background preloader

Sovellusvinkkaukset

Sovellusvinkkaukset
Related:  heidikoopasalento

Valmiit tuntisuunnitelmat | Aikakausmedia Nämä alakoulujen opetukseen sopivat valmiit aikakauslehtiaiheiset tuntisuunnitelmat tekevät mediakasvatuksesta helpompaa kuin koskaan. Äidinkielen ja kuvaamataidon oppitunneille sopivat kokonaisuudet käsittelevät esimerkiksi kuvien vaikuttavuutta, mainoksia, mediasisältöjen kohderyhmiä sekä erilaisten lehtijuttujen objektiivisuutta. Kerro, kerro kuva Kahden oppitunnin (2 x 45 min) mittainen kokonaisuus tutustuttaa oppilaat kuvaan tarinan kertomisen välineenä. Tunnistatko mainoksen? Oppitunti, joka tarjoaa välineitä mainosten tunnistamiseen. Aikuisten vai lasten juttu? Oppitunti, joka selventää sitä, että on olemassa erilaisia mediasisältöjä, jotka kaikki eivät ole lapsille suunnattuja. Yksi kuva, monta tarinaa Oppitunti, jonka aikana harjoitellaan näkökulmien tunnistamista erilaisista lehtijutuista sekä oman mielipiteen ilmaisua.

Ajanvaraus helpoksi | Doodle Yle Areenan videot talteen StreamDownloaderilla StreamDownloader on tämän hetken paras ohjelma ladatak­sesi Yle Areenan ohjel­mia tal­teen. Se osaa ladata ohjel­mat parem­malla laadul­la kuin aikai­semmat lataa­jat. Ohjel­maa kehi­tetään vielä toisin kuin aikai­sempia Yle Areena -lataa­jia joita on esitelty täällä. StreamDownloader lupaa tukea Yle Areenan lisäksi myös MTV3 Katso­moa ja Ruu­tua, mutta en ole itse tähän Stream­Downloaderia kokeil­lut (kerto­nee ko. kana­vien laadus­ta jo­tain). Tässä ohjeessa Alkuvalmistelut Mene StreamDownloaderin kotisivulle ja pyri löytämään uusin versio, lataa se ja pura zip-pakkaus jonnekin. [takaisin alkuun] Lataaminen StreamDownloaderilla komentorivi-ikkunaa käyttäen StreamDownloader saat­taa vaikut­taa vaikeah­kolta käyt­tää, sillä se toimii varmimmin Windowsin komento­rivi-ikkunas­ta (tunne­taan myös nimellä komento­kehote). Komentorivi-ikkunan käyttö vaikeaa? Kyseiselle laajen­nukselle voi määri­tellä yhden komennon, tässä esimer­kissä siis StreamDownloader.

BETT2012-messut Lontoossa – osa 2 – GarageBand | Rajala MUSIIKKIA iPADILLA Makemoremusic Ensin varoituksen sana. Itse en ole musiikki-ihmisiä, joten termit eivät ole välttämättä ihan tarkkoja tekstissäni, mutta musaihmiset varmasti ymmärtävät videoista ja linkeistä, mistä on kyse. Varmaan yksi tunnetuimmista appseista iPadille on GarageBand. Makemoremusicin Joe Moretti veti hienoa settiä BETT-messuilla erityisesti GarageBandista. Tässä on noin 15 min setti hänen esityksestään. Store Van Music Academian osastolla (K9) Store Van Music -yrityksen edustaja Neil Johnston demosi upeasti, mitä yksi soittaja voi tehdä muutamalla soittimella ja kolmella iPadilla. Mitä sitten luokka voi tehdä usealla iPadilla? Omia kokemuksia GarageBandista Itse en ole soittotaitoinen, mutta kotipädillämme on GarageBand, koska tyttäreni soittaa omaksi ilokseen sähkö- ja akustista kitaraa ja välillä ihan perusedullista käytettynä ostettua Casion CTK-471 -kosketinsoitinta. Yksi hienous GarageBandissa on, että siinä on kahdeksan vahvistinta ja kymmenen pedaalia. Tykkää tästä:

Tee pinjata Pinjata on paperimassasta valmistettu värikäs hahmo, joka täytetään makeisilla, pähkinöillä, muulla teemaan sopivalla rekvisiitalla tai pienillä leluilla. Pinjata ripustetaan kattoon roikkumaan, ja jokainen juhlija lyö sitä vuorollaan kepillä. Lisähaastetta saadaan pyörittämällä lyöjää ensin silmät sidottuna ympäri tai pyörittämällä pinjataa lyöjän ympärillä. Tarvitset: iso ilmapalloliima-vesiseossivellinsanomalehtiäkreppipaperiakiinnitysnaru Tee näin: 1. 2. 3. 4. 5. Lisää juhlavinkkejä sekä valmiit pinjatat tästä osoitteesta. Kommentit (62)

Videotehtäviä EDpuzzlen avulla Tänä keväänä olen tutkaillut Jane HartinTop 100 Tools for Learning listauksen uusia some-palveluita etsiessäni sisältöä Auli Nikkasen kanssa tekemääni Some-aakkoset ITK-posteriin. Tavoitteena on tarjota jotain uutta myös kokeneille some-kouluttajille. Paras löytöni oli EDpuzzle, jonka avulla voi lisätä esim. YouTuben, Vimeon tai KhanAcademyn videoihin oman selostuksen, teksti- ja äänikommentteja sekä avoimia ja monivalintakysymyksiä. Sinne voi ladata myös oman videon tietokoneelta tai iPadista. EDpuzzle on täysin ilmainen ja sen luvataan toimivat hyvin kaikilla selaimilla (paitsi IE 9 tai vanhemmat) ja moniililaitteilla, joilla äänen tallentaminen ei kuitenkaan onnistu. EDpuzzle kannattaa avointa materiaalien jakamista ja opettajien tuotokset ovatkin julkisia ja vapaasti hyödynnettävissä. Kirjaudu sisään ja lähde kokeilemaan.

Kodable Maxx Perälä's Treasure Trove of English Materials | Laadukasta Englantia Suomen Lukionuorisolle vauvasta vaariin! :) Jos olet liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla, tässä on se pysäkki! Yli puoli miljoonaa (511 000+) klikkiä ei voi olla väärässä! Äänisatuja - Satunetti.fi Blog French Sports Vocabulary: 200 Football Terms and Expressions Sports is easily among the topics that people love to discuss, argue, butt heads, or bond over immediately like brothers-in-arms. Whether or not you’re in a pub in a French-speaking city, in the dining table discussing with French-speaking friends, or watching a World Cup game in your couch, French words for sports can surely come […] Continue reading Vote for Talk in French Voting is very simple. Vote Now French Sports Vocabulary: General Terms Are you into sports? 40 Common French Acronyms and Abbreviations Learning and mastering a new language requires that you read a lot. 25 Tasty French Expressions Every language has its own share of unique idioms and expressions, and learning these would give us insights into the thoughts and culture of its native speakers. Newsletter Q&A: 3 Tips for French Teachers Bonjour tout le monde. 10 useful French proverbs for all situations Life is one hell of a roller coaster ride. Salut, ça va?

Related: