background preloader

Hyvät käytännöt

Hyvät käytännöt
Teema(t):

Examples and Downloads | H5P H5P makes it easy to create interactive content by providing a range of content types for various needs. Preview and explore these content types below. You can create interactive content by adding the H5P plugin to your WordPress, Moodle or Drupal site, or integrate it via LTI with Canvas, Brightspace, Blackboard and many other VLEs that supports LTI integration. Check out the author guide to get started.

Edu.turku.fi - LinkkiVinkki Opettajien itse tekemiä oppimisaihioita, suosikkilinkkejä ja kuvauksia tieto- ja viestintätekniikan (TVT) opetuskäyttötilanteista. Svenska | English Laajuus 5/2011 Opettajien laatimia -materiaaleja 915 kpl, linkkejä kaikkiaan 4116 kpl. Uusimmat ja viimeksi päivitetyt linkit LinkkiVinkki on opettajien itse tekemä! -merkistä. Kokoelmissa on myös runsaasti sellaisia opettajien valitsemia linkkejä, joita he suosittelevat kollegoille tai oppilaille ja opiskelijoille. LinkkiVinkki on perustettu jo vuonna 1995 Opetushallituksen Suomi tietoyhteiskunnaksi -rahoitustuella ja yhteistyössä Länsi-Suomen lääninhallituksen sivistysosaston kanssa!

Piituskin TVT-pähkäilyt Yksilöllinen oppiminen eri oppiaineissa alakoulussa – käytännön esimerkkejä ja konkretiaa ”Syksyn aikana oppilaiden opiskelumotivaatio on kohonnut selvästi koko luokalla. Kaikki se aika, mikä ennen meni työrauhan saavuttamiseen, käytetään nyt ryhmäkeskusteluihin aiheesta opettajan kanssa tai ryhmän kesken.” Teksti ja kuvat: Markus Humaloja Vitosluokkani Veromäen koulussa Vantaalla on opetellut yksilölliseen oppimiseen tähtäävää työskentelytapaa syyslomalta lähtien. Luokka on ihan tavallinen yleisopetuksen luokka, jossa on vajaa parikymmentä oppilasta. Menetelmää käytetään kolmena päivänä viikossa ja kyseisien päivien aamuina oppilaat saavat aina eteensä opettajan suunnitteleman “päivän agendan” (kuva), jossa kerrotaan kyseisenä päivänä opittavat asiat ja annetaan tehtävät. Oppilaat saavat valita opiskeluryhmänsä yksinkertaisesti istumalla ryhmän kanssa samaan pöytään, jossa työskentelevät koko päivän ja samalla he saavat itse suunnitella, missä järjestyksessä he päivän agendansa suorittavat. Uuden asian tullessa eteen pidän päivän aikana opetustuokioita.

Vinskin tvt-blogi | This WordPress.com site is the bee's knees Kaikki menetelmäoppaat Arjen sankarit Kaikki menetelmäoppaat - Monitaiteisuus Opas sisältää huomioita, vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka suunnitella ja toteuttaa yhteisiä ja erillisiä taidetyöpajoja lapsille ja vanhuksille. Tavoitteena on madaltaa kynnystä käyttää niissä taiteen keinoja sekä ammattitaiteilijoiden avustuksella, että omaehtoisesti. Kohderyhmä: varhaiskasvatus ja seniori-ikäiset, soveltaen alakoulu » Lataa opas Lue lisää: Arjen sankarit Ympäristö haltuun - opas luovaan ympäristön tutkimiseen Tämän oppaan monitaiteiset harjoitukset etenevät helpommista yksilötöistä kohti ryhmätyötaitoja vaativia tehtäviä. Kohderyhmä: alakoulu » Lataa opas Lue lisää: Ympäristö haltuun - opas luovaan ympäristön tutkimiseen

Maikan työkalupakki Taikopeda - Oppaita opettamiseen Ongelmaperustainen oppiminen, problem based learning eli PBL perustuu ajatukseen siitä, että oppimisen lähtökohtana voi käyttää ammatillisesta käytännöstä nousevia tilanteita ja ongelmia, joihin kaivataan ratkaisua. Oppimisessa yhdistetään siis teoreettista ja käytännöllistä ainesta. Ongelmalähtöistä opiskelua pidetään opiskelijaa motivoivampana ja oppimistulosten kannalta suotuisempana kuin perinteistä opettajajohtoista opetusta. Ongelmalähtöiselle opetukselle ja oppimiselle on tyypillistä todellisen elämän ongelmat ja tilanteet, siten opiskelijalle syntyy käsitys siitä kontekstista, johon tietoa tai osaamista on tarkoitus myöhemmin soveltaa. Ongelmalähtöisessä oppimisessa opetus voi tapahtua esimerkiksi 6-10 hengen pienryhmissä, joissa ongelmia käsitellään ryhmätyöskentelyn avulla. Opetussuunnitelma organisoidaan muutaman viikon pituisiin jaksoihin, joilla käsitellään erilaisia, ammatillisesta käytännöstä nousevia teemoja.

Opeblogi Luokanopettaja ja tietotekniikka - Sari Auramon blogi Kielikompassi - oma tila - puheviestintä Esiintymisjännitys on määrätilanteeseen liittyvä tilannekohtainen reaktio. Sen voidaan nähdä muodostuvan kielteisistä tilannekokemuksista, joihin voi liittyä sekä fysiologista vireytymistä että käyttäytymisen muutoksia. Jännitykseen vaikuttavat viestintätehtävä, viestintätilanne, muut tilanteeseen osallistuvat ihmiset sekä puhujan ominaisuudet aiemmat ja esiintymiskokemukset. (Pörhölä 1995.) Viestintätilanteiden jännittäminen ja pelkääminen on yksi tutkituimpia aiheita puheviestintätieteessä. (McCroskey 1997, Almonkarin 2000 mukaan) Esiintymisjännitys on kokonaisvaltainen kokemus, johon liittyy fysiologisia reaktioita kuten käsien vapinaa, suun kuivumista, hikoilua, pulssin kiihtymistä, punastumista, mahakipua ja huimausta. Jännittämisen syitä on pyritty selittämään monella eri tavalla. Jännittämiseen annetut ohjeet neuvovat usein rentoutumaan, ajattelemaan positiivisesti ja luottamaan itseen. Työn löydät helpoiten Jyväskylän yliopiston kirjaston hakuohjelmilla. Sivun alkuun Lähteet:

Related: