background preloader

Lista på flippande lärare

Lista på flippande lärare
Related:  IKT i praktikenIKT

Skolarbetet blir ”på riktigt” när fler läser elevernas bloggar Dan Åkerlund – Det blir extra tydligt att multimodala texter och nya mottagare för elevers arbete inte går att studera som helt olika aspekter av textproduktion – de hör ihop, säger Dan Åkerlund. Läraren var inte mottagaren I studien har Dan Åkerlund undersökt hur elever i årskurserna 4-6 med hjälp av datorer och kameror skapat och kommunicerat så kallade multimodala texter – i det här fallet främst fotografier i kombination med skriven text. – När eleverna bloggade fanns det för många en tydlig mottagare som inte var läraren, både utanför klassrummet i form av vänner och föräldrar, men också de andra klasskamraterna. – Efter en tid så menade eleverna att bloggen också hade blivit ett ställe dit man gick för att se vad man sysslat med tidigare och för att se bilder från skogsutflykter och museibesök, ett slags portfolio och repetition. Uppfattades nästan inte som skolarbete Eleverna i studien hade även utbyte med elever i Tanzania via Skype. Bilden av mottagaren som genuint intresserad

Hjälpmedel Ipad/Iphone | Dyslexitips.se För de som använder surfplatta av annat märke än Apple rekommenderar jag starkt ett besök på Tortalk hemsida de har lyckats med att använda talsyntesen på ett riktigt bra sätt jag är mycket imponerad Ipad och iphone har numera både talsyntes och diktafon inbyggt. Du kan alltså nu mera läsa med öronen och skriva med munnen. Du markerar bara texten och trycker på läs upp så läser din ipad/iphone upp texten för dig. Du trycker på mickrofonen bredvid mellanslag och pratar så skriver ipad/iphone åt dig. Värdens modernaste bok Innehåller en Ipad ipad är enligt mig det bästa som hänt oss dyslektiker. Om jag hade jag fått en sådan här Ipad när jag gick i grund skolan så tror jag inte att min dyslexi blivit något stort problem för mig.Med ipad så går allt så mycket fortare man kan till exempel snabbt och enkelt förstora upp texten i en pdf fil eller ett mail till en lättläst storlek. För dig som är dyslektiker finns anpassade böcker som går att ladda ned till Ipad. Ibooks

Ämnesövergripande projekt satte källkritik i fokus Carl Emanuelsson och Marlene Halvarsson (Foto: Ulf Jämterud) Marlene Halvarsson är lärare i svenska och engelska och har arbetat på Saltsjöbadens samskola i Nacka sedan 2008. Carl Emanuelsson är SO-lärare på skolan sedan 2009. När de båda fick en gemensam klass hösten 2012 bestämde de sig för att starta ett ämnesövergripande projekt tillsammans. De insåg dock ganska snabbt att elevernas källkritiska kunskaper var ganska begränsade. – Eleverna använde datorer mycket i projektet, men det roliga och kreativa överskuggade källkritiken, berättar Marlene Halvarsson. – Eleverna kunde inte heller tänka utifrån olika perspektiv, de hade ingen träning i att reflektera och tänka kritiskt, tillägger Carl Emanuelsson. Carl Emanuelsson och Marlene Halvarsson gick igenom det centrala innehållet i sina ämnen och insåg att ett lämpligt tema skulle vara forntidens högkulturer. Storyline med högkulturer i fokus Eleverna delades in i grupper, där varje grupp fick jobba med en av högkulturerna. Samplanera!

WSQ – praktiska tips efter #Flipcon En utav föreläsningarna jag var på i Pittsburgh hölls av Crystal Kirch, en matematiklärare från Kalifornien, som berättade om hur hon använde sig av WSQing i klassrummet som ett led i att utveckla det flippade klassrummet mot flippat lärande. Crystal är en oerhört karismatisk kvinna, med stor utstrålning, engagemang och hon inspirerade mig inför kommande termin. Tänkte här dela med mig av det som jag tar med mig från hennes föreläsning. Så vad står WSQ för? Watch – Eleverna tittar på flippen hemma. Summary – Crystal låter eleverna sammanfatta flippen direkt efter att de sett den. I mitt flippade klassrum har jag hittills mest låtit eleverna dela med sig i helklass, just för att jag ska kunna fånga upp saker som fler elever har frågor kring, undrar över eller är osäkra om de uppfattat korrekt. Question - Här kommer den delen som jag verkligen fastnade för. Tänk hur det ser ut i det traditionella klassrummet. Vi måste skapa klassrum där frågorna är i fokus! Lärarens uppgift då?

flipp SMART Extreme Collaboration - kommunicera trådlöst med SMART Board Med XC Collaboration kan eleverna skicka text och bild upp på den gemensamma ytan, SMART Board med hjälp av sina datorer, surfplattor eller smarta telefoner. XC Collaboration ökar engagemanget i klassrummet och även de allra tystaste eleverna vågar bidra. Eleverna bidrar med tankar och åsikter - trådlöst Eleverna loggar in via en QR-kod eller via en hemsida och efter några sekunder kan eleverna skicka sina tankar, åsikter och funderingar i form av text och bild trådlöst och direkt. Texterna och bilderna flyger upp på arbetsytan på SMART Board, SMART Table, SMART Interaktiv Display eller SMART interaktiva projektor och blir där vanliga objekt som ni sedan kan jobba med eller spara i Mitt Innehåll i Galleriet. Kort om SMART Board SMART Board är en interaktiv skrivtavla som fungerar som den gemensamma ytan i alla former av utbildningar och möten. Läs mer om SMART Board och SMART Notebook i menyn till höger >> Kort om SMART Table Kort om SMART Interaktiv Display Läs mer...

IKT i matematikundervisningen Blog Book Vi på Webbstjärnan Vi som arbetar med Webbstjärnan är: Kristina Alexanderson - Hej, jag heter Kristina Alexanderson och är chef för Internet i skolan. Du kan kontakta mig via mejl kristina.alexanderson@iis.se eller telefon 08-452 35 30 Vad är ditt tips för att bli en vinnare i webbstjärnan? Vad gör du på webben? Therese Tjernström - Hej, mitt namn är Therese Tjernström, utbildningsansvarig för Webbstjärnan. Vad är ditt tips för att bli en vinnare i Webbstjärnan? Vad gör du på webben? Camilla Kjäll - Hej, jag heter Camilla Kjäll och jag jobbar som webbredatör och support för Webbstjärnan. Vad är ditt tips för att bli en vinnare i Webbstjärnan? - Ha ett tydligt syfte med sajten och kom på något som fångar folks uppmärksamhet. Vad gör du på webben? - Läser, delar roliga klipp och viktiga texter, inspireras och blir uppslyst.

Film och animation | Appar att använda Med Xmas Camera för iPhone och iPad blir det enkelt att klistra på tomteluvor, skägg och mycket annat på era familjebilder, barn/grupp bilder mm.. De resulterande julkorten kan enkelt delas på Facebook , mail,Twitter , skriva ut, kopiera och lägga in i annat program… Gratis. Går att köpa till mer saker… I Easy Studio får man lära sig hur det går till när man skapar animerad film. Läs mer om appen: Show me är en lättanvänd gratisapp som låter dig spela en whiteboard-yta på din iPad. Du kan lägga till bilder från kamerarullen eller ta nya foton från appen. Appen är lämplig att spela in instruktioner i, kanske kan du använda den till att ”flippa” ditt klassrum. Här under ser du ett kort exempel som jag (Niklas) spelat in och sedan bäddat in. En bra USB- mikrofon till iPad som även går att koppla hörlurar till Finns på JAM, Ett sk. Super Bra tips för skola, fritids och förskola!

Share your ebooks as movies with Book Creator 3.1 99 Flares Twitter 40 Facebook 52 Google+ 5 Pin It Share 2 2 99 Flares × Book Creator now has a new way of publishing your books – as movies! With the simple video export you can upload your books to YouTube or Vimeo making it easy to share your creations with anyone, no matter what device or computer they use. We’ve ensured that any audio or video within your book will playback within the exported video. Here’s an excerpt from “The Global iBook” published from Book Creator to YouTube: You can find the video export as a new option on the My Books screen and as always we’ve kept this super simple. The easiest video creating app for the iPad? People have been asking us for a way to share their books, particularly on teacher blogs for example, and we’re really pleased to take this big step towards making that experience easier. In fact we think Book Creator may now be one of the easiest ways to create and share videos on your iPad. Happy book movie making!

Related: