background preloader

Lego Antikythera Mechanism

Lego Antikythera Mechanism

http://www.youtube.com/watch?v=RLPVCJjTNgk

Related:  picnicMYSTERES ANTIQUES

Studerende moeders teleurgesteld in Bussemaker Minister Bussemaker (OCW) vindt het prima dat jonge bijstandsmoeders van hun gemeente moeten gaan studeren. Dat vrouwen daardoor een hoge studieschuld opbouwen is volgens haar te rechtvaardigen. Een bachelordiploma biedt vrouwen meer mogelijkheden om voor hun kinderen te zorgen, schrijft minister Bussemaker aan het Steunpunt Studerende Moeders. Mochten studentes uitvallen of te lang over hun studie doen, dan kunnen ze hun studieschuld onder gunstige voorwaarden aflossen, benadrukt ze. "Le code du Disque de Phaistos sur le point d'être "craqué"?" Alors que des générations de chercheurs se sont succédés afin de tenter de décoder son message, le Docteur Gareth Owens, chercheur associé au sein de l'Institut d'Enseignement Technologique de Crète, prétend que, lui et son équipe, sont sur le point de pouvoir déchiffrer l'entièreté du Disque de Phaistos. Bien que des doutes subsistent encore sur son authenticité, le scientifique affirme avoir identifié sans ambigüité certains symboles comme ceux de "déesse mère", "dame de grande importance", "femme enceinte" ; symboles d'autant plus intéressants qu'ils renvoient incontestablement, selon l'auteur, à certaines notions-clés de la "religion minoenne". Pour le scientifique, le Disque de Phaistos serait une prière dédiée à cette "déesse mère": une face consacrée à une femme enceinte et une autre à une femme qui accouche. A suivre... Le disque original exposé au musée archéologique d'Héraklion A lire sur le sujet :

Every item distributed to local law enforcement by the Pentagon's 1033 program over two years See which law enforcement agencies nationwide participate, and what they're getting by Shawn Musgrave on Aug. 15, 2014, 8:30 p.m. Much of the military equipment we've seen over the past few days in coverage of the Ferguson, Missouri riots was provided to law enforcement by the 1033 program, a Defense Department initiative that transfers excess equipment to state and local law enforcement. Universiteit als aanjager van het debat Studium Generale vroeg de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht Marjan Oudeman over haar visie op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de universiteit. Welke rol moet de universiteit vervullen in de maatschappij en het maatschappelijke debat? "De rol van de universiteit in het maatschappelijke debat kan én mag groter wat mij betreft. We leven in een snel veranderende wereld en zitten in een economische situatie die behoorlijk wat onzekerheden met zich meebrengt. De universiteit heeft daarbij een belangrijke rol te spelen, ook in het maatschappelijke debat en mag daarin zelfs aanjager zijn. Beleid is idealiter gebaseerd op fundamentele inzichten.

* UU StudiumGenerale Uni als aanjager van het debat Studium Generale vroeg de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht Marjan Oudeman over haar visie op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de universiteit. Welke rol moet de universiteit vervullen in de maatschappij en het maatschappelijke debat? "De rol van de universiteit in het maatschappelijke debat kan én mag groter wat mij betreft. We leven in een snel veranderende wereld en zitten in een economische situatie die behoorlijk wat onzekerheden met zich meebrengt. De universiteit heeft daarbij een belangrijke rol te spelen, ook in het maatschappelijke debat en mag daarin zelfs aanjager zijn.

Opening Academisch Jaar - Nieuws - Erasmus Universiteit Rotterdam Datum Van: 01 september 2014 17:00 Tot: 01 september 2014 18:00 Locatie:Woudestein, aula Toelichting Opening van het Academische Jaar 2014-2015. *Leenstelsel afgezet tegen Amerika Foto: Light Brigading | Flickr cc Onderwijs14 juli 2014 13:01 |Vanuit het buitenland naar Nederland kijken: het levert soms de scherpste observaties op. Voor RTL-correspondent Erik Mouthaan was het de afgelopen tijd vooral verbazing, waarmee hij naar zijn thuisland blikte. Het lijkt wel of Nederland haar beleid rechtstreeks uit de Verenigde Staten lijkt te importeren, schrijft hij dit weekend in een column.

Stadscantus wordt campuscantus Voor het eerst organiseert de Radboud Universiteit een cantus tijdens de introductie. De cantus zou eigenlijk in de stad zijn, maar is nu verplaatst naar de campus. Archiefbeeld cantus in de stad. Foto: Anne Gerritsma * Tienduizenden bezoekers tweede dag Deventer op Stelten Het internationale theaterfestival Deventer op Stelten is hard op weg om een recordaantal bezoekers te trekken. Mede door het mooie weer en het gevarieerde programma kwamen vandaag tienduizenden mensen op het festival af. Vandaag kon je door het aantal bezoekers bijna over de hoofden lopen. Omdat ook de markt nog gewoon doorging was het erg druk in de Deventer binnenstad. Vorig jaar kwamen zo'n 140.000 mensen naar het evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste straatfestivals in Europa. De organisatie is dik tevreden over het festival tot nu toe.

* Palmoliewinning bedreigt mensapenFolia Web Door Yannick Fritschy De toename van de palmolie-industrie in Afrika is een grote bedreiging voor de populatie mensapen. Dat concludeert een internationaal onderzoeksteam onder leiding van Serge Wich, hoogleraar primatenbiologie aan de Liverpool John Moores University en vorige maand benoemd tot bijzonder hoogleraar Conservation of the Great Apes aan de UvA.

Disqus comment op ANS ?? Drugsgebruikers onder ons, opgepast! In het Kronenburgerpark worden twee extra camera's bijgeplaatst om de drugsoverlast binnen het park aan te pakken. Het aantal camera's wordt uitgebreid van zes naar acht camera's. De oude camera's zijn een effectief hulpmiddel om de drugsoverlast in het park aan te pakken. Volgens de woordvoerder van de gemeente Nijmegen hebben deze ervoor gezorgd dat de overlast is verplaatst. Het toezicht wordt uitgebreid om nieuwe deallocaties in beeld brengen. Vrije keuze voor minor blijft - Sax.nu Saxion-studenten blijven de mogelijkheid houden om zelf te kiezen welke minor ze willen volgen. Er waren plannen om die keuzevrijheid in te perken, maar de Centrale Medezeggenschap (CMR) heeft daar een stokje voor gestoken. De CMR stemde vorige week in met het nieuwe Onderwijs en Examenreglement (OER) voor het studiejaar 2014/2015, na in een eerder stadium niet akkoord te zijn gegaan.

Grootschalige fraude door eerstejaars economie UvA Onderwijs15 april 2014 18:24 |Eerstejaarsstudenten economie en bedrijfskunde hebben op grootschalige basis gefraudeerd bij computertoetsen van het vak statistiek. Met de toetsen kon voorafgaand aan het afsluitende tentamen een bonuspunt van 0,5 verdiend worden. Door de examencommissie van de faculteit is besloten de toets van alle studenten ongeldig te verklaren. Het computerprogramma MapleTA wordt aan verschillende faculteiten gebruikt voor het afnemen van digitale toetsen. Bij het eerstejaarsvak statistiek vulden economiestudenten gedurende het semester wekelijks een computertoets in om hun kennis te testen. Met een goed resultaat konden zij alvast 0,5 punten voor hun eindcijfer scoren.

Related: