background preloader

Barnhack-del1.pdf

Barnhack-del1.pdf

How to Use Scratch for Digital Storytelling Digital storytelling involves combining digital media (images, voice narration, music, text, or motion) to tell a story. Over the past few years, digital storytelling has become an increasingly popular and effective way for students to meet a range of learning goals in the classroom. Scratch, a programming project from the Lifelong Kindergarten Group at the MIT Media Lab, might be an unexpected tool for digital storytelling. As students build their stories in Scratch, their work aligns with ISTE's definition of computational thinking. Formulate a problem as they determine how to use the elements in Scratch to construct their story -- creating plot, setting, sequencing and perspective. To plan their stories, students can use storyboards, which are available online. Using Scratch as a digital storytelling tool, students can Create poetry. Here are two sample projects, both created by 8th graders studying the periodic table. Here are a few ideas for story assignments: Related Posts:

IKT i skolan, del 9: Att koda (programmera) i skola I flera länder har man just nu diskussioner om man ska införa detta som ett skolämne. Att koda har nära anknytning till både språk och matematik. Språk har en logisk uppbyggnad (viss mer och andra har fler undantag från logiken) och lär man sig uppbyggnaden och de regler som styr den så är det lättare att lära sig andra språk (det är en delförklaring till att det blir lättare och lättare att lära sig andra språk ju fler du kan från tidigare). Kopplingen med matematik handlar både om logik och problemlösning. Att koda är mycket problemlösning och då skaffar men sig strategier för detta. Dessa strategier är användbara även i andra situationer. Då jag inte jobbar som lärare längre har jag inte testa nedanstående tips i klassrumssituation, men jag skulle testa dem om jag började jobba som lärare igen. Appar Hakitzu Elite – en app som kombinerar programmering och dataspel. Cargo Bot En gratisapp som går ut på att du ska programmera en robot som utför arbete åt dig.

Digitala prov Miljonsatsning på datalogiskt tänkande i skolan: LiU - Nyheter: LiU-nytt: Linköpings universitet Elever i grundskolan får ingen utbildning i datalogiskt tänkande. Fredrik Heintz, docent i datalogi, har fått en dryg miljon från statliga Vinnova för att börja ändra på den saken. Digitaliseringen i samhället växer allt mer, men grunderna i programmering och hur datorer och internet fungerar lärs inte ut i skolan. - Eleverna måste få en förståelse för den digitala världen på samma sätt som de lär sig fysik eller kemi, säger Fredrik Heintz som utöver sin egen forskning har ett stort intresse för utbildningsfrågor från grundskolan och uppåt. Med mer kunskap om hur datorer fungerar skulle fler kunna ta kontroll över dem och utnyttja dem som kraftfulla verktyg, menar han. - Våra hem är dessutom sårbara, om man inte har förståelse för både risker och möjligheter så är man mer utsatt. Kunskapsbristen har även en demokratisk aspekt, påpekar Fredrik Heintz. Ett konkret exempel är FRA:s övervakning. Sedan flera år tillbaka är han också engagerad i flera programmeringsaktiviteter för barn i skolan.

Scratch-idéer Anders Lindahl 2015 Du får kopiera, sprida och ändra det här dokumentet enligt CC BY-SA 4.0. 1. Vad finns var, hur byter man språk osv. 2. Hur man vet vilka block som passar ihop med vilka. 3. Hur man får saker att röra på sig. 4. Ett första enkelt spel. 5. Få Scratch att låta. 6. Om din dator har kamera kan man använda den för att styra spel. 7. Ett enkelt spel som visar hur man kan använda kloner för att göra många spritar som beter sig lika. 8. Exempel på hur en sprite kan reagera på att bli knuffad. 9. Hur man kan använda bakgrunden för att styra när spelet ska starta och sluta. 10. Gör en egen klocka, och vad är klockan på världens högsta berg? 11. Använd pennan i Scratch för att rita blommor. 12. En viktig del av programmering är att göra och återanvända egna block. 13. Hur funkar pennans "färg" och "nyans" i Scratch? 14. Var är olika punkter på scenen, och vad är olika vinklar? 15. Bilder på alla block i Scratch. Så här ser Scratch-fönstret ut: Till höger syns ytan där man kan pussla ihop block.

PER CODEX AD ASTRA: Scratch Jr är här! Om en vecka befinner jag mig på MIT på Scratchkonferens. Pirr i magen redan nu av förväntan. Så lämpligt då att ScratchJr har släppts för iPad, så att jag kan roa mig lite innan jag åker. Jag har bara lekt lite tillsammans med min fyraåriga dotter, men gillar vad jag ser. Jag gillar speciellt att det går att lägga in egna bilder, precis som i webbversionen för de äldre. Jag saknar att kunna gå till specifika koordinater, men kan förstå att det förenklats bort. Att allt bygger på symboler och inte språk är ett annat plus. Det här är mitt och fyraåringen andra försök. Jag tycker att det var lätt att komma igång, även för en sån som jag som envisas med att inte läsa instruktioner förrän det kniper.

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA | Lär dig programmera Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Denna sida på svenska This page in English This page in English More Sharing Services Share on facebook Share on twitter Share on print Kom igång direkt Ladda ner Kojo Lös våra uppdrag steg för steg Programmera med Inga Ingenjör - uppdrag för yngre barn Titta i listan: Vad kan du göra med den svenska paddan? På Vattenhallen Science Center har vi kul med programmering för unga och utbildar lärare i hur man kan lära ut programmering för barn. Besök vår sida om kurser för lärare för information om lärarfortbildningar i programmering. Programmering i skolan Utbildningsmaterial, länkar och inspiration. Ladda ner och installera Kojo Aktuellt SVT: Lockar fler kvinnor till att bli programmerare Inga Ingenjör: Programmera med Inga Ingenjör En chans att undersöka vad som driver intresset Fler nyheter

Cool Tool For Schools

Related: