background preloader

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra

http://bildfrokensblogg.blogspot.com/

Related:  tovewiksaasBildmariamdhj

Fröken Bild - Tips och förslag för bildlärare o andra: parafras Att göra parafraser är ett bra sätt att studera bilder. Parafras= Man "härmar" en känd bild eller konstverk och gör om den på sitt sätt, ofta lite humoristiskt. Avbildar man den är det ett plagiat. Många har säkert gjort parafraser på MonaLisa (finns även i denna blogg) och andra kända konstverk. Ett alternativ är att studera logotyper och reklam och göra parafraser på kända varumärken. fyrfemmansc.blogg.se - Mona Lisa av Jossan Jag som ansvarar för bloggen heter Cecilia och jag har den stora förmånen att vara klasslärare för 4-5C på Hummelstaskolan. Klassen består av tio härliga 4:or och 12 härliga 5:or, tillsammans är de alldeles fantastiska! Bloggen är en klassblogg där föräldrar, elever och andra lärare kan gå in och läsa om våra dagar i skolan och följa de arbeten vi gör här.

Att rita perspektiv För närvarande går det inte att teckna plusmedlemskap pga kommunikationsfel i betalsystemet. /lektion.se Författare: Hanna Järphagen Weström Datum: 28 oktober 2010 Ämnen: PRA/EST, Bild År: Grundskola år 5–9 Lektionstyp: Powerpoint Beskrivning Jag har lyckats få ner på en PowerPoint den lektion som jag har med eleverna när vi ska gå igenom hur man ska tänka när man ritar perspektiv i ett rum. fyrfemmansc.blogg.se - Stilleben Idag har vi tecknat stilleben under bildlektionen. Vilka konstnärer vi har i klassen! Vi hade tre olika kompositioner och eleverna fick placera sig där de kände störst inspiration. Fler bilder från de olika grupperna kommer längre ner.

4:an I stället för att måla höstträd gjorde vi college med höstfärger. Stammarna målade med pastellkritor på svart papper. Först visade jag exempel på hur platt och dött det blir om man använder enfärgade papper. (ex1 ) fyrfemmansc.blogg.se - Forts. reklam Så har vi fortsatt arbetet med att skapa reklam för olika målgrupper. I ett tidigare inlägg, som du hittar här, kan du läsa om hur vi inledde vårt arbete. Det är fantastiskt att se hur engagerade eleverna är i sitt arbete och vilken arbetsglädje de har:

32 appar inför höstterminen 15/16 Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6. Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Porträtt och identitet åk 4-6 - Nationalmuseum Handledningen är ett komplement till skolprogrammet Porträtt och identitet. Den ger förslag och tips på hur man kan arbeta vidare med temat i klassrummet. Handledningen innehåller: bildmaterial, fakta och övningar kopplat till temat Porträtt och identitet och fyra verk från Nationalmuseums samlingar.

Related:  Bildangisendenied11