background preloader

StoryBird intro for students

StoryBird intro for students

Storybird | eTwinning Programvara att ladda ner eller webbresurs? Webbresurs Konto eller ej? Man skapar ett konto och är igång på några minuter. Vad kan man göra? En Storybird kan enkelt bäddas in i en blogg eller på en annan webbsida. Vad bör man tänka på? Information från Storbird:Finally, while we celebrate all cultures and languages, we can not at this time moderate and thus approve Storybirds for the public library that are written in languages other than English. En PIM 5:a om Storybird Skapad av Ingela Clarin: Inspirationsfilm: För att se en film med hög upplösning:Digitalt tips: Storybird En Storybird om några elevers intressen i en eTwinninggrupp: Hobbies and interests in the Swedish group. on Storybird //Maria (maria.zell@mediapoolen.se)

Allmänna råd för fritidshem - filmer - Kommunförbundet Skånes startsida Kursen riktade sig till målgrupperna förvaltningschefer, politiker och särskilt fritidshemsutvecklingsansvariga, men kan även vara intressant för en bredare publik. Nedanför finns hela dagen inspelad, uppdelad i tre filmer. Första filmen innehåller Bengt Thorngrens, Skolverket, presentation över de nya antagna allmänna råden för fritidshem. Syftet är att ge stöd och vägledning och att bidra till en ökad måluppfyllelse för eleverna i fritidshemmet. Andra presentationen hölls av Bodil Båvner från SKL. Tredje filmen innehåller en diskussion mellan Bengt Thorngren, Bodil Båvner och deltagarna under kursdagen. untitled Skapa fantasifulla berättelser i Storybird Webbsidan Storybird, som fungerar på både dator och iPad låter medlemmarna välja bland en mängd välgjorda illustrationer för att skapa egna berättelser. Det går lätt att skapa ett lärarkonto när man registrerar sig som medlem, och därifrån kan man både koppla individuella elevkonton och elevuppgifter. Allt detta alldeles gratis! Utbudet av bilder som finns att välja på är stort, och de är uttrycksfulla, välgjorda och väcker såväl fantasi som inspiration. Resultatet blir en snygg sagobok med professionella illustrationer. Ett exempel på en fin liten engelskspråkig saga om fantasi som någon har gjort till sin son, varifrån bland annat illustrationerna ovan är hämtade: Här finns en kort berättelse jag gjort, utifrån en bildserie med små igelkottar: Berättelsen om den ensamma igelkotten och lillkusinen Dessa punkter ur det centrala innehållet för årskurs 1-3 i svenska kan man till exempel arbeta med genom Storybird:

Fritidshemmets verksamhet | Södra Ängby skola Vi har de två senaste åren arbetat med att förbättra verksamheten på fritids utifrån de gällande styrdokumenten. Det har resulterat i bilden av ett träd här ovanför. Fritidshemmets fyra hörnstenar Vår verksamhet skall regelbundet innehålla fyra delar/hörnstenar (se bilden). Dessa skall utgöra basen i termins- och veckoplaneringarna. • Skapande och kreativ verksamhet – genom färg och form, pyssel, sticka-sy-virka, IT musik, dans, drama mm • Rekreation och avkoppling – genom massage, yoga, lugna rum, läsning, film, gå i i skogen, avslappningsövningar, IT • Rörelse och hälsa – genom utelek/innelek, lek och spel i idrottshallen, rörelsebanor, IT-Geocaching • TEMA och samverkan - tillsammans med skolan arrangeras varje år ett tema som löper genom hela årskursen. Rutiner och struktur för planering av vår verksamhet En terminsplanering görs i början av varje termin som sedan bryt ner i veckoplaneringar. Varje dag har man en fritidssamling då följande saker tas upp. • Hur ser dagen ut!

Betydelsen av icke-kognitiva förmågor Forskningen skiljer mellan kognitiva och icke-kognitiva förmågor. De kognitiva rör allmänt sett tankeförmågan. Icke-kognitiva förmågor handlar om individers attityder, beteenden och socialt-emotionella sidor. I Skolverkets rapport "Betydelsen av icke-kognitiva förmågor" tittar man på vilken betydelse dessa förmågor har för en individs skolgång eller yrkeskarriär. Dessa förmågor är enligt min mening tydligt kopplade till läroplanens två första delar och en betydande del av fritidshemmets uppdrag och verksamhet. Här utkristalliseras ännu en tydlig tolkningsmöjlighet av "komplementet till skolan utbildning". Vi pratar ofta om att fritidshemmet jobbar med barnens sociala kompetens och deras emotionella utveckling. Cunha och Heckmans forskning visar att det spelar roll hur en individs balans mellan kognitiva och icke-kognitiva förmågor ser ut. Skolan är i Sverige har tydlig tyngdpunkt på de kognitiva förmågorna. Fundamentala förmågor, vill jag påstå. Kategori: Förmågor Relaterat

lokal pedagogisk planering | rektorjesper Ju mer tiden går och vi provar nya metoder på skolan utvecklas arbetet kring vår satsning 1:1. I samband med implementeringen av den nya läroplanen så kan jag också se att vår satsning på många sett ger oss fördelar och goda förutsättningar i vårt fortsatta arbete. Nya läroplanen Vi har under en tid haft möjlighet att ta del av mycket intressanta föreläsningar som lyfter fram olika viktiga aspekter i arbetet med den nya läroplanen. Det finns viktiga delar i hans föreläsning som jag kopplar till den utveckling vi har på skolan och det är för det första i hur vi kopplar skolans arbete och lärande till hur samhället och barnens naturliga kontext ser ut. Vi kan i Vallaskolans TänkOM koppla lärande till den värld barnen och omvärlden befinner sig i Vallaskolans grönflagg arbete Ytterligare en del som lyfts fram som viktig i föreläsningen är de viktiga samhällsfrågorna kring energi, miljö och hälsa och vikten att vi belyser dessa i skolan. Viktiga faktorer som har betydelse för lärande

Related: