background preloader

ALLA DESSA SMåKRYP!

ALLA DESSA SMåKRYP!

http://www.entomologi.se/index.html

Related:  NO

NO Min lärarvän Päivi har gjort dessa fantastiska björkar med sina elever i Finland. Så fina!A3 papper, penslar, svamp och vattenfärg. Under "Grej of the day" handlade det om maskrosen. Sedan plockade vi några och kollade på stjälkarnas cylindrar och gjorde nostalgiska "krusiduller". Under mallfliken nr. 26 finns naturuppdragskort. Världens 25 konstigaste djur Det finns ett antal däggdjur som kan glidflyga, exempelvis flygekorren och pälsfladdraren (två märkliga djur som nästan platsar på listan), men fladdermöss är de enda däggdjuren som faktiskt har utvecklat förmågan att flyga på riktigt. De största och mest annorlunda fladdermössen är flyghundarna, av vilka vissa arter kan ha ett vingspann på nära 2 m[7] (exakt vilken art som är störst är osäkert, men en stark kandidat är kalong, även kallad större flyghund). Flyghundar lever i världens tropiska områden och ser ut som rävar med fladdermusvingar.

Höstförsöket - www.naturenskalender.se - Följ naturens kalender i skolan Välkommen till Höstförsöket 2015! Vill du och dina elever delta i riktig forskning? För tredje året i rad genomför vi Höstförsöket. Genom att delta i detta massexperiment skapar ni enastående forskningsdata som redan väckt nyfikenhet bland forskningskollegor och lett till vetenskapliga publikationer. Nu bjuder vi in till ett nytt samarbete mellan skola och forskning med utgångspunkt i naturens kalender. Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Mult tränar också detta, och KunskapsstjärnanNegativa tal med voltmeter Add like mad Räknespel (Varning, beroendeframkallande...)Kungens tiokompisarNumber twins, hitta kombinationerna som blir 1 till 15 (talpar)15-pusselSikta och skjut, gruppera och få ihop par som blir 1-15, bra för att träna uppdelning av tal Jätteroligt Crazy taxi , krocka med alla tal som är multiplar till 2, 10 osv, hoppa över eller sväng undan för alla andraFingris - träna tiokompisarna

Språkutvecklande arbete med begrepp Såhär tänker jag prova att arbeta med begrepp i matematik och NO! Inom varje arbetsområde listar jag viktiga begrepp när jag gör min pedagogiska planering för området. Begreppen skrivs ut och lamineras och blir begreppskort.

Daim- & kolapaj En av de godaste pajer jag någonsin bakat och ätit! Jag älskar kombinationen av den frasiga bottnen, sega kolan och krispiga Daimen på toppen. Och tillsammans med en krämig klick grädde är den fullkomlig! Förbered gärna pajen dagen innan servering. Förvara den i kylskåpet. Viktigt börja tidigt med NO-texter – Min studie visar att texter bidrar till en ökad användning av det naturvetenskapliga språket och hjälper lärare att beskriva och förklara fenomen. Kopplingsschema. Att förstå ämnesspråket och att förstå ämnet hör ihop.Illustration: Gunilla Hagström Annika Mindedal är lågstadielärare. För tre år sedan blev hon antagen till Nationella forskarskolan i läs- och skrivutveckling. I våras var hon klar med sin licentiatavhandling som handlar om hur text används som resurs i NO-undervisningen.

Lärarens hyllade brev sprids på Facebook Föräldrar, förvänta er inte att vi ska uppfostra era barn. Mejla inte hela tiden. Ifrågasätt inte allt vi gör.

Related: