background preloader

Julkalender 2014

Julkalender 2014

Adventskalenderlänkar Adventskalender 2013 - Thinglink Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper. I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto. Nu är det dags att välja foto. Har du fixat en bild du gillar? Först väljer du högst upp vad din bild ska heta, det gör du i rutan över bilden. Nu är det dags att lägga till taggar, det gör du genom att klicka på bilden där du vill att taggen ska ligga. Då får du upp en ruta där du lägger länken till det som du vill att den ska visa, t ex Youtubevideor, bilder, texter eller musik. Eller varför inte en exitticket på veckan?

Instruktioner: Prima julkalnder 2016 1. Äntligen december! (svenska) Skriv tillsammans i klassen, parvis eller som stafettskrivning. Det var en gång en trött och gammal jultomte som ville ... Lgr 11: Skriva berättande text 2. Idag är det exakt ett halvår sedan Arvid fyllde år. Lgr 11: Geometri och aritmetik 3. På varje julkort ritar Diba dubbelt så många stjärnor som på kortet innan. Hur många stjärnor är det på det femte julkortet om det är en stjärna på det första kortet? Lgr 11: Samband och förändring 4. My och Jon håller på att skriva rim till julklapparna. En hästgård av lego En sparkcykel En hundvalp Lgr 11: Utveckla språket för att tänka, kommunicera och lära 5. Rita en egen bana och skriv instruktioner så att tomten hittar sina paket. Lgr 11: Algebra, programmering 6. Läs texten och samtala om bilden och frågorna. Läs texten och se bilden (PDF) Att samtala om: Dröm eller verklighet? Lgr 11: Högläsning – lyssna och samtala 7. Polly och Milton står i kö till slädturen. Lgr 11: Problemlösning 8. Vad hade hänt med lastbilen?

» 32 julpyssel för barn – 101 idéer Här har vi samlat 32 roliga lite lättare julpyssel som passar barn perfekt. Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk

Related: