background preloader

1999 - 2014 Din lekplats på nätet! -

1999 - 2014 Din lekplats på nätet! -

http://www.lekarkivet.se/index.php

Related:  LEKAR/ÖVNINGARförskolanVärdegrund, relationer m.m.annelil

Presentationslekar Är ni 52 stycken på ert kalas eller fest? Då är detta en bra lek (obs, passar även för färre) Att införskaffa: 1 Kortlek ev .13 pennor ev. 13 pappersbitar Gör så här: Blanda korten ordentligt. Sätt ev. en penna och pappersbit på vart 4:e kort. Dela ut korten till deltagarna när de anländer till festen, kalaset eller eventet. Förskollärare får filmkunskaper på Högskolan Väst - Högskolan Väst Hur kan man pedagogiskt dokumentera och kvalitetsutvärdera sitt arbete på en förskola? På Högskolan Väst hölls fredagen den 9 januari en kompetensutvecklingsdag för förskollärare, förskolechefer, barnskötare och övrig personal. – Det här gav många bra tankar. Vi får tänka om, det är inte bara att sätta upp bilder på väggarna, säger Laila Gustavsson, en av deltagarna. Kompetensutvecklingsdagen arrangerades av utvecklingscentrumet Forum för skolutveckling på Högskolan Väst. Temat var ”Kvalitetsarbete i praktiken” och dagen riktade sig till personal inom förskolan. Intresset var mycket stort och fick avgränsas till 250 deltagare.

Vara vänner: Bella säger ifrån Snälla Bella säger aldrig ifrån och hamnar aldrig i bråk. Men hon mår dåligt när hennes kompis Wilma retar klasskamraten Oscar för hans röda hår. Wilma kallar Oscar för "Rödluvan" och säger att det bara är på skoj, men Bella ser att Oscar inte tycker att det är roligt. Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. KUL! Klicka på bilden för att börja! Pedagogisk dokumentation med lärplatta som verktyg Här kommer jag att synliggöra hur man kan använda surfplatta som verktyg med pedagogisk dokumentation. Det är tre steg med surfplatta, fånga processen med surfplatta, barnen reflekterar med surfplatta, pedagogernas reflektioner med surfplattan. Surfplatta som verktyg har underlättat mitt arbete på så sätt att man kan använda den på flera olika sätt beroende på vilken syfte man har. Allt som har samlats in har jag lagt in i appen Keynote för att synliggöra hela processen, synliggöra barnens kunskaper, synliggöra vilka strävansmål man har uppfyllt och material till egen utvärdering. Eftersom dokumentationen inte har funnits tillgängligt hela tiden för barnen och föräldrarna har jag skrivit ut olika processer och samlat allt i en projektpärm.

Hugo och Josefin : Oförklarliga druvor Anna har namnsdag. Men det vet inte Josefin. Hon vill ju inte heta Anna. Människans nervsystem: Startsida Skip to main content Människans nervsystem webbplatskarta logga in Hitta rätt Använd webbplatskartan för att navigera. Spel och appar Spel och multimedia kan användas i förskolan för att utveckla barns modersmål och det svenska språket. En rik och språkutvecklande miljö där barn kan lära tillsammans av varandra och med engagerade vuxna gynnar språkutvecklingen. ”När paddorna kom blev det verkligen ett lyft. Det finns massor av bra appar. Ofta finns de på många olika språk.

Fröken Marias blogg Ni som redan har prövat Kahoot, Grattis! Ni som inte har, gör det. Det är ett mycket roligt sätt att kolla av elevernas kunskaper. Du startar ett konto på sedan är du igång. Här skapar du dina egna frågor på det som ska gås igenom. Du behöver minst två enheter. pedagogisk planering Idag har jag haft förmånen att få välkomna ett antal nyanlända elever till mina ordinarie SvA-grupper i åk 8. Det är spännande att se vad som händer i mina grupper när det kommer nya elever som av förklarliga skäl inte har kommit så långt i sin språkutveckling. I åk 8 har jag därför elever som har bott i Sverige från 9 månader till 8 år. Det innebär att jag måste individanpassa min undervisning i mycket hög grad, och att individanpassa innebär i mitt klassrum att innehållet är detsamma för eleverna men språknivån och den språkliga stöttningen skiljer sig givetvis märkbart. Det som också händer i mitt klassrum när vi välkomnar nya elever är att de som har varit i Sverige längre inser vad som har hänt med deras egen språkutveckling över tid, att de visar stor förståelse för de nya (de har befunnit sig i samma situation själva) och att det kollektiva lärandet i gruppen hamnar i fokus i högre grad. Det är med andra ord mycket utvecklande för oss alla med dessa nya elever.

Related: