background preloader

Nederlands agentschap scholenbouw

Nederlands agentschap scholenbouw

The School Vent Cool Project | schoolventcool.eu OliNo Duurzame Energie e House schools – requirements Passive House schools – requirements The criteria for building Passive House schools were developed by the Research Group for Cost-efficient Passive Houses on the topic of “Passive House schools”: 1. Each modern school should have controlled ventilation which meets the criteria for acceptable indoor air quality. This was shown in a contribution by Rainer Pfluger in the relevant Protocol Volume [AkkP 33] . This is nothing new; these findings had often been made during measurements of the air quality in schools, but were repeatedly ignored. 2. With these reference values, the result is a significant improvement in the air quality in comparison with the values usually obtained in Germany, Austria and Switzerland today. In comparison with residential and office buildings, the overall air flow rates and air change rates which have to be planned are considerably higher during use due to the increased number of persons present in schools. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. A favourable A/V-ratio Airtightness

Renewable Energy: NOW! Windenergie-Nieuws Boer zoekt Buur, samen duurzame stroom opwekken met zonnepanelen | Duurzaam thuis Zou je het liefst zonnepanelen willen, maar heb je niet voldoende ruimte of vind je de investering nog te gro0t, dan is het project BoerZOEKTBuur misschien de oplossing. Je helpt de boer zijn zonnepanelen te financieren in ruil voor zijn biologische producten (vlees, groente en fruit). Zo help je het aandeel duurzame zonnestroom verder te laten groeien en kun je genieten van heerlijke streekproducten. Hoe werkt BoerZOEKTBuur Bij de 27 boeren die meedoen aan het project BoerZOEKTBuur kun je een aandeel kopen van 250 euro. Voordelen BoerZOEKTBuur Zoals je al hebt kunnen lezen snijdt het mes aan twee kanten. Door de directe koppeling tussen buur en boer in combinatie met zonne-energie is het mogelijk om bijna klimaat neutraal je voedsel te produceren.Door samen met boeren te investeren stijgt het percentage groene stroom in Nederland.Als buur consumeer je producten bij de boer ‘om de hoek’. Nieuwe formule BoerZOEKTBuur Enthousiast?

Het Zonnecollectief - Krispy's Blog vol gevraagde en ongevraagde meningen In navolging van Nudge komt nu ook Urgenda met een actie voor zonneboilers. Urgenda werkt hiervoor samen met het Zonnecollectief uit Bodegraven. De aanbieding van het Zonnecollectief en Urgenda verschilt wel enigszins van die van Nudge. Zo kun je bij het Zonnecollectief kiezen uit een drietal systemen (afhankelijk van je gezinssituatie) en biedt het Zonnecollectief een systeem op basis van heatpipes (vacuümbuizen) aan. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het systeem zelf aan te leggen, mee te helpen met het installeren of de volledige installatie door het Zonnecollectief te laten uitvoeren. Helaas is op de website van het Zonnecollectief niet te vinden wat de opbrengst van de zonneboiler is. Aardgasprijs De gasprijs die gehanteerd wordt in de berekening van de terugverdientijd is Euro 0,62 per kubieke meter aardgas, dat is ruim 10% meer dan ik momenteel bij GreenChoice betaal. Besparing aardgas Het Zonnecollectief gaat uit van een aardgas besparing van 336 m3 tot 442 m3 per jaar.

duurzaamheid « Henri Bontenbal Op 8 december schreef politiek commentator Martin Sommer in de Volkskrant een opinieartikel met de titel ‘Afzonderlijke Europese klimaatpolitiek is prachtig maar vooral domineeswerk’. Het is mij na het lezen niet duidelijk geworden welk punt Sommer precies wil maken. Wat mij wél duidelijk werd, is dat Sommer erg onzorgvuldig formuleert, argumenten door elkaar haalt, verbanden legt die er niet zijn, slechts één kant van de zaak belicht en soms maar wat poneert zonder onderbouwing. Omdat het mij aan tijd ontbreekt om alle argumenten en opmerkingen van Sommer te analyseren, volsta ik hier met een aantal opmerkingen. Ik geef hieronder steeds een quote uit het artikel vetgedrukt weer en reageer daar vervolgens op. Quote: “Elektriciteit houdt zich niet aan landsgrenzen, dus wat ligt meer voor de hand dan harmonisatie van netwerken en lasten?” Er is inderdaad sprake van een Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt, waarvan Nederland onderdeel uitmaakt. Opnieuw: wat wil Sommer suggereren?

Related: