background preloader

MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár)

MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár)

http://mek.oszk.hu/

Related:  IKT gyűjtemény

Kütyüfüggők a patkányparkban Vezércikk - 2019. január 31. Mielőtt egy új háborúba kezdünk, ezúttal a digitális eszközök ellen, érdemes lenne megnézni, hogy milyen tapasztalatai vannak annak a közel ötven éves harcnak, amit a drogok ellen vívott a világ. Nem sok. A teljes tiltás látványos kudarcot eredményezett, nem csökkent a szerhasználók és a függők száma, nem javult a társadalom mentálhigiénés állapota. Az ACTA magyar fordítása 1. A hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (ACTA) célja olyan átfogónemzetközi keret létrehozása, amely segíti az EU-t abban, hogy eredményesenfelvegye a harcot a szellemitulajdon-jogok megsértése ellen. A szellemitulajdon- jogok megsértése aláássa a törvényes kereskedelmet és az Unió versenyképességét,és ezáltal negatív hatással van a növekedésre és a foglalkoztatásra. A megállapodás aszellemitulajdon-jogok érvényesítésér

Free eBooks at Planet eBook - Classic Novels and Literature Szakköri anyag – micro:bit botorkálás Megjelent a Programozzunk micro:biteket! című szakköri anyagunk, amely szabadon letölthető. A szakköri tematikát 14 alkalomra terveztük, a célcsoportot a kódolással ismerkedő diákok jelentik, ezért a Makecode Blokk szerkesztőt használjuk, a példákat ezen környezetben hoztuk létre és osztottuk meg.

Gyűjtőkártyák készítése valós és kitalált személyekre, helyszínekre Mindannyian ismerjük azokat a gyűjtőkártyákat amelyeket a kereskedelemben hoznak forgalomba, és a gyerekek meg vannak őrülve érte. Emlékszem a fiammal mi is gyűjtöttük az állatos kártyákat, amihez még matricás könyv is társult. De ilyenek a focis kártyák, vagy az egy-egy meséhez készült kártyák is. Illyés Gyula - Ki a magyar Szigethy Gábor el ő szava Fontos-e tudni, kik voltak az seink?

World Digital Library Home Huntington-kór társadalom és a kultúra Etika Huntington-kór, különösen a betegség genetikai vizsgálat alkalmazása felvetette a több etikai kérdések. A a genetikai kísérletekhez kérdésekre meghatározó hogyan egyénnek kell lennie, mielőtt az érett tekinthető támogatható, vizsgálatokhoz, eredmények, titkosságának biztosításához, és hogy a társaságok számára lehetővé kell tenni, foglalkoztatás, vagy az életbiztosítási és a más pénzügyi témákkal vizsgálati eredmények használandó.

Simple Collaborative Mind Maps & Flow Charts - Coggle Egyéni tanulási útvonalak tanároknak, diákoknak A legtöbb műhelymunka során tapasztalom, hogy mennyire eltérő előképzettségű tanár kolléga jön el és nehéz olyan feladatokat találni, melyek mindenki szükségleteit kielégítik. Nem csak hogy az oktatásnak kell differenciálnia, a tanártovábbképzések során is szükség van az egyéni tanulási útvonalak biztosítására. Az alábbi eszközök, vizuális rendszerezők olyan tanulási útvonalak kialakítását teszik lehetővé, melyek során a diák nem csak arról dönt, hogyan sajátít el egy fogalmat, hanem azt is, hogyan mutatja majd be amit tanult. Amőba (ix-ox, tic-tac-toe) táblázat

A Torinói lepel pártus (magyar) vonatkozásai adatokból arra is lehet következtetni, hogy a vászon a rejtélyes arcképpelkeretben volt ekkor, a legendák szerint ugyanis a templomosok egy titokzatosfejet imádtak.A Lepel első ismert fran cia tulajdonosa Geoffrey de Charney templomos lovag. Ismert, hogy a templomos rendet felszámolják, nagymesterüket Jacques de Molay-t Geoffrey de Charnay- val együtt máglyán elégetik. Encyclopedia - Britannica Online Encyclopedia Parkinson kór és egyéb mozgászavarok - Informed Orvosi és Életmód portál A huntington-betegség (huntington-chorea) örökletes kórkép. Középkorú emberekben kezdődik alkalomszerű rángásokkal vagy görcsökkel, fokozatos idegsejt-pusztulással, amely vitustáncba, atetózisba és szellemi hanyatlásba fejlődik. A betegségért felelős gén domináns, ezért a beteg gyermekének 50%-os esélye van arra, hogy szintén beteg lesz.

TehetségKapu

Related:  IKT olvasás