background preloader

Adobe Voice johdantovideo

Adobe Voice johdantovideo

Adobe Voice Padlet ohje (Piituskin blogissa) Padlet on interaktiivinen seinä. Kun luot seinän ja jaat siihen linkin, voivat muut osallistujat kirjoittaa seinälle tuplaklikkaamalla ja se näkyy kaikille. Todella kätevä, jos pitää tehdä pikainen kysely tai esimerkiksi kerrata, mitä on jäänyt viime tunnilta oppilaille mieleen. Padlet toimii osoitteessa padlet.com. Sinun lisäksesi osallistujilla tulee olla tietokone tai jokin mobiililaite, jolla he pystyvät seinälle kirjoittamaan. Alkunäkymä on tällainen, kun alat luomaan seinää. Seuraavaksi avautuu seinä. Kun säädät Layoutin kohtaan Stream, kommentit järjestetään allekkain. Taustakuvia on vaikka millä mitalla. Kun jaat seinän linkin muille osallistujille, voit kopioida padlet-linkin osoitekentästä ja lyhentää sen bit.ly :ssä tai urly.fi :ssä. Padletin jakomahdollisuudet ovat kaikin puolin erinomaiset. Seinälle kirjoittajat eivät voi muokata tai poistaa muita kuin oman kommenttinsa. Sen lisäksi, että seinälle voi kirjoittaa, sinne voi myös jakaa linkkejä, kuvia ja videoita. -Piituski-

Puppet pals | Kaarinan TVT- kehittämishankkeet Teimme luokkani kanssa Puppet PalsHD sovelluksella animaatioita Kirjakuja lukukirjamme kappaleista. Puppet PalsHD sovelluksen maksullisessa Director`s Pass-versiossa voi itse ottaa kuvia ja käyttää niitä animaation hahmoina. Myös omia taustakuvia on mahdollista käyttää valmiiden lisäksi. Olemme jonkun verran käyttäneet Puppet Pals 2 – sovellusta ja niin kuin sekin on tämäkin ohjelma yksinkertainen ja lapset oppivat nopeasti sen käytön. Kakkosluokkalaiseni saivat juuri ennen hiihtolomaa kokeilla iPadeillä Puppet Pals 2 -sovellusta. Erityisesti kolmannen luokkani pojilla on ollut intoa majanrakenteluun välituntisin, joten päätimme ikuistaa rakennelmat iPodilla ja luokassa liittää tekstiä kyytiin. Yllissä ja mantsassa Skitch- apsilla saa erittäin mielekkäästi opiskeltua karttaa. Omilla kolmosilla on menossa käsikirjoitusvaihe satuun, joka toteutetaan Puppet Pals kakkosella (innostava appsi). Katsotaan miten onnistun kanavoimaan oppilaiden riehakkaan latauksen laadukkaaksi lopputulokseksi.

OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEET iMovie Spotifyn käyttö opetuksessa Viikon pulma: Voiko Spotifyn kautta soittaa musiikkia opetustilanteessa? Palvelun käyttöehdot sallivat vain epäkaupallisen yksityiskäytön, mutta laissa on oikeus esittää opetuksessa julkaistuja teoksia. Miten tilannetta on tulkittava? Spotify on musiikin opetuksen runsaudensarvi. Spotify olisi musiikinopetuksen runsauden sarvi. Spotifyn käyttöehdot sanovat 3. luvussaan, että käyttäjällä on oikeus epäkaupalliseen yksityiskäyttöön. Jos katsotaan pelkkiä käyttöehtoja, voisi Spotifyta käyttää yksityistilaisuuksissa. Laissa on kuitenkin 21§, joka sanoo, että ”Teoksen, joka on julkaistu, saa esittää julkisesti jumalanpalveluksen ja opetuksen yhteydessä”. Lain pykälä ja Spotifyn käyttöehtosopimus ovat siis keskenään ristiriidassa. Kunhan Spotifysta soittaa musiikkia, joka on levityksessä, eli siitä on CD-levyjä tms. kappaleita myynnissä, kyseessä on julkaistu teos, jonka esitysoikeus opetuksessa perustuu lakiin. Jos joku ei vielä usko, niin otetaan rinnakkainen esimerkki elokuvien puolelta.

GarageBand Popplet ajatuskartta erilaisista raaka-aineista

Related: