background preloader

Istiden för år 2-3

Istiden för år 2-3

http://www.youtube.com/watch?v=7pHp-6BiNkE

Related:  maramdo

Istiden Introduktion: Vad kan du om istiden innan vi börjar arbetet i år 4? (Ice Age, Barnen Hedenhös, olika tidåldrar). Vad ska du lära dig? Pyssel - Historiska Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år. Våra pyssel har kopplingar till föremål eller utställningar i museet och är i formatet PDF och ska skrivas ut på skrivare. Räkna lejon Leta efter örnar, gripar och lejon i en gammal bonad från medeltiden.

Kolla vad du kan Istiden - Bok (9789147081226) Faktatexter och arbetsuppgifter i samma bokFör dig som letar efter ett riktigt lätt material i SO/NO! Häftena har en lugn och tydlig layout, med faktatexter på vänstersidorna och uppgifter på högersidorna. Barnen skriver svaren direkt i boken. Läs merKolla vad du kan-serien finns för de barn som tycker det är knepigt att läsa och förstå faktatexter i vanliga grundböcker. Häftena innehåller enkla texter om viktiga och roliga fakta inom olika ämnen.

Grottmålning Grottmålning Det här behöver du:- Pappersark- Vattenfärg- Tandborste- En hand eller andra saker att måla av Tillsammans med grottmålningar av olika djur så har man också hittat handavtryck på grottväggar. Man tror att dessa konstverk har kommit till när våra förfäder samlat färgstarkt lerdamm i ett vassrör och sedan blåst ut dammet kring en hand tryckt mot väggen. Du kan göra din egna handavtryck på papper med en liknande metod. När Sverige var täckt av is För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller.

Forntider - Historiska Det har bott människor på den plats vi kallar Sverige i tusentals år. De har vuxit upp, arbetat, bildat familj och dött. Vad kan deras liv berätta för oss? Vad har dessa människor för likheter med dig och mig idag? Klicka på bilden och se en trailer om utställningen. Utställningen om Forntider består av två delar som presenterar två olika sätt att närma sig historien. Bronsåldern och järnåldern För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser. Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Rymdlåtar: Jag håller mig mest på jorden Skulle du vilja åka ut i rymden? Nej tack, jag tror jag stannar kvar! Catti "Miss Universum" Brandelius sjunger låten Jag håller mig mest på jorden av Anders Bennysson. Låten bygger på barns funderingar om stjärnor, planeter och universum. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp

Related: