljuvlig kombination. 200 g smör4 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 ¼ dl kakao4 ägg3 dl vetemjöl150–200 g godiskolor av valfri sort, t ex Dumle Garnering2 dl jordnötter200 g mjölkchoklad, smält 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/snickerskaka/

Related:  recept bakningannariReceptfika

CHOKLADGLASS MED VITT CHOKLADTÄCKE OCH ROSTAD MANDEL Jag är galen i glass! Haha! Godmorgon! Det måste väl nästan vara lag på att frysen ska var full med glass denna tid på året?! Banan - & chokladkaka med hyvlad kokos En söt kaka med banan och choklad som håller sig saftig i flera dagar. 10–12 bitar 150 g smör, rumsvarmt 3 ½ dl strösocker 2 ägg 2 bananer, mogna 1 ¼ dl filmjölk 4 ½–5 dl siktat dinkelmjöl ½ tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 1 dl hyvlad kokos 50 g mörk choklad, grovt hackad 100 g hasselnötter, hackade 100 g sötmandel, hackad Garnering1 dl hyvlad kokos + hyvlad eller riven kokos till formen Gör så här1.

Brownietårta med hasselnötsmaräng, grädde och färska hallon Här kommer äntligen receptet på en av efterrätterna som jag hade med mig på valborg. Detta var min favorit och jag tyckte det blev en väldigt bra blandning av choklad, maräng, hasselnötter och söt-syrliga hallon. En symfoni i munnen! Jag fick en förfrågan om jag inte kunde dela upp mina recept i kategorier, så som ”tårtor”, ”småkakor”, ”kyckling”, osv så att det blir enklare att hitta.

Anders & S rens skriv vningar Om du har läst våra skrivtips så vet du att vi ofta iakttar andra människor. Som författare har man alltid ögon och öron öppna för att se vad som inträffar, eller som nästan råkar hända. Det finns oändligt många händelser i böckerna som har hänt oss själva, någon vi känner eller som vi hört talas om. Att alltid ha en anteckningsbok till hands för att skriva ner idéer är vårt bästa tips. Ett annat väldigt bra sätt att träna på ditt eget skrivande är att läsa andras berättelser.

Mjuka minilimpor Jag började älska bröd, och brödbakning, i början på 90-talet när jag gjorde några år som barnflicka i New Jersey. Jag la där vantarna på första bästa bakbok, Beard on bread av James Beard, en legend i baksammanhang visade det sig. Sedan dess har bröd roat mig, och recept har konsumerats i mängder. I den boken, som gavs ut första gången 1973, finns ett recept på Swedish Limpa. Hembakta "Oreos" Jag tycker väldigt, väldigt mycket om Oreos. Väldigt mycket. Det tror jag de flesta som smakat gör. Ahlgrens pannacotta Vi gjorde en ny sorts pannacotta igår, en godispannacotta på ahlgrensbilar. Smakar verkligen som riktigt mjuka krämiga ahlgrens bilar- barnen gav den högsta betyg. En efterrätt som bara innehåller 2 ingredienser och det behövs ingen gelatin efterom bilarna innehåller det redan från början. Ni får gärna låna mina matbilder och recept till era bloggar, men glöm inte att skriva vart de kommer ifrån : jennysmatblogg.nu Följ mig på FacebookInstagram @jennysmatblogg

CARAMEL AND CHOCOLATE PECAN BARS Mitt i veckan och lillördag! Är det idag! Godmorgon! Matspjälkningskanalen. Inledning. Matspjälkning (även digestion) är nedbrytningen av föda till former som kan tas upp av organismen. Hos däggdjur består detta av nedbrytande av mat till mindre komponenter, som kan tas upp i blodet. Nedbrytningen sker i matspjälkningssystemet (digestionssystemet).

Related: