background preloader

Bästa sajterna för att chatta med en robot och utveckla din engelska

Bästa sajterna för att chatta med en robot och utveckla din engelska
Related:  Tulays iktlesson plans

Bästa webbsidorna för att göra videofilmer med stillbilder Först väljer du still sedan lägger du bilder, text eller video. Resten sköter Animoto. Du kan bara göra en film på 30sek. De måste betala om du vill göra längre filmer. Om du är lärare får du göra längre filmer. Magisto Skapa en film med dina rörliga och stillbilder, lägg till musik. Du kan skapa en bildspel-video med musik på denna webbsajt. PicoVico Kizoa PhotoPeach Andra förslag Lektionsresurser för källkritisk granskning Den virala nyhetsspridningen innebär en ökad risk för att felaktig eller förvanskad information snabbt sprids i samhället. Detta är problem som vi alla måste hantera och det växer därför fram tjänster som hjälper oss att ta tag i detta. En del material är särskilt riktat till skolan och avsett att användas i undervisningen. Det finns flera webbplatser på nätet som avslöjar vandringssägner, myter, felaktigheter och rykten som presenteras och sprids som nyheter. Amerikanska Snopes, som snart har funnits på nätet i tjugo år, fäster blicken på vad som sprids i den engelskspråkiga världen. Detsamma gör Washington Posts avdelning What was fake on the Internet this week, som publiceras varje fredag. Viralgranskaren är en mediekritisk satsning från Metro som drog igång tidigt i våras. Webbstjärnans grundkurs i källkritiskt tänkande är en utmärkt startpunkt för både elever och lärare. På Utbildningsradions webbplats finns en hel del material om källkritik, bland annat programserien Är det sant?

ESL Printable Grammar and Vocabulary Worksheets For Kids Bästa sidorna för att skapa egna digitala böcker Här kan du skapa egna böcker My ebook maker Här kan du skapa dina egna e-böcker med text och bilder. Du måste ha bilderna i Dropbox eller en annan plattform för att om man vill infoga bilder behöver man deras webbadress. Du kan skapa egna läroböcker eller kurser genom att förvandla dina PDF-filer eller texter till digitala böcker. "Hos Solentro skapar man sin egen bok, fotobok, fotoalbum, bröllopsbok, examensbok, dopbok, minnesbok, bloggbok, avskedsbok, "min första bok" - enkelhet, kreativitet och skapande ligger i fokus när du gör din egen bok." Scribd är en webbplats för att dela dokument och läsa böcker. En mycket enkel och bra sida/app för att skriva egna böcker Här kan ni skapa egna böcker med multimedia. Andra förslag MixbookTikaTok BookemonWidbook myebookBook BuilderBookrixBookrWixSimplebooklets

Aktuella exempel för källkritisk diskussion Det förändrade medielandskapet, de ekonomiska drivkrafternas växande betydelse och det virala nyhetsflödet i sociala medier ställer högre krav än någonsin på källkritik och kritiskt tänkande. Här har inte minst skolan en viktig roll att spela. I det här andra inlägget i serien kommer jag att ge aktuella exempel på missförstådda skämt, felaktiga eller förvanskade uppgifter, politisk propagande och vandringssägner i nyhetsflödet. De fungerar utmärkt som underlag för källkritiska och mediekritiska diskussioner och samtal i undervisningen. I mitt förrra inlägg nämnde jag att minskad trovärdighet för medierna på sikt kan vara en fara för demokratin, vilket har börjat uppmärksammas av både forskare och medier. Redaktionen granskar nyhetsvirus för att ta reda på om de verkligen stämmer och presenterar sedan vad de kommer fram till. Viralgranskaren nöjer sig inte med att konstatera att informationen är felaktig, utan tar också på sig en viktig pedagogisk uppgift.

All Things Topics - Home Bästa sidorna för naturljud Noisli Här på Noisli kan du lyssna på olika naturljud. Använd det grundläggande grafiska gränssnittet för att manipulera de olika ljuden. Du kan använda ljuden i berättelser m.m. Ambient Mixer Prova Ambient Mixer för en mer komplex version av ett liknande koncept. Lyssna på avslappnande musik, omgivande atmosfär, häpnadsväckande ljudeffekter och oändliga ljudloopar. Att vara källkritisk mot inlägg som delas på facebook Förmågor: källkritik, samtala, lyssna Att göra: 1. Vi kommer ägna lektionen denna gången åt att diskutera inlägg som delas på Facebook. 2. Vi kommer använda oss av några artiklar som diskussionsutgång. Vad sa du att jag delade? Ica-kupongen är falsk

Bästa sidorna för att skapa presentationer Mural.ly Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan skapa din presentation genom att välja bakgrund och lägga till text, webbsidor, bilder m.m . Det som är ännu bättre är att du kan dra objekt från din Google Drive, Evernote eller webben till din presentation. Du kan enkelt dela ditt arbete med andra genom att skicka en länk eller genom att att bädda in den på en webbplats eller blogg. VoiceThread VoiceThread är ett verktyg som hjälper dig att skapa bild- och videopresentationer. Emaze Gör fantastiska presentationer med emaze.com. Present.me Present.me låter dig skapa effektiva presentationer med PowerPoint-filer. Zoho är ett verktyg som hjälper dig att skapa presentationer. Haiku Deck Page O Rama Page O Rama är en kostnadsfri tjänst för att snabbt skapa fristående webbsidor eller presentationer. Dropr Dropr är också en kostnadsfri tjänst för att skapa portföljer av dina bilder, videoklipp och ljud-filer.

Källkritik | Mitt öppna klassrum | Sida 3 Vårt samhälle bygger på öppenhet och att vi ska få uttrycka oss. Det regleras i grundlagen under yttrandefriheten. I tidningsartiklar står det alltid vem som skrivit den, vi presenterar oss med namn och gärna bild. Ta ställning: Nedan finns ett antal olika individer som gjort sig anonyma genom att gömma sitt ansikte. brandmandeltagare i demonstrationstågfotbollssupporterpolislärare på högstadietläkarejournalistelevassistentpopstjärnapolitiker Diskutera: När ni är klara ska ni jämföra era svarsalternativ ovan i de grupper ni sitter i. Fortsatt diskussion: Finns det några problem med anonymitet i en demokrati? I de flesta sammanhang vill vi veta vem som sagt vad, t ex om vi vill veta om vi kan lita på källan. finns det sammanhang då det är oviktigt att veta varifrån information kommer? Sist men inte minst känner ni till begreppet meddelarfrihet? Materialet ovan kommer från MIK-rummet. Arbetsområdet med källkritik fortlöper och nu går vi vidare till våra relationer på nätet. Lyssna: Diskussion:

Tankekarta-verktyg Popplet app och webbsida Text 2mindmap Bubbl.us Du kan bara skapa tre tankekartor gratis. Spider Scribe MindMeister Vackra tankekartor. ProcessOn En cool site för att skapa diagram online och att samarbete i realtid. TotSplash En rolig plats för att skapa och organisera idéer och skapa tankekartor. Diagrammr Skapa diagram genom att skriva meningar, ingen registrering krävs, lätt ! Appar

Can you google that? – informationssökning på engelska Att internet flyttat in i våra klassrum är det ingen som har missat, men att det smugit sig in bland kunskapskraven är det många som missat, försöker låtsas om att de inte sett eller helt enkelt tycker är riktigt jobbigt. Men det finns ju där, vad vi än tycker om det. Det ska undervisas och bedömas, säga vad man vill om det. Att gå in på hur relevant och effektivt eleverna återanvänder sina sökresultat i sin egna produktion är en diskussion i sig, men nu tänkte jag fokusera på själva undervisningen. Jag har satt ihop ett material för att undervisa mina 9or i informationssökning. Can you google that? Som en del av övningen gör eleverna en självskattning, hämtad från bedömningsstödet. Efter genomgång och självskattning får eleverna öva på att söka information. Filen med övningen kan ni hämta här. Den som följt min blogg känner säkert igen frågorna, de är hämtade från det här inlägget.

10 roliga bildredigeringssidor PicMonkey Bästa bildredigeringssajt, mycket enkelt att använda. Det finns som en app också. Här hittar du olika bildefekter. Ribbet Fotoflexer En mycket avancerad online-bildredigerare Picadilo Fler än 100 teckensnitt, 40 bildefekter, 19 olika verktyg, 140 klistermärken Photocat Det finns som en iPhone app också.

Related: