background preloader

Padlet – ett favoritverktyg!

Padlet – ett favoritverktyg!
Häromdagen fick jag en fråga på Twitter om jag hade skrivit någonstans om hur jag använder Padlet i undervisningen och kom då på att jag nog bara beskrivit detta i en artikel om digitala ytor för återkoppling i Grundskoletidningen (nr 6 2013). Därför kommer här en lite bättre förklaring: Jag använder många digitala verktyg för att förbättra och effektivisera redan fungerande pedagogiska metoder och arbetsformer, till exempel ett formativt arbete. Ett exempel är att använda digitala ytor för återkoppling, till exempel via så kallade exit tickets. Exit tickets är ett bra sätt att ge eleverna möjlighet att förklara hur de till exempel har uppfattat eller tillgodogjort sig undervisningens innehåll. Exit tickets kan se olika ut och formuleringarna skiljer sig åt beroende på vad man vill att de ska reflektera över. Via sv.padlet.com klickar man på ”Bygg en vägg”. Vill man så ändrar man layouten enkelt genom att klicka på kugghjulet längst ner i högerkolumnen och sedan välja ”Layout”.

http://www.patriciadiaz.se/padlet-ett-favoritverktyg/

Related:  padletmiakempe

Vad behöver jag fortbilda mig i inom it? (del 3) I båda mina tidigare inlägg har du kunnat läsa om vad it-strategierna gått ut på samt vad som eventuellt kommer att tydliggöras. I detta inlägg kommer jag att fokusera på vad som specifikt gäller för mina ämnen svenska och engelska samt vad som ska bedömas. Jag kommer även dela med mig hur jag jobbat för att nå målen samt vad jag behöver utveckla. Checklistor att hämta! Veckans arbete har handlat mycket om checklistor och kamratrespons. Numera har vi alltid genomgångar och gemensamt arbete innan eleverna jobbar individuellt eller gruppvis. När eleven sedan ska gå igenom sitt eget arbete är checklistan ett perfekt verktyg att använda sig av. Sedan är det kamratens tur och slutligen lärarens tur att tycka till. Expert: Så kan Sverige utbilda fler mattetalanger Singaporeeleverna toppresterar i matematik i internationella tester som Pisa och Timss. I veckan besökte Yeap Ban Har, själv lärare och forskare vid National Institute of Education i Singapore, Sverige för att utbilda lärare i konceptet som hyllas för att ha höjt resultaten i den asiatiska landet. – Det viktigaste är lärarna.

Undervisning med hjälp av läromedel som ett verktyg! Sista tiden har sociala medier översvämmats av frågor om tips på läromedel och vi tipsar hej vilt – så även jag. Nu har jag mer och mer börjat fundera över om det går att tipsa vem som helst hur som helst. Läromedel är så olika och kräver olika saker av dig som lärare och brukare av dem. Är det så egentligen att du måste ha klarat dig utan läromedel ett tag för att kunna använda dem på ett riktigt sätt? För att kunna använda dem rätt och ge eleverna en utmanande och utvecklande möjlighet till lärande… Jag ser läromedel som ett verktyg i min undervisning precis som konkret laborativt material, digitala hjälpmedel och eleverna själva. Fjällvandra — Hotell Kittelfjäll Fjällvandra i Kittelfjäll Runt Kittelfjäll finns en mängd fina vandringsleder. Du kan välja allt från högalpina toppturer till vandringar längs vattendrag och bergssluttningar. 13 km sydväst om Kittelfjäll, i skuggan av Marsfjället, ligger Bleriksstugan, en STF-stuga som står öppen både sommar och vinter. Turer som vi rekommenderar

Alignment och matris i matten åk 1 med grund i Bedömningsportalen, Favoritmatematik och Livet i mattelandet. Då har jag påbörjat planeringen av matematikundervisningen inför höstterminen. Jag bestämde mig ju för att jag skulle äga matematikplaneringen inför de nationella proven i våras så nu ska det bli verklighet är tanken. Jag ska göra en pedagogisk planering och en PP-vägg som jag använder på riktigt i undervisningen så som jag gör i svenska, So och No. Chicken Tikka med gurksallad Indisk 3 dl basmatiris 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 600 g kycklinglårfilé 2 msk smör 1 tsk salt 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 msk finhackad ingefära 1 påse tikka masala spice mix (à 40 g) eller tikka masala curry paste (1 påse spice mix motsvarar 3 msk paste) 1 1/2 dl sötmandel 1 dl matyoghurt (10%) 1 dl vispgrädde Gurksallad 1 gurka 1 dl matyoghurt (10%) 1 tsk torkad mynta 2 krm salt

För Föräldrar - No Hate Speech Movement : No Hate Speech Movement Att ha en generell bild av ungas medieanvändning är bra, men det viktigaste är att ha en uppfattning av just ditt barns liv på internet. För många föräldrar är det självklart att samtala med sina barn om skoldagen, vad de har gjort, ätit och om de har några läxor. Det är inte lika vanligt att ställa frågor om vad barnen har gjort på internet. ”Hur var det på nätet idag?” Nya skolor glöms bort när bostäder byggs Året är 2001. Stadsbyggnadskontoret i Stockholm presenterar en stor bostadssatsning för Älvsjö. Stadsdelen ska växa. Vid det gamla sjukhusområdet finns nu ett färdigt förslag på en detaljplan som omfattar upp till 750 nya bostäder. Planen beskriver i detalj hur området ska utvecklas med en park, lekplats, parkeringsplatser och skyddsrum. Systemet med detaljplaner finns till just för att samhällsplaneringen ska ske noggrant och att hänsyn ska tas till alla möjliga konsekvenser, såsom närheten till offentlig service.

Gustav Fridolin, skäll på dig själv Kommuner har usel planering för skolbyggen. Men statens barackallergi skapar också onödiga svårigheter i ett trängt läge. I sex av de tio största bostadsprojekten som stått klara 2011-2014 har politiker och tjänstemän missat att bygga tillräckligt med skolor. Eleverna får gå i baracker, visar en undersökning av DN. Utbildningsminister Gustav Fridolin kommenterar i Ekot: "En viktig sak är att se till att man inte planerar för nya bostadsområden "i ett stuprör" i kommunen, utan att kommunens olika förvaltningar talar med varandra." Stuprörspolitik är alltid dåligt.

"Eleverna måste veta vad som förväntas av dem för att lyckas" – Man kan tänka sig en triangel där själva basens insatser når alla elever och personal på skolan. Mitteninsatserna är för de med större behov medan toppen består av individuella analyser och intensiva insatser för elever med stora svårigheter, säger Peter Karlsson, psykolog och specialist i pedagogisk psykologi. Han och beteendeanalytiker Marie Grafström, båda från Psykologpartners Pedagogik & utveckling i Stockholm, arbetar tillsammans för att implementera Skolövergripande beteendestöd i skolan – en metod som syftar till att göra skolans personal och elever mer fokuserade på det som är bra, än det som är dåligt. Skolövergripande beteendestöd, SWPBS (School Wide Positive Behavior Support) är ett evidensbaserat förhållningssätt som används i många brittiska och amerikanska skolor. Syftet är att hjälpa skolor att minska förekomsten av problemskapande beteenden, öka de akademiska resultaten samt skapa förutsättningar för ordning och studiero både i och utanför klassrummen.

Related: