background preloader

Favorite educational iPAD apps that are also on Android (pdf)

Favorite educational iPAD apps that are also on Android (pdf)

Vinkkejä iPadin päivittäiseen käyttöön osa 2 | Puhetta terapeutista Joku viikko sitten keräilin blogiini vinkkejä iPadin käytöstä terapeutin työssä. Toiveita tuli saada näitä lisää ja vähän lupailin jatkoa. Tässä näitä käyttövinkkejä taas on ajatuksenjuoksun mukaisessa sekalaisessa järjestyksessä. 1. Monisormieleet Sivulle neljällä, yksi ylös ja neljällä ylös. Yhden sormen pyyhkäisy alas: Kotivalikossa pyyhkäise yhdellä sormella alas ruudun keskeltä ja esiin tulee Spotlight-haku. Yhden sormen pyyhkäisy ylös: Kotivalikossa yhden sormen pyyhkäisy alareunasta tuo esiin pikavalikon useimmiten käytetyille asetuksille kuten lentokonetila, bluetooth, mykistä. Kahden sormen nipistys: Kahdella sormella nipistämällä pystyt zoomamaan esimerkiksi kuvia suuremmaksi ja pienemmäksi. Neljän sormen pyyhkäisy sivulle: Jos useampi sovellus on auki ja haluat nopeasti vaihtaa sovelluksesta toiseen, esimerkiksi sähköpostin ja nettiselaimen välillä. Viiden sormen nipistys: Missä tahansa sovelluksessa olet, nipistä viidellä sormella ja palaat takaisin Kotinäytölle. 2. 3. 4. 5. 6.

Vinkkejä iPadin päivittäiseen käyttöön | Puhetta terapeutista Käytän puheterapeutin työssäni iPadiä ja en luopuisi siitä enää Mistään Hinnasta! Mitä hienouksia iPad sitten tarjoaa? Tässä listaan alkuun ”perusteita” iPadin ihmeellisestä maailmasta ja lisää on tulossa osissa 2-n. 1. Asiakas on piirtänyt ja värittänyt hienon kuvan lempiaiheestaan ja kysyy: ”Voinko saada tämän kotiin?” 2. Oman työ-iPadini muisti huutaa viimeisillään, koska sieltä löytyy lähemmäs sata sovellusta. Kansion teko: Paina pitkään jotain sovellusta, kunnes kuvakkeet alkavat täristä. 3. Kuka muistaa mihin kansioon olet laittanut vaikka My PlayHome -sovelluksen? 4. Niin vauhdikas kaveri, ettet ehdi kissaa sanoa, kun sovellukset vaihtuvat ruudulla sormen huitaisulla? 5. Asiakas on kääntänyt ensimmäisen kuvan ensimmäisestä tehtävästä ja kysyy: ”Joko mä saan pelata iPadillä?”. 6. Olen liikkuva puheterapeutti ja usein huomaan liian myöhään, että peili on hyvin pakattuna pussiin, joka on laatikossa, joka on takakontissa AUTOSSA. 7. 8. 9. 10.

Paperilappuäänestys mobiilisti - Plickers Ennen syyslomaa pääsin osalliseksi Osaava-hankkeen pedagoginen piristysruiske-koulutuksesta, jota TVT-opetuskäytön asiantuntija Matleena Laakso vetää. Hihaan tarttui moniakin pieniä ja näppäriä ideoita ja sovelluksia, joista erityisesti yhteen ihastuin. Keskustelu BYOD-pedagogiikan (Bring Your Own Device) tasa-arvoisuudesta on jatkunut tasaisesti sekä julkisuudessa että opettajainhuoneissa. Plickers.com Plickers on äänestykseen ja vastauksien keräämiseen erikoistunut ilmainen sovellus, jossa kaikki pääsevät osallistumaan riippumatta siitä, omistavatko he älylaitetta vai eivät. Äänestyslappu oppilaalle numero 3 Oppilaat voi (ja kannattaa) etukäteen numeroida palvelussa, mikäli yksilölliset vastaustiedot halutaan saada talteen vaikkapa arvostelun tueksi. Miten tulokset saadaan talteen? iPhonen näkymä äänestystilanteessa Tulokset näkyvät opettajan mobiililaitteen ruudulla välittömästi kuvatunnistuksen jälkeen pylväsdiagrammina sekä oppilaskohtaisina vastauksina. Live View-välilehden näkymä

Related: