background preloader

Stjärnor och planeter (Lärarhandledning skolår F-3)

Stjärnor och planeter (Lärarhandledning skolår F-3)
Jag heter Albert och jag är nio år. Jag vill bli astronaut när jag blir stor. Jag tycker att allt som har med rymden att göra är jättespännande. Det bästa jag vet är att leka med mina rymdskepp och låtsas att jag är uppe i rymden och landar på olika planeter. Det kan vara svårt att få syn på planeterna när man tittar upp mot himlen och det är mörkt och natt. De ser ut precis som stjärnor. I vårt solsystem har vi en sol och åtta planeter. Solen är egentligen en stjärna. Planet nummer två från solen är… Venus. Den tredje planeten från solen är en planet som alla har varit på och dess yta består mest av vatten… Jorden. Planet nummer fyra från solen och den som kommer efter Jorden är… Mars. Nästa planet från solen, planet nummer sex, är… Saturnus. Nu är det bara två planeter kvar och den näst sista planeten heter… Uranus. Uranus har också ringar runt sig. Den sista planeten är… Neptunus. Jag kan ju ganska mycket om rymden redan men jag vill veta mer. Vilket stjärntecken är du född i?

http://www.ungafakta.se/kunskapsbanken/stjarnor-planeter/F-3/

Related:  RymdenRymdenSolsystemet/rymdenNO

Rymden Då drar vi igång rymden-tema. Mycket uppskattat hos barnen förstås! Vi introducerade PP:n med inledningen: Varför har vi årstider? Rymden ”ny level” Rymdtemat fortsätter och i dag gick vi in i nästa ”level” som en pojk sa, så himla bra! Vi började att titta på vilka mål som vi jobbat mot i temat. Vi har tillsammans tittat på film, läst och gjort mindmap. Tidigare har vu även gjort faktatext tillsammans utifrån vår mindmap men idag ”levlade” vi upp genom att de i grupper fick skriva sina faktatexter. Annas Klassrum Jag har fått många frågor och funderingar kring mitt tidigare inlägg om teknik! Roligt att så många läser och hör av sig! Här kommer lite mer info som jag hoppas ger svar på era frågor och även en möjlighet att plocka hem den pedagogiska planeringen. Bilderna som jag använde på första lektionen är vanliga bilder jag plockat från clipart eller google bilder. Jag har skrivit ut dem och klippt isär dem bara.

Förskoleburken: Veckans pinterest: rymden Rymden är ett fantastiskt roligt tema att jobba med och barnen brukar bli väldigt engagerade och brukar faktiskt veta väldigt mycket om planeter och dylikt redan innan man börjar. Här är lite tips på material, pyssel med rymdentema. Följ mig gärna på Pinterest! Gör solsystemet av flirtkulor! från Pysselbolaget En annan variant av solsystemet, gjort i papper från Martha Stewart Stjärnor och planeter (LättLäst) Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem. Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till. Den hette Pluto.

Konkret och kreativ NO Kemi Faser Hem Dramatisera faser Rymdlåtar: Rymden är rund Solen är liten som en ärta, en snöflinga knappt i Vintergatans svärta. The Tiny - Ellekari Larsson och Leo Svensson - sjunger låten Rymden är rund. Låten bygger på barns funderingar om stjärnor, planeter och universum. Här kan du skapa egna klipp ur programmet

Inspiration tema kroppen Kroppen är ett fascinerande arbetsområde som brukar tilltala de flesta elever! Här kommer en del material, inspiration och tips på aktiviteter om tema kroppen. Ur det centrala innehållet, Lgr 11 Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandlaföljande centrala innehåll:I årskurs 1–3

Related: