background preloader

Sök materiel - Gratis i Skolan

Sök materiel - Gratis i Skolan

http://gratisiskolan.se/sok/

Related:  bok- och lästipsNOBlandat

Provläs nio feministiska noveller Provläs nio feministiska noveller Vi bad flera av Sveriges intressantaste författare att skriva varsin novell med feministiskt tema och fick in nio fantastiska – och väldigt olika – historier. Novellerna finns nu, lagom till internationella kvinnodagen 8:e mars, tillgängliga som enskilda e-noveller och samlade i antologin Vår kamp. Könsbyte, illegal abort och sexuell utlevelse är bara några av de ämnen som berörs. Antologin och novellerna kan bland annat köpas på Adlibris Mondo, Dito, Bokon, iBooks och Google Play Books.

Klassrumsregler Jag blev så inspirerad av Malin Larssons klassrumsregler, så jag gjorde egna till mitt klassrum. Det blev en enorm spridning på sociala medier då många fick inspiration av detta precis som jag. Upprinnelsen till bilderna kommer från Tommy Lucassi som var med i ett radioprogram. Här hittar du hans regler som är riktade till pedagoger samt de han har i sitt klassrum. Hej då ”lydnadskultur” och välkommen ”eget ansvar” för att eleverna ska utveckla sitt bästa jag.

Skrivmall recension Hur skriver man en recension? Titta på skrivmallen nedan. Du kan även titta i fliken stödstrukturer för att få hjälp att bygga upp texten. Bonden i skolan I Skåne län bor drygt 1,2 miljoner människor. Av dem bor 11 procent utanför tätorterna. Landytan är drygt 1 miljon hektar och cirka 80 procent används till jord- och skogsbruk År 2010 fanns det runt 500 000 hektar jordbruksmark som brukades av 9 300 företag. Recension av Vår kamp : feministiska noveller, Antologi: Feministiska novellpärlor LitteraturMagazinet recenserar Illustratör: Elin Lucassi Det tydligaste gemensamma temat är samhällets stympande syn på femininitet som låser in individen i både yttre och inre begränsningar" Vi gör musik - Arbetsområden - Teknik tillsammans - CETIS 2013-10-10 Arbetsområdet Vi gör musik är nu omarbetat och anpassat till Lgr 11. Målgrupp: Förskola - årskurs 3 Här följer en kort beskrivning av arbetsområdet Vi gör musik. Hela arbetsområdet går att ladda ner via pdf-dokumentet som finns längst ned på denna sida. Många barn gillar att göra musik på enkla sätt, exempelvis att sjunga och klappa rytmer med händerna.

Grej Of The Day AnsvarigaAnsvarig för sajten är Fredrik Sandström på Gäddgårdsskolan i Arboga som undervisar 8C i svenska. Även elever i 8C kommer att publicera GOTD på sajten. 8C:s unika världskarta SyfteKlass 8C reser i tid och rum när de fördjupar sin kunskap om kända personer, platser, saker och händelser. Berättelser som berör Läsårets sista lektion blev passande nog med ett härligt gäng ungdomar som går ut nian. Lektionen bjöd därför på sammanfattande tankar om ämnet svenska. Undervisningen har bland annat haft som syfte att: Utmana tankar genom olika berättelser (i bland annat reportage, krönikor, noveller, romaner, bilder, filmer och verkligheten)Uttrycka dessa tankar och åsikter i tal och skriftIfrågasätta det man ser, läser och hörUtveckla skrivandet i olika typer av texter

TEMA Bondgården Åk 1 Under några veckor ska vi ta reda på mer om bondgården. Syfte Syftet är att eleven ska kunna: Kopplingar till läroplan Normkritiska barnböcker för en uppdaterad sagostund - Mama Godnattsagan har allt mer blivit ett utrymme för att vidga vyerna för barnen. Du behöver inte längre smygbyta mellan hon och han om du är rädd att dina barn ska fastna i traditionella föreställningar om hur pojkar och flickor ska bete sig eller se ut. Sedan små bokförlag specialiserade på barnlitteratur som bryter mot normer om kön, etnicitet och familjebildningar blivit framgångsrika hänger nu de stora bokförlagen på trenden.

En sopas väg Att ta hand om avfallet på ett riktigt sätt är viktigt för att undvika spridning av farliga ämnen eller smittor. För att få ut mesta möjliga nytta av avfallet och göra hanteringen säker tas olika slags avfall omhand på olika sätt. Läs mer om hur de olika avfallen tas om hand genom att klicka på länkarna till höger. Du kan också se avfallets väg från soptunna till återvinning på film, som Enköpings kommun gjort.

Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Exempel på provuppgifter och bedömda elevlösningar, sv 1 och sva 1 Det nationella provet i svenska 1 och svenska som andraspråk 1 består av uppgifter som på olika sätt är kopplade till ett tema. På denna sida kommer vi framöver att visa exempel på provuppgifter samt elevlösningar med kommentarer. Av upphovsrättsliga skäl kommer vi inte att kunna visa hela prov. Delprov A: muntlig framställning Syfte och innehåll: delprov A

Related:  En massa material