background preloader

Vad gör en skicklig lärare? Avhandling

Vad gör en skicklig lärare? Avhandling

Lärarna måste leda Bild: Marie Kassman Skolprestationer är en aktuell utbildningspolitisk fråga. Ofta framförs ordning och reda som nödvändigt i undervisningen, men det är bara en aspekt. Andra aspekter är uppmärksamhet på enskilda elever, sammanhållning och konflikter i elevgruppen samt lärares medvetenhet om sina didaktiska val och beteenden inför eleverna. I Skolverkets analyser av ­orsaker till de sjunkande svenska Pisa-resultaten nämns individuella arbetsformer, störande klassrumsklimat, sen ankomst och hög frånvaro, minskat utrymme för helklassundervisning samt komplexiteten i lärares ledningsuppdrag, som några möjliga förklaringar. Uttrycket »lärares ledarskap« hänvisar ofta till »klassrummet«, vilket enligt oss är förlegat. Det är i det didaktiska rummet som lärare leder lärandet för både den enskilda eleven och elevgruppen. Didaktikens tre aspekter tydliggör komplexiteten i lärares ledarskap: samspelet lärare—elev, relationen lärare —ämnet och relationen elev—ämnet. Lärare — elev.

Medkänsla i ledarskapet lönar sig – mer än du tror Det är lönsamt att vara snäll som chef. Både väl­befinnandet och effektiviteten ökar. Det menar forskaren Daniel E Martin, professor på Stanfords center för altruism och medkänsla, och som just nu reser världen över och föreläser om ”compassion leadership”. Det är en ständig stress att flyga för Ryanair och det finns en skrämselkultur inom bolaget. Det får massor med effekter, bland annat att man inte sjukskriver sig när man är sjuk eftersom man dels inte får lön, dels riskerar att få sparken om man är sjuk mer än någon enstaka gång.” Så sa en anonym pilot till tidningen Södermanlands nyheter i augusti i år. Flygbolagets vd Michael O’Leary gick i taket och bolagets kommunikationschef hotade med att stämma tidningen. Forskaren Daniel E Martin, som studerar hur medkänsla kan göra organisationer mer produktiva och välfungerande, menar att det är dags för chefer att tänka om. Men är inte detta en självklarhet? Nej, inte alltid inom näringslivet. Men vad är då medkänsla? Men hur gör man? 1. 2.

Tydlighet viktigare än fruktkorg Lean eller inte lean – är det frågan? Inte när det gäller medarbetarnas välbefinnande, enligt Cathrine Reineholm, folkhälsovetare vid Linköpings universitet. Hennes forskning visar att själva organisationsformen inte har någon betydelse för de anställdas hälsa. – Det viktiga är att formen man valt genomförs fullt ut i hela organisationen, säger Cathrine Reineholm. Det är framför allt tre faktorer som spelar roll för hur vi mår på jobbet: kontroll, autonomi och variation. – Jag måste veta vad som förväntas av mig. Även sociala relationer har stor betydelse för hälsan på jobbet. – Klistret mellan människor är viktigare än många tror. Att allt mer arbete sker i projektgrupper ställer nya krav. – Risken för missförstånd i gruppen minskar och man undviker mycket onödiga konflikter när alla vet vilken roll gruppen har och vad som ska göras. Enligt Cathrine Reineholm bör det hälsobefrämjande arbetet inte utgå enbart från individen, utan från hela organisationen.

Related: