background preloader

Kul i jul - egen digital adventskalender

Kul i jul - egen digital adventskalender
Related:  PysseliPad

Bästa digitala adventskalendrarna Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! En del lekar, pyssel, tävlingar och sånger blir det, lite knep och knåp - och ibland recept på något gott som du kan laga eller baka!" Prima Julkalender 2014 " Använd Prima julkalender under december månad för att inspirera eleverna till att lösa uppgifter av julig karaktär i både matematik och svenska. Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. Julkalender om mod av Historiepratarna "Vi vill med vår julkalender berätta om kända och okända hjältar som med fara för sig själva tagit ställning för det de ansett viktigt och rätt.Hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter runtom i världen.Hjältar som på olika sätt fått en avgörande roll och gjort världen till en bättre plats" LTHs (Lunds Tekniska Högskolan) julkalender 2014

Ett sätt att färglägga Google-kalkyblad enkelt genom iPad | Att bli lärare Rätt många lärare har upptäckt att det är smidigt att dokumentera betygsunderlag och annan bedömning genom Google-kalkylblad. Det är ett kompakt sätt att sköta bedömning, och det är dessutom möjligt att dela med elever så att de när som helst kan se hur läraren bedömt deras kunskapsläge. De som använder iPads har dessutom märkt att det är rätt jobbigt att redigera kalkylblad genom dem. I morse la jag två timmar på att göra ett Google-skript som gör det mycket lättare att färglägga Google-kalkylblad genom iPads (eller andra bärbara enheter). EDIT: Nu finns en variant av skriptet där du kan använda en färdig sida, och inte behöver skapa ett eget skript. Instruktionerna från videon är sammanfattade här: Hämta källkoden! Nu är du nästan klar! Öppna kalkylbladet som du vill redigera i, och kopiera ID:t för kalkylbladet från sökvägen till sidan. Ok, nu är du verkligen nästan klar. Välj funktionen ”doGet” från menylisten, och klicka sedan på play-knappen.

WebEnglish.se Do not forget to start following the WebEnglish.se Advent Calendar 2014 with your students. Behind each door you will find a short song, story or other surprise to keep up the spirits until Christmas Holidays. Links to the Calendars:Beginner 1-3Elementary 4-6Intermediate 7-9 More about the Calendars in Teach by Calendar, Dec 1st Coloring pages : 11020 free online coloring printables for kids The Hellokids printables is not only fun but has many benefits too. Coloring will aid your child with holding a writing tool the right way which helps the development of their finger, hand and wrist muscles. Children learn hand-eye coordination, helping them color with in the lines. The Hellokids printable coloring pages will help your child to focus on details while being relaxed and comfortable. Now, choose your favorite printable coloring pages and let the fun begin.

Så här fungerar Stava Rex för Google Docs på en iPad I och med att Stava Rex nu finns som tillägg till Google Docs finns det möjlighet att rätta sin text även på en iPad. Detta är en funktion som har varit väldigt efterlängtad, särskilt ute på skolor. För att det ska fungera behöver du använda dig av "skrivbordsläget" i webbläsaren och inte av "mobilläget". I mitt förra inlägg visade jag hur tillägget installeras. Gör så här 1. Starta en webbläsare på din iPad som du brukar använda dig av, t.ex. 2. 3. 4. 6. 7. Adventskalender i qr-kodsformat | UrFlippat Jag tycker att QR-koder är lite magiska och vad hör mera julen till än just lite magi? Under höstlovet hann jag läsa ikapp bloggar och inspireras av idéer här och var ifrån. En av de saker som verkligen föll mig på läppen var de som handlade om adventskalendrar med QR-koder som luckor. Det kom inte genast till mig vad luckorna skulle fyllas med men efter ett par dagar slog det mig. Lite nervöst mailade jag ut förfrågan till mina kollegor som, likt alla som arbetar i skolan, har en hel del att pyssla med i slutet av höstterminen. Tanken är att alla ska läsa in sitt kapitel i någon form av filmapp som exempelvis iMovie eller youtube capture. När filmen sedan ligger där den ska så ska det skapas en QR-kod och då använder vi samma sida som jag skrev om igår; skapaqrkod.nu och sedan ska denna kod klistras in i ett gemensamt dokument som jag har delat i Office365 som alla i Stockholms Stad numera har tillgång till. Det finns så många vinster med det här projektet. /Jannike

Färglägg motiv med MCP-teknik Skrivet av Tettiz. Att färglägga sina stämpelmotiv på olika sätt har varit populärt en längre tid, och hela tiden dyker det upp nya tekniker att prova. Jag har testat bland annat chalks, chalkspennor, distressmålning och ProMarkers, men det allra senaste är MCP-tekniken, eller Gamsol-tekniken som den också kallas. MCP står för Magic Colour Pencil och det som är viktigt med denna teknik är att man har färgpennor som är pigmentrika, av god kvalitet. 1. • Färgpennor (jag använder Faber Castells Polychromos, men det finns andra sorter också)• Stompfar (ett verktyg för att blanda och sudda ut färgerna, är som en penna av hårt ihoprullat papper)• Skonsamt och luktfri förtunning• Liten burk med lock och disktrasa• Sandpapper• Stämpel• Stämpeldyna• Något att stämpla på – jag använder fotokartong från Clas Ohlson 2. 3. Du kan med fördel lägga flera nyanser ihop för att sedan blanda dem – du kan också jobba i flera omgångar/lager för att tillslut få den effekt som du vill ha. 4. 5. 6. 7. 8.

Kahoot! Idag tänkte jag ge ett konkret tips på ett roligt och användbart verktyg i undervisningen, nämligen Kahoot. Har du aldrig spelat Kahoot så kan man bäst förklara det genom att säga att det är en interaktiv frågesport, där du som lärare skapar frågor och svarsalternativ och där sedan eleverna kopplar upp sig mot spelet och spelar tillsammans. Kahoot kan t.ex användas för att kolla av vilken förförståelse eleverna har inför ett arbetsområde, det kan användas för att se om eleverna förstått flippen, genomgången eller texten de läst. Som lärare skapar du först ett konto. När du skapat ett konto så väljer du vad det är du vill göra. Sen är det bara att sätta igång att skapa frågor. Sedan går du vidare genom att klicka på Add question och lägger till så många frågor du vill ha. jag tycker att tio frågor är rätt lagom att ha i frågetävlingen. När du känner att du är klar, klickar du på ”save and continue”. Under tiden går eleverna in på adressen kahoot.it. Test av kunskap – under tidspress :)

Skapligt enkelt - pysselsida

Related: