background preloader

Adventskalenderlänkar - Google Dokument

Adventskalenderlänkar - Google Dokument
Related:  Blandat

Ann-Sofies Kulkalender! index 01 sep2014 Vad är Bildtema? Bildtema är en flerspråkig interaktiv bildordbok med illustrationer och ljud på svenska och flera andra språk. Vill du återgå till startsidan klickar du på husikonen i det övre högra hörnet på sidan. Varför Bildtema? Utökar elevens ordförråd med stöd av bild, ljud och text främjar flerspråkig begreppsförståelse och begreppsinlärning. Mer om Bildtema Arbete pågår med Bildtema. * På äldre Windows XP-datorer kan du behöva aktivera språkstöd för att se dessa sidor.* You need Arabic language support installed to see these pages. ** Kan skrivas ut och användas som övningsunderlag. ** Without text and sound, can be printed and used as exercises. Credits Ser du texten så här? Bästa digitala adventskalendrarna Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! En del lekar, pyssel, tävlingar och sånger blir det, lite knep och knåp - och ibland recept på något gott som du kan laga eller baka!" Prima Julkalender 2014 " Använd Prima julkalender under december månad för att inspirera eleverna till att lösa uppgifter av julig karaktär i både matematik och svenska. Julens kemi-kalender "I just den här kalendern handlar det om jultiden ur ett lite ovanligt perspektiv. Julkalender om mod av Historiepratarna "Vi vill med vår julkalender berätta om kända och okända hjältar som med fara för sig själva tagit ställning för det de ansett viktigt och rätt.Hjältar som kämpat för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter runtom i världen.Hjältar som på olika sätt fått en avgörande roll och gjort världen till en bättre plats" LTHs (Lunds Tekniska Högskolan) julkalender 2014

Formativ bedömning i praktiken Den här sidan är framtagen speciellt för att tjäna som underlag vid en workshop om formativ bedömning i praktiken. Många av de exempel som finns på denna sida återfinns också på andra sidor i min blogg. Syftet med denna sida är att göra workshoparbetet lätthanterligt och exemplen lätta att hitta. Du som inte varit med på workshoppen är också välkommen att använda sidan för inspiration! Valbara uppgifter att jobba med: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 7 tips för att arbeta formativt: Tips #1: Målformulering Julias inspelade mål härmade mina inspelade mål Centralt innehåll pedagogiskt ledarskap omgjorda till frågor. Tips #2: Självskattning och kamratrespons Matris som används till varje diskussionsseminarium i engelska c Exit tickets: avsluta meningen ”den här lektionen var viktig för mig eftersom…” ”på en skala 1-10, hur väl förtrogen är du med (…)? Tips #3: Förståelse för bedömning Kunskapskraven omtolkade till lättare språk. Använd även inspelade diskussioner som bedömningsunderlag.

Adventskalender 2013 - Thinglink Eftersom det börjar närma sig jul så börjar tankarna kring den digitala adventskalendern dyka upp, både i mitt huvud och diskussioner i FB-grupper. I år har jag tänkt att använda mig av online-sidan Thinglink I Thinglink kan man skapa interaktiva bilder genom att ladda upp en bild och sen lägga dit olika taggar på den med hänvisningar till olika webbsidor. T ex kan man länka till olika Youtubeklipp, en googlesite med en uppgift, bilder eller musik, så länge det finns en webblänk så fungerar det. Hur gör man då? Man går in på Thinglink.com och skapar där ett gratiskonto. Nu är det dags att välja foto. Har du fixat en bild du gillar? Först väljer du högst upp vad din bild ska heta, det gör du i rutan över bilden. Nu är det dags att lägga till taggar, det gör du genom att klicka på bilden där du vill att taggen ska ligga. Då får du upp en ruta där du lägger länken till det som du vill att den ska visa, t ex Youtubevideor, bilder, texter eller musik. Eller varför inte en exitticket på veckan?

» 32 julpyssel för barn – 101 idéer Här har vi samlat 32 roliga lite lättare julpyssel som passar barn perfekt. Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Bildlänk Prima julkalender Mysteriet med lussekatterna Klockan var bara 5 på morgonen men på Bageriet Bullen var bagarna i full gång med att baka. De hade redan 8 färdiga plåtar med lussekatter som senare skulle skickas till Mys och Jons skola. Idag var det nämligen lucia och efter luciatåget skulle alla eleverna få vars en lussekatt. Klockan 7.30 kom lastbilen till bageriet och 160 lussekatter packades in.

Forskaren: Fyra saker en lärare måste kunna Genom intervjuer med lärare som agerat handledare åt lärarstudenter under deras verksamhetsförlagda utbildning (VFU) har Jens Gardesten, universitetsadjunkt vid Linnéuniversitetet, identifierat fyra faktorer som han kallar ”den nödvändiga grunden” för blivande lärare. – Jag såg inte framför mig att jag skulle se de här fyra delarna, jag gick ut med öppet sinne och lärarna fick med egna ord beskriva nödvändiga grunder i yrket. Vissa saker har förvånat mig, säger Jens Gardesten. Den första delen av den här nödvändiga grunden är förmågan att visa mognad, att ta vuxenansvar. Handledarna beskriver att det är viktigt att den blivande läraren har kommit ur sin egen tonårsperiod och inte beter sig som en elev själv. – Att man inte kommer ut och ska vara någon sorts rebell när man ska ut och ta ansvar för ungas utbildning är det allra viktigaste. En annan del i grunden är förmågan att ta plats och visa ledarskap. Läraryrket är ett komplext yrke – Man kan diskutera lämplighetstest.

QR-adventskoder TeacherTube Livsviktig poesi – ett poesiprojekt – Josef Sahlin ”Unga röster tränger sig fram.Något viktigt att berätta.Vill att du ska höra.” På Årstaskolan har vi en flerårig tradition av att skapa projekt i svenska med fokus på skaparlust och med processer och resultat som berör. Året efter retorikprojektet #talasomTED var det flera av oss som vill se om vi kunde skapa något liknande kring poesi. Resultatet blev projektet Livsviktig poesi. Precis som med talen så var det få elever som hade några referensramar för innehållet. Projektet pågick i både åk 5 och 6 i totalt sex klasser. Projektet går i korthet ut på att eleverna först kokar ner vad i livet som känns viktigt för dem med hjälp av 40 inledande frågor. Denna lärarhandledning är sammanställd av Josef Sahlin som med hjälp av kollegorna försökt ringa in samtliga lärares och klassers arbete. Klicka här för att läsa eller skriva ut hela lärarhandledningen.

Lite aktiviteter att göra vid skolstart del 1 | Charlotte Steinwig - lärare Hej alla lärarkollegor! Ni har säkert redan en färdig plan för skolstarten men om ni inte är helt klara eller vill prova något nytt så kanske något av detta kan passa:) Första tipset ut är ett sommarbingo. Klicka här om du vill titta på det. Eleverna ska helt enkelt leta bland sina klasskamrater och hitta kompisar som har gjort lite olika saker på sommarlovet. En rad vågrätt, lodrätt eller diagonalt innebär bingo. Nästa tips påminner lite om den första men istället för att det är bingo är det mer som en intervju. Tredje tipset är en muntlig övning där man sitter i ring på golvet och tar en remsa papper där det bara står början på en mening. Fjärde tipset är en samarbetsövning/värdegrundsövning. Sista tipset i del 1 är att de ska få göra varsin vimpel som sedan ska hängas upp i klassrummet. Sommarbingo Hitta någon som… Avsluta meningar muntligt pdf puzzlet Vimplar pdf Allt gott!

Related: