background preloader

Always #LikeAGirl (subtitulado español) corre como una niña

Always #LikeAGirl (subtitulado español) corre como una niña
Related:  Coeducació/gènere

Perspectiva de gènere | eduCAC En el món actual, les dones estan aconseguint presència en espais i àmbits que en els últims segles els hi havien estat formalment prohibits. I, d’entre aquests àmbits, el món audiovisual i de les comunicacions no n’és una excepció. Segons el Llibre blanc de la professió periodística, publicat el 2006, a les facultats de comunicació catalanes les alumnes ja eren un 70% de l’alumnat total, però... Amb aquest itinerari transversal us proposem, doncs, analitzar on estan i on no estan les dones en els mitjans de comunicació, però també anar més enllà reflexionant sobre quins són els motius de la seva presència o absència. Aquest itinerari us proporcionarà eines per treballar amb l’alumnat els mitjans de comunicació des d’una perspectiva més completa, perquè si dones i homes som, respectivament, el 50% de la humanitat, una anàlisi que obvia la presència de les dones en qualsevol àmbit és una anàlisi a mitges. Com funciona l'itinerari? De què parlem / Qui ens parla? 1. 2. 1. 2. 1. 2.

Igualtat Creativa – Coeducació i Plans d'Igualtat Inici - Encoratja't El sexisme, e lmasclisme, l’assetjament, la LGTBIfòbia, i la violència que se’n deriva, esdevé, encara avui, una xacra social que cal combatre amb fermesa des de tots els àmbits. A través d’aquesta proposta educativa volem assumir el repte d’educar els infants i joves en els valors de la coeducació per a una societat més igualitària, lliure de discriminacions i de qualsevol forma de violència. La proposta educativa EnCORatjat, conté una paraula màgica, el “COR”, que relacionem amb tres idees força. La primera té a veure amb el COR de coratge. La segona idea té a veure amb el COR, d’estimació. La tercera idea força la descobrireu fent l’acròstic de la paraula COR. Posem els maons per construir un món on totes les persones ens eduquem en llibertat i en igualtat per arribar a ser el que desitgem i ser felices!

Tabú - Inici Vídeo Hetero amb faldilla i talons Recull d'activitats per la igualtat de gènere a l'escola i l'esplai - Fundesplai Món Escolar El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones o el Dia de la Dona Treballadora. És un dia en què les entitats, escoles i institucions podem aprofitar per sensibilitzar sobre les desigualtats de gènere a la nostra societat i les actituds masclistes. Concretament, a les escoles i els esplais tenim el deure d’educar els infants en la coeducació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Per tant, durant tot l’any, hauríem d’enfocar les nostres activitats educatives amb la perspectiva de la coeducació. La coeducació respecta la diversitat i reconeix la individualitat dels nens i nenes independentment del seu sexe i contraresta l’educació sexista. És per això que avui et proposem aquest recull de recursos i activitats pel Dia de la Dona i per continuar treballant durant tot el curs. El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones o el Dia de la Dona Treballadora.

Related: