background preloader

Flippad undervisning

Flippad undervisning
Ni börjar nu bli klara med era skolavslutningstal som ni har skrivit efter denna mall. Det är nu dags att göra en film av era tal och jag har visat er några olika filmer i klassrummet och ni har även fått en lista på olika program att använda. Den finner ni även här. Jag vill att filmerna är klara nästa vecka innan lovet. Ni mailar era filmer till mig på min Gmail. Hur ni skapar en egen Gmail eller Google konto hittar ni här.

http://oppetklassrum.wordpress.com/

Related:  Svenska/språkSomebody else's collection or wwwFlippat

En skolblogg från moobis.se Här kommer bokutdragen till uppgifterna i förra inlägget (Litteratur i ett samhällsperspektiv 1a). * markerar ett hopp till en annan del av boken och … markerar att ett kortare stycke hoppats över. Jag började i gymnasiet i Borgarskolan på samhällsprogrammet med speciell fotbollsinriktning, och jag hade stora förväntningar på det. Nu skulle allt förändras! Travel Blog Year 8 I år 8 drar eleverna iväg på en fiktiv resa till ett engelsktalande land. Just i detta nu är jag förälskad i det digitala verktyget Padlet så därför har jag valt att samla allt eleverna behöver till projektet i just en Padlet. Padlet är för dig som inte känner till det en slags digital anslagstavla där du kan placera länkar till alla möjliga sidor. Du kan ladda upp dokument och göra anteckningar. Det finns en hel del olika delningsinställningar som man kan anpassa efter behov. Allt är mycket användarvänligt!

I mitt klassrum: Genrepedagogik- Faktatexter om djur Under några veckor har vi i förberedelseklassen arbetat med faktafamiljen för elever – med faktatexter om djur. Arbetet har fortsatt direkt efter vårt arbetsområde som har handlat om klassiska sagor. I det här inlägget får du ta del av hur arbetsgången har varit i två grupper med nyanlända elever inskrivna i skolår 1-4. Nybörjarguide Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra! Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Tema källkritik: Kan man lita på Mia Skäringer eller inte? » Mediekompass Publicerad: 17 mars 2014 Proviva är ett ”hälsodrycksföretag” som driver kampanj under rubriken ”Det räcker” som syftar på alla människor som kör olika bantningsmetoder. Författaren och komikern Mia Skäringer flyttar sin blogg till Provivas hemsida. Den 26 februari skriver hon sitt första inlägg på sin blogg som publiceras på Provivas site. Den 7 mars publicerar hon en debattartikel i Aftonbladet.

Strategier för lärande Mina tyskaelever i år 7-9 har de senaste lektionerna fått öva på att leta information på målspråket och använda sig av den information de hittar. De får använda iPads om de har, annars finns det till viss del datorer att låna och naturligtvis de egna mobiltelefonerna. Utöver detta SKA de använda icke-digitala hjälpmedel som läroböcker och kartor i klassrummen.

En mening och hundra ord Anne-Marie Körling har flera enkla och mycket användbara lektionsidéer på Körlings ord. Jag har testat flera med både bra resultat och nöje. Liksom andra goda grundidéer finns det möjligheter att utveckla dessa idéer åt lite olika håll. Virtuella utflykter Med stöd av läroplanen kan vi idag göra virtuella utflykter. Läroplanen förespråkar till och med att vi använder digital teknik för att förstå och göra oss förstådda och som hjälpmedel i lärandet. Källkritiken och att kunna googla är viktiga ingredienser samtidigt som vi ska jobba med kulturer och att jämföra upplevelser med egna landet med hur det är i andra länder. Här kommer jag tipsa om diverse olika sidor för att arbeta med virutella utflykter. En virtuell utflykt eller field trip är något som väcker nyfikenhet och engagemang och är helt papperslösa.

Att skriva ett bra svar. Jag har precis kört igenom en typ av lektionspass som jag verkligen gillar. Inte för att det är det mest lustfyllda vi gör kanske, utan för att jag alltid går från de lektionerna med känslan att eleverna verkligen har lärt sig något. Vilket ju alltid känns tillfredsställande. Jag brukar vika någon eller några lektioner under varje läspass till att prata om kvalitet i elevsvar. Vi kan också kalla det: hur du skriver ett bra svar, eller: att tänka på när du resonerar kring en text. Jenny på Wendes: PowToon för att flippa och tipsa! Att arbeta med olika digitala verktyg är skoj. Det finns väldigt många bra verktyg och ett som jag fastnat för är PowToon. Det är enkelt, användarvänligt och smidigt. Det du gör i PowToon kan du dela med dig av via sociala medier eller spara på "Dashboard".

Related: