background preloader

Padlet is the easiest way to create and collaborate in the world

https://padlet.com/

Related:  monicaschackhannahagerlandAppar och dataprogramylvkarDigitala verktyg

Digitala lärresurser Allt material som är digitalt och till nytta i undervisning och lärande är digitala lärresurser. Det kan vara stort som en hel webbplats eller ett läromedel eller litet som en bild eller en ljudfil. Vi guidar dig i hur du kan söka, värdera, skapa och dela digitala lärresurser. Söka Det finns många användbara lärresurser på nätet men det kan vara svårt att hitta dem när man behöver dem. Därför kan det vara bra att känna till att finns det speciella tjänster och arkiv som har intressant material för skolan. Så skriver du ett filmmanus - formatregler När man skriver ett manus tar man hänsyn till så kallade formatregler, vilket är manusets "språk". Formatregler är regler som bestämmer hur manuset skall byggas upp rent tekniskt och används för att filmare i hela världen skall kunna förstå varandra. Formatregler Manuset är uppbyggt av scener, det vill säga ett händelseförlopp som kan filmas i ett svep på samma plats.

Fröken Marias blogg Ni som redan har prövat Kahoot, Grattis! Ni som inte har, gör det. Det är ett mycket roligt sätt att kolla av elevernas kunskaper. Du startar ett konto på sedan är du igång. Här skapar du dina egna frågor på det som ska gås igenom. Om att kombinera ”No hands up” och ”Think pair share” I höstas bestämde jag mig för att införa några små förändringar i min undervisning inspirerad av allt jag läst om bedömning för lärande, formativ bedömning, synligt lärande. Alla dessa begrepp…jag kände att allt jag läst bara snurrade runt i huvudet och tänkte att jag får väl börja i någon ände och prova mig fram…med små steg i ständig utveckling! Jag började med tre olika saker jag läst om under hösten; exit tickets, no hands up och think pair share eller EPA (eget, par, alla) som är Göran Svanelids variant.

Google Formulär – nu med självrättande quiz-funktion! – Patricia Diaz Äntligen har Google lagt till en självrättande quiz-funktion till Google Formulär! Många av oss använder Google Forms/Formulär för att skapa frågeformulär, till exempel för utvärderingar men även för att stämma av elevernas förkunskaper inför ett nytt arbetsområde, som tillhörande frågor till en ”flipp”, hur grupparbetet fortskrider – ja användningsområdena är många. En del har även använt sig av tillägget Flubaroo för att skapa självrättande quizzer (läs till exempel hur Sara Bruun har lagt upp det här). Några har tyckt att det är lite överkurs med tillägget och använder helt enkelt något annat alternativ (typ Socrative eller liknande). Men nu har Google lagt till en quiz-funktion så att man kan välja att eleverna får direkt feedback på frågorna! Toppenbra och av många en efterlängtad funktion.

STJÄRNOR AV SUGRÖR PÅ 5 MINUTER - Tips & Trix Du behöver: Kokt ägg Aluminiumfolie Apple iMovie, Medborgarskolan Väst Lär dig redigera film på 6 veckor med Apple iMovie!iMovie är Apples kraftfulla verktyg för videoredigering. INNEHÅLLAtt importera in era filmer, foton och musik i iMovieAtt redigera filmklipp, foton, ljud och musik.Att spela in tal i iMovieAtt lägga in textskyltarAtt exportera era filmer i lämpligt format.Att dela med er av filmerna till släkt och vänner t ex via Youtube. UPPLÄGGDå denna kurs är en ren distanskurs så har det ingen betydelse var i världen du bor, eller vid vilken tid på dygnet du gör kursuppgifterna.

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik

Att flippa ordmoln ~ Kilskrift Ännu en grisblinkning. Det började med en fråga i forumet Flippa klassrummet. Det startade med frågan "Vad heter programmet där man väljer ett ord eller flera som sedan slumpmässigt skapar en snygg bild med olika typsnitt och storlekar?" Svaret på frågan kan vara många. Mina första tankar när det gäller ordmoln brukar gå till Wordle och Tagxedo.

Prezi i undervisningen- mer än bara snygga presentationer – Fröken Jingfors Prezi används av många för att göra snygga presentationer. I detta inlägg kommer jag inte berätta om hur man skapar presentationer i Prezi, utan hur man kan använda Prezi som ett pedagogiskt verktyg som på olika sätt kan bidra till ökat lärandet. Med Prezi kan man bland annat: Flippa undervisningenLåta eleverna ta del av varandras arbete och uppgiftsbeskrivningen i en och samma presentation. Vara flera som har tillgång till samma presentation och man kan vara inne och arbeta i den samtidigt, perfekt för grupparbeten av olika slag.

Related:  ellinoreklundSmarta flipverktygVerktygformativ bedömningniclasikthyrefelt