background preloader

Welkom bij NWO

Related:  demise of disinterested art & science popularisation journalismNWO - NL Organisatie voor zuiver Wetenschappelijk Onderzoek

Nationale Wetenschapsquiz De Nationale Wetenschapsquiz is een televisieprogramma waarin twee teams tegen elkaar strijden door het beantwoorden van wetenschappelijke vragen. De quiz wordt georganiseerd door de VPRO en NWO en wordt eind december uitgezonden op televisie. Winnaars Nationale Wetenschapsquiz 2013 In 2013 vond de twintigste editie plaats van de Nationale Wetenschapsquiz. Student aan de Technische Universiteit Delft en manager van zonnewagen Nuna7 van het Nuon Solar Challenge team Jorrit Vervoordeldonk kwam tijdens de tv-uitzending als winnaar uit de bus. Zes personen hadden alle vragen goed. Klas 5V N van De Nieuwste School uit Tilburg was als enige groep foutloos en wint een exclusieve rondleiding in Space Expo, het bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk. Lees het persbericht: 'Knapste kop van Nederland bekend' Teams Jorrit Vervoordeldonk won de Nationale Wetenschapsquiz 2013 op tv (beeld: R. In dit jubileumjaar streden twee speciaal geselecteerde teams tegen elkaar.

ScienceGuide: corporatization of ethics? Captains of industry steunen NWO 30 oktober 2013 - De top van het bedrijfsleven gaat met NWO onderzoek doen naar de ethische en maatschappelijke vraagstukken rond technische innovaties. Dat moet helpen te voorkomen dat deze voortijdig stranden door gebrek aan maatschappelijk draagvlak. Benschop, Nicolai en Meijer trekken hier aan mee. De NWO leidt het programma Maatschappelijk verantwoord innoveren (MVI). Voorkom onnodig stranden Het MVI-programma is erop gericht om al in de ontwikkelingsfase van een innovatie te onderzoeken welke ethische en maatschappelijke vraagstukken spelen. Nu is er een Comité van Aanbeveling opgericht ter ondersteuning van dit initiatief. Stimulerende rol Het Comité van Aanbeveling is van mening dat het MVI-programma essentieel onderdeel uitmaakt van modern innovatiebeleid en dat het grote kansen voor het bedrijfsleven biedt om in samenwerking met de wetenschap maatschappelijk geïnspireerde innovaties tot stand te brengen. Het comité bestaat uit de volgende personen: drs.

Maxime Verhagen: Waarom het jammer zou zijn... 'We juichen voor winnaars die over acht jaar hun medaille weer moeten inleveren' - Olympische Spelen OPINIE - Gerard Sierksma − 02/08/12, 17:18 © ANP. Dopingcontrole tijdens de Tour van 2008. opinieHet Wereldantidopingagentschap, het WADA, gaat bloed- en urinestalen 8 jaar lang bewaren. Al die tijd zijn winnaars 'onder voorbehoud'. Zijn ze nou helemaal gek geworden, vraagt Gerard Sierksma zich af. Prijzen geef je niet aan atleten die onder verdenking staan, zou ik zeggen. Zijn ze nou helemaal gek geworden bij het wereldantidopingagendschap, het WADA. De sport is zo langzamerhand volstrekt ongeloofwaardig geworden met al dat dopinggedoe. Controleren en straffen, prima. Er is voor het zogenaamde dopingprobleem een even simpele als geloofwaardige oplossing. Cruciaal is dat de overtreding wordt vastgesteld voor het einde van de wedstrijd of de medailles zijn uitgereikt. Zodra het laatste fluitsignaal heeft geklonken of de laatste strofe van het volkslied de winnaar en de natie heeft ontroerd, stopt de controle. Wel gezondigd, maar niet betrapt tijdens de wedstrijd, betekent niet gestraft.

Kinderuniversiteit: de levensduur van een merk “Waar denk jij aan als ik zeg Ikea?” “Meubels.” “En wat nog meer?” “Gehaktballetjes.” De kinderen bij de Kinderuniversiteit hebben het wel naar hun zin. De vragen van de kinderen, afkomstig uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool, worden fanatiek beantwoord door professor Bart Bronnenberg. Tijdens zijn college vertelde Bronnenberg de scholieren hoe een merk een bepaald beeld vormt in je hersenen. De Kinderuniversiteit wordt zes keer per jaar georganiseerd door Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO-organisatie[bewerken] De organisatie stimuleert kennisbenutting en bevordert de overdracht van kennis naar de maatschappij. NWO is medeorganisator van de Nationale Wetenschapsquiz. Wetenschapsgebieden[bewerken] De wetenschapsgebieden van NWO verstrekken subsidies, veelal binnen onderzoeksprogramma's, speciaal voor onderzoekers uit hun specifieke disciplines. Het gebied Medische Wetenschappen is in 2001 ondergebracht bij ZonMw.[1] Instituten[bewerken] NWO heeft acht onderzoeksinstituten die een strategische bijdrage aan het Nederlandse universitaire onderzoek leveren. Stichting FOM beheert drie instituten: Data Archiving and Networked Services (DANS) is een instituut van KNAW en NWO. Stichtingen[bewerken] Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) en NLeSc (Netherlands eScience Center, in samenwerking met Surf) maken deel uit van NWO. Regieorganen[bewerken] Achtergrond[bewerken] Externe link[bewerken] Website NWO.nl

Logistiek leren: ‘train as you fight’? - De Laatste Meter Nederland voert binnen Europa de ranglijst aan van aantrekkelijke, logistieke vestigingslanden. Dit geldt vooral als het gaat om kwalitatieve concurrentiefactoren, zoals arbeid en kwaliteit van wet- en regelgeving. Prima, maar het imago van de sector is ronduit slecht. Bij logistiek denkt iedereen eerst aan stinkende en onveilige vrachtwagens in de binnenstad, files, mensen die in magazijnen, zonder enig daglicht, werken, enorme investeringen in infrastructuur en grote containerschepen die met asperges uit Peru of sportschoenen uit China in de Rotterdamse haven aankomen. Het moet het beter. Cross Chain Control Centers moeten van Nederland een ketenregieland maken. Ketenregie heeft alles te maken met het nemen van beslissingen over wereldwijde goederenstromen. Een betere logistiek vraagt om betere logistieke beslissingen. Slim beslissen moet een ‘kerncompetentie’ van Nederland zijn om met succes die ketenregierol in te kunnen vullen. Dr. inShare0

Belkin Pro Cycling Belkin-Pro Cycling Team is een Nederlandse wielerploeg die actief is als ProTour-team, wat inhoudt dat de ploeg toegang heeft tot alle wedstrijden van de UCI World Tour. Geschiedenis[bewerken] Rabobank[bewerken] In 1999 werd het Rabo Wielerplan 2000 onverwacht verlengd tot 2003[7]. Met steeds verder groeiende verwachtingen kon een tegenvallend jaar niet uitblijven. De rol van ploegdirecteur werd sinds 2004 door Theo de Rooij vervuld; als ploegleider werd oud-wielrenner Erik Breukink aangetrokken.[11] Eind 2004 werd ook de rechtspersoon van de ploeg die jarenlang aan Jan Raas gelieerd was, ontbonden. Blanco en Belkin[bewerken] Het team bleef bestaan, in eerste instantie als "White Label"-ploeg.[15] Op 13 december werd bekendgemaakt dat de ploeg verder ging onder de naam Blanco Pro Cycling Team. Op 24 juli 2013, drie dagen na het einde van de Ronde van Frankrijk 2013, werd door een Franse senaatscommissie bekendgemaakt dat een aantal wielrenners uit de Tour van '98 epo hadden gebruikt.

Related: